Ylen yllätysvalinta laittoi somen sekaisin – tiukkaa vääntöä puolesta ja vastaan: ”Ilmeisesti Alma sanoi ei?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ylen yllätysvalinta laittoi somen sekaisin – tiukkaa vääntöä puolesta ja vastaan: ”Ilmeisesti Alma sanoi ei?”

Yle yllätti viisukansan lähettämällä Tel Aviviin Daruden. Somekansa reagoi uutiseen välittömästi.

29.1.2019 17:10

Yle järjesti varsinaisen jymy-yllätyksen tiistaina iltapäivällä, kun Suomen seuraava euroviisuedustaja paljastettiin hotelli Kämpissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vastoin kaikkia ennakkospekulaatioita Tel Avivin lavalle ei nouse toukokuussa Antti Tuisku, Robin tai Isac Elliot, vaan suomalaiset 2000-luvun alussa Sandstorm -hitillään hurmannut Darude.

Daruden, eli Ville Virtasen, valinta euroviisuedustajaksi aiheutti välittömästi kuhinaa sosiaalisessa mediassa. Innokkaimmat viisufanit kommentoivat Ylen valintaa Twitterissä, Instagramissa sekä Jodelissa lähes reaaliaikaisesti.

Darude nousee viisulavalle yhdessä ystävänsä Sebastian Rejmanin kanssa. Rejmania tarvitaan laulamaan, sillä euroviisuissa ei sallita kokonaan instrumentaaleja kappaleita.­

Ristiriitainen vastaanotto

Viisukansa ei niellyt Ylen valintaa mukisematta. Sosiaalisessa mediassa Daruden valinta viisuedustajaksi sai kansalta ristiriitaisen vastaanoton. Ylen päätös lähettää Tel Aviviin vuosien takainen menestysartisti jakoi mielipiteitä erityisesti Twitterissä.

Enemmistö Twitter-kansasta oli kuitenkin mielissään Ylen valinnasta. Muutamat ehtivät jo hehkuttamaan viisulavalle yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa nousevaa Darudea varmaksi voittajaksi. Kehuihin yhtyi myös vuoden 2007 euroviisut Helsingissä juontanut Jaana Pelkonen.

Jodelissa villiinnyttiin

Viestipalvelu Jodelissa keskustelu kävi kuumana heti Ylen paljastuksen jälkeen. Jodel on nuorten suosima viestipalvelu, jossa jokaisen on mahdollista osallistua keskusteluun anonymiteetin turvin paikkakunnasta riippumatta.

Jodelissa Daruden valintaa euroviisuedustajaksi kommentoitiin terävin sanakääntein. Osa kommentoijista väitti uskoneensa Daruden valintaan alusta asti.

– Se, joka sano jokin aika sit, että Darude edustaa Suomea euroviisuissa, nostan sulle hattua!

– Muistan kun jodlasin että Darude on Suomen euroviisuedustaja ja joku kommentoi että ”laulaako Darude sun mielestä”.

Darude valikoituminen viisuedustajaksi paljastettiin pitkän salailun jälkeen tänään iltapäivällä.­

Daruden valinta euroviisuedustajaksi herätti myös Jodelin käyttäjissä mielipiteitä laidasta laitaan. Keskustelua kirvoitti myös Sebastian Rejmanin valikoituminen Daruden aisapariksi.

– Onks tää Sebastian Rejman joku entinen tangoprinssi?

– Darude Suomen edustajaksi ja sitten kun Saara Aallosta leivotaan brittien edustaja niin eihän sitä enää tiedä mille torille suunnata.

– Sebastianin ja Daruden biisi vuodelta 2015 lupailee aika tykkiä kamaa! Kerrankin huikea edustaja ja mahdollisuudet oikeesti voittoon!

– Silti parempi kuin Saara Aalto.

Yle piti valintansa euroviisuedustajaksi salassa viimeiseen asti. Daruden ja Sebastian Rejmanin valinta herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.­

Darude ja Sebastian Rejman nousevat Tel Avivin viisulavalle ensimmäisessä semifinaalissa 14.5. Jodelin euroviisut-kanavalla ihmiset toivovat kaksikon panostavan erityisesti lavaesiintymiseen.

– Millanenkohan show tohon tulee? Koska jos se on vaan Darude pöydän takana painamassa playta ja laulaja laulamassa, niin meh.

– Toivottavasti tajuavat panostaa myös lavashow’hun eikä niin, että sinne kannetaan vaan Darude ja DJ-pöytä ja sit Sebastian laulamaan.

Euroviisut järjestetään Israelin Tel Avivissa 14.-18.5. Viime vuonna Suomea edusti niin ikään kutsuartistina kisaan lähetetty Saara Aalto. Aalto sijoittui finaalissa toiseksi viimeiseksi Monsters -kappaleellaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?