Vauva.fissä kihisi kuuma keskustelu: Näin luksuselämää voi feikata somessa – naisten keksimät huijauskeinot ovat vertaansa vailla - Viihde - Ilta-Sanomat

Vauva.fissä kihisi kuuma keskustelu: Näin luksuselämää voi feikata somessa – naisten keksimät huijauskeinot ovat vertaansa vailla

Kaikki mikä on somessa ei todellakaan ole totta. Vauva.fin käyttäjät jakavat toisilleen ovelimpia keinojaan luksuselämän huijaamiseen.

Huijaatko sinä somessa?­

29.1.2019 7:19

Nykypäivänä sosiaalisella mediassa on yhä tärkeämpi rooli monien tavallisten ihmisten arjessa. Instagramissa ja Facebookissa jaetaan paljon kuvia ja videoita omasta elämästä.

Vaikka maalaisjärki sanoo, että netissä kaikki ei ole totta, se voi helposti unohtua somepuuhan huumassa.

Suositulla Vauva.fi-keskustelupalstalla virisi kiivas keskustelu siitä, miten sosiaalisessa mediassa voi ”feikata luksuselämää”, eli antaa vaikutelman siitä, että elää varakasta ja yltäkylläistä arkea.

Ketjuun on kertynyt yli 500 kommenttia.

Samppanjakuvia ja kuvakollaaseja

Eräs kommentoija suosittelee ostamaan dc-fixiä eli sisustusmuovia, jossa on esimerkiksi marmorikuvio. Dc-fixin avulla on helppo huijata kuviin, että kotona olisi käytetty kalliita pintamateriaaleja.

– Osta dc-fixiä. Kaikki luulee, että sun pöydät on marmoria tai jalopuuta. Eurokankaasta saa kivoja kangastilkkuja, joilla voit luoda kuviin illuusion luksuksesta. Ja Ikeasta saa sen 29€ lampaantaljan, jota käyttää kaikki. Yhteen hyvään samppanjalasiin voisit panostaa, kommentoija opastaa.

Samppanjapäivitykset tuovat luksuksen tuntua, neuvotaan Vauva.fissä.

Toinen ehdottaa vitivalkoista sisustustyyliä ja kivojen esineiden kuvaamista kaupoissa.

– Ylivalotat kaikki kuvat. Kuvaat materiaaleja ja esineitä kaupoissa ja yhdistelet kollaaseiksi ”laittaisinko tämän pellavaliinan näiden lasien kanssa”.

– Ala minimalistiksi eli maalaa kaikki valkoiseksi, poista 90 prosenttia huonekaluista ja vaatteista. Paasaa ekologisuudesta ja yksinkertaisesta elämästä. Kerro miten ihanaa on olla ostamisesta vapaa ja miten älyllinen keskustelu köyhän taiteilijan bileissä voittaa shoppailun ja viikonlopun Pariisissa – entisen elämäsi. Olet nyt "vapaaehtoisesti" downshiftannut.

Lomakuvien feikkaaminen on helppoa

Lomakuvat ovat Instagramissa suosittuja.

Sisustamisen lisäksi kommentoijat ehdottavat lomakuvien feikkaamista. Lomailu kun tunnetusti herättää muissa kiukkua.

– Selfiet hienoissa hotelleissa saa aina muut kateelliseksi. Yhdellä reissulla kannattaa käydä napsimassa kuvat useammankin hotellin aulassa, niitä voi sitten pitkin vuotta postailla someen: ”Taas Barcelonassa, tulin viikonlopuksi hotelli önnönnöön ihanien aamukahvien takia.” Äkäseen vaan aulasta haneen ennen vartijan ehtimistä paikalle.

– Menet lomalle johonkin kohteeseen X, jossa vietät yhden yön luksushotellissa ja loput kuusi yötä jossain kälyisessä hostellissa. Lomakuvat otat tietenkin luksushotellin sviitistä.

Huiputa alati kaunis look

Ulkonäön silottelu viimeisen päälle upeaksi on luksuselämän feikkaamisessa vähintään yhtä tärkeä asia kuin tavaroiden ja matkojen esitteleminen.

– Opettele yksi näyttävä kampaustyyli ja itsellesi sopiva överin rajoille oleva meikki. Harjoittele peilin edessä kasvojasi imarteleva kuvakulma ja ilme (yksikin ilme riittää). Ei tarvitse aina miettiä uutta ja meikkaus-kampaussessio kannattaa ajoittaa niin, että on juuri ”kotiuttanut” muotitilauksen nettikaupasta, jolloin voit ottaa hyvinkin pitkäksi aikaa kerrallaan blogikuvia (ja palauttaa sitten sovittamasi asut).

Selfien ottaminen on taitolaji.

Paperipussit luovat luksuksen tuntua

Osa vinkeistä on jo todella kekseliäitä. Eräs kommentoija ehdottaa haalimaan kalliiden vaatekauppojen paperisia kasseja, vaikka ei olisi oikeasti ostanut niistä kaupoista mitään.

– Osta netistä luksusmerkkien käytettyjä paperipusseja, laita sisään vaikka likapyykkejä, ja kävele ne kädessä kaupungilla. Ja kuvia Instaan tottakai.

– Lakkaa kynnet ja marssi K-rautaan, tai sisustusliikkeeseen. Mene ”valikoimaan” tapetteja. Kuvaa kättäsi tapetin edessä ja postaus on valmis: ”Tää uusi lakka mätsää tosi hyvin mun vaatehuoneen tapettiin”. Samoin kuvaa kengänkärkiäsi marmorilaatalla tai parketilla.

– Kimppu tuoreita kukkia (ei Citymarketin) ja luksusmerkin paperikassi- kuva toimii aina. Joku klassikkokirja kuvausrekvisiittana antaa sivistyneen vaikutelman.

Vaaleat sävyt ja tuoreet kukat huijaavat sisustuskuviin heti luksuksen tuntua.

Älä sorru ilmiselviin Photoshop-mokiin

Vauva.fi-kävijät huomauttavat, että Photoshopia ei kannata liiemmin käyttää, sillä siitä voi jäädä helposti kiinni. Siksi ovelammat keinot ovat tarpeen, jos haluaa tosissaan uskotella luksuselämäntyyliä tutuilleen.

Sen sijaan kannattaa vääristellä totuutta viekkaasti:

– Osta kallis skumppapullo. Juo se tyhjäksi ja ota hienoja kuvia samalla. Samaa pulloa voit käyttää uudestaan ja uudestaan, täytät vain jatkossa lasisi halvalla kuoharilla tai makukivennäisvedellä!

– Ei somessa tarvitse valehdella. Kertoo vain ympäripyöreästi "Käytiin kaupungilla ajelemassa uudella Mersulla". Eihän silloin kukaan ole väittänyt, että se olisi oma auto.

Jos esimerkiksi poseeraat hienon auton tai veneen edessä ja joku tuttavasi kysyy kommenttikentässä, että onko tuo sinun veneesi, niin anna vastaukseksi vain tykkäys. Näin et joudu valehdella.

– Jos joku kysyy jotain, peukutat vaan mystisesti vastaukseksi.

– Kerro aina kuinka ihana elämä sinulla on. Älä kuitenkaan ole liian överi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?