Salkkari-tähti ja lifestyle-bloggaaja Sara Parikka täräytti Ylellä, mikä suomalaisten asenteessa lapsia kohtaan on usein vialla – ”Yleinen läppä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkari-tähti ja lifestyle-bloggaaja Sara Parikka täräytti Ylellä, mikä suomalaisten asenteessa lapsia kohtaan on usein vialla – ”Yleinen läppä”

Näyttelijä Sara Parikka myöntää harmistuvansa siitä, että ihanaan asiaan eli lapsiperhearkeen suhtaudutaan Suomessa monesti negatiivisella latauksella.

27-vuotiaalla Sara Parikalla on 3- ja 4-vuotiaat tytöt.­

29.1.2019 8:25

Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Sara Parikka pohtii Ylen suositun Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa suomalaisten suhtautumista lapsiperhearkeen.

Parikka, 27 vuotta, on itse 3- ja 4-vuotiaiden lasten äiti. Hän ylläpitää näyttelijäntyönsä lisäksi todella suosittua blogia, jossa kertoo oman perheensä arjesta seuraajilleen.

Parikka kertoo Puoli seitsemän -ohjelmassa, että haluaa välittää seuraajilleen myönteistä ja hyväntuulista mielikuvaa lapsien kanssa olemisesta. Häntä harmittaa se, että Suomessa lapsiarkeen saatetaan suhtautua Suomessa monesti kielteisesti.

– Vanhemmilla on jäänyt päälle vähän sellainen yleinen läppä, että ”onpas kauheeta ja onpas väsynyt olo”. Vaikka sitten kaikki sanovat kuitenkin, että lapset on elämän tärkein asia, Parikka sanoo suoraan.

Hänen mielestään turhan valittamisen voisikin jättää pois ja yrittää keskittyä positiiviseen puoleen lasten kanssa olemisessa.

Sara jakaa Instagramissa paljon kuvia perheen arjesta.

Perheen arki kokee tänä vuonna mullistuksen, koska Parikka aloittaa miehensä Mikko Parikan kanssa omakotitalon rakennusprojektin.

– Olemme valmistautuneet projektiin tahdolla tehdä talo. Se riittää. Olemme mieheni kanssa aika samanluontoisia, joten uskon, että selviämme tästä, hän sanoo Ylen mukaan.

Parikka kertoi lapsiperhearjestaan IS:n haastattelussa vuonna 2016, jolloin hän oli kuopuksensa kanssa äitiyslomalla.

Tuolloin Parikka arveli, että kaksi lasta on heidän perheelleen juuri sopiva lapsimäärä.

– Kun miettii ihan konkretian kannalta vaikkapa autoja ja lomamatkoja, niin kaksi lasta on juuri sopivasti. Mutta toisaalta, olen vielä niin nuori, etten voi sanoa ei koskaan, hän totesi.

Artikkelin otsikkoa korjattu kello 15:05: Sara Parikka on lifestyle-bloggaaja, ei äitiysbloggaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?