Top Chef -suosikki Fatima Ali kuoli vain 29-vuotiaana – oli saanut viime vuonna pysäyttävän tiedon lääkäreiltä - Viihde - Ilta-Sanomat

Top Chef -suosikki Fatima Ali kuoli vain 29-vuotiaana – oli saanut viime vuonna pysäyttävän tiedon lääkäreiltä

Newyorkilainen Fatima Ali oli yleisön suosikki Top Chef -ohjelman 15. kaudella.

Julkaistu: 26.1.2019 1:38

Entertainment Tonightin mukaan kokki sairasti harvinaista syöpää.

Amerikan Top Chef -kokkiohjelman 15. kaudella fanien suosikiksi valittu Fatima Ali on kuollut 29-vuotiaana, kertoo Entertainment Tonight verkkosivuillaan.

Alizah Raza kertoi suru-uutisen perjantaina Instagramissa.

– Fatima Alin (Fati-kokin!) rohkea taistelu syöpää vastaan päättyi tänään. Hänet tunnettiin Top Chef -voitostaan, mutta sitäkin enemmän hänen dynaamisesta persoonastaan ja hulvattomasta nokkeluudestaan. Nuori kokki inspiroi tuhansia ihmisiä yli rajojen, Raza kirjoitti.

Alilla todettiin Ewingin sarkooma vuonna 2017. Hänen uutisoitiin nujertaneen syövän vuoden 2018 alussa, mutta syksyllä se uusiutui. Lääkärit kertoivat Alille, että tällä on vain vuosi elinaikaa.

Ennen kuolemaansa Ali oli pitänyt faninsa ajan tasalla sairautensa etenemisestä. Viimeinen päivitys sosiaalisessa mediassa tuli 10. tammikuuta, jolloin nainen kertoi tilansa huonontuneen.

– Olen sairas, ja valitettavasti muutun koko ajan sairaammaksi. Juuri nyt tarvitsen vain rukouksia, yksinkertaisia rukouksia, hän totesi.

Lokakuussa Ali kertoi ET:n haastattelussa, miksi hän oli kirjoittanut yksityiskohtaisesti syöpätaistelustaan.

– En odottanut artikkelini saavan tuollaista huomiota. Halusin kirjoittaa itselleni. On niin monia tunteita, kun käy läpi jotakin tällaista.

Ali antoi kasvot harvinaiselle syövälle ja toivoi, että ihmisten tietoisuus siitä lisääntyy.

– Rahoitusta ei ole paljon, joten tutkimusta ei ole paljon.