Julkkiskaunotar Elina Tervo kyllästyi kylmään ja pimeään – kertoo nyt, miten elämä palmujen alla onnistuu ympäri vuoden: rahaa kuluu 1500 e/kk - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkkiskaunotar Elina Tervo kyllästyi kylmään ja pimeään – kertoo nyt, miten elämä palmujen alla onnistuu ympäri vuoden: rahaa kuluu 1500 e/kk

Tv:stä tuttu julkkiskaunotar Elina Tervo viettää nykyään valtaosan vuodesta lämpimissä maissa.

Tv:stä tuttu julkkiskaunotar Elina Tervo viettää nykyään valtaosan vuodesta lämpimissä maissa.

Elina Tervo elää tällä hetkellä Etelä-Amerikassa minibudjetilla. – Teen somen välityksellä markkinointia, joka tuo minulle riittävästi tuloja täällä elämiseen, hän kertoo IS:lle.

Julkaistu: 26.1.2019 7:32

Kun Elina Tervo, 32 vuotta, asui vielä kolme vuotta sitten Suomessa, hänen elämäntilanteensa oli hyvin erilainen kuin nykyään. Hän treenasi aktiivisesti bikini fitnessiä, otti osaa tv-ohjelmiin ja teki töitä urheilumallina. Elämä oli hyvin hektistä ja julkisuudentäyteistä.

Pikku hiljaa kypsyi päätös, että hän aikoo karistaa Suomen tomut jaloistaan. Syksyllä 2015 Tervo pakkasi laukkunsa ja toteutti suuren elämänmuutoksen: Hän lähti kiertelemään maailmaa rinkka selässään, ilman paluulippua. Sillä tiellä hän on edelleen.

– Viimeksi asuin Meksikossa kolme kuukautta. Nyt olen ollut pari viikkoa Kolumbiassa, hyväntuulisen oloinen Elina kertoo IS:lle WhatsApp-puhelun välityksellä.

Kuvassa Elina Tervo vuonna 2014 Martina ja hengenpelastajat -ohjelmassa.

Kuvassa Elina Tervo vuonna 2014 Martina ja hengenpelastajat -ohjelmassa.

Seuraavan kerran hän saapuu Suomeen aikaisintaan ensi kesänä parin viikon lomalle. Etelän lämmössä Suomea ei ole ikävä.

– Olen saanut kuulla monilta tutuilta, että hekin haaveilevat jostain tällaisesta. Monet eivät kuitenkaan uskalla heittäytyä, hän pohtii.

– Minusta on ihanaa tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin. Jokainen päivä on erilainen.

Elina kilpaili bikini fitness -lavoilla seitsemän vuotta ennen lopettamistaan.

Elina kilpaili bikini fitness -lavoilla seitsemän vuotta ennen lopettamistaan.

Kuvassa urheilumallina töitä tehnyt Elina Tervo IS:n kuvauksissa vuonna 2011.

Kuvassa urheilumallina töitä tehnyt Elina Tervo IS:n kuvauksissa vuonna 2011.

Mistä rahat unelmaelämään?

Ulkomaille muuttamisessa on myös käytännön puoli, joka ei ole jokaiselle suomalaiselle mahdollinen. Nimittäin se, miten elämän ulkomailla voi rahoittaa.

Elina kertoo avoimesti, että hän on kyennyt rahoittamaan elämänsä blogistaan, YouTube-kanavastaan ja Instagramista saamillaan markkinointituloilla. Hänen yrityksessään on töissä hänen itsensä lisäksi kirjanpitäjä, videokuvaaja ja mediamyyjä.

– Teen somen ja blogini välityksellä markkinointia, joka tuo minulle riittävästi tuloja täällä elämiseen. Työllistän itseni lisäksi kolme ihmistä, hän sanoo.

Elina kertoo maksavansa edelleen verot Suomeen, sillä tekee töitä Suomessa kirjoilla olevan toiminimen kautta.

– Olen palkannut itselleni kirjanpitäjän, joka pitää huolta asioistani. Ilman häntä tämä ei ehkä olisi mahdollista. Olen ollut onnekas, koska kaikki on mennyt siltä osin sujuvasti.

Raha-asioiden hoitaminen ulkomailta käsin ei aina ole mutkatonta. Elina sanoo joutuneensa monta kertaa vaikeuksiin raha-asioidensa kanssa matkoillaan.

– Korttini on skimmattu kaksi kertaa ja kaikki rahat on viety tililtä. Onneksi olen aina saanut kaikki rahat takaisin muutaman viikon kuluessa pankin avulla.

– Myöskin varmasti jokainen pienyrittäjä Suomessa voi samaistua tilanteeseen, että omia palkkoja tehdyistä töistä saa periä kuukausitolkulla. Se on aika ajoin tuottanut isojakin ongelmia, kun laskujen maksu firmoilla kestää ja itse olen tietenkin budjetoinut rahat elämiseen.

– Aina kuitenkin kaikesta on selvitty, kun jaksaa selvitellä.

Elina on selvinnyt Väli- ja Etelä-Amerikassa huomattavasti pienemmällä kuukausibudjetilla kuin Suomessa asuessaan. Hän kertoo yrittävänsä säästää rahaa mahdollisimman paljon aina silloin, kun matkustaa yksin ilman videokuvaajaansa. Säästäminen onnistuu siten, että elää mahdollisimman tavallista elämää. Ravintoloissa ja retkeilemässä ei voi käydä joka kuukausi.

– Viimeksi asuin pidempään Meksikossa. Siellä rahaa kului 1500 euroa kuukaudessa.

Tällä hetkellä Elina matkustelee Etelä-Amerikassa. Viimeksi hän on ollut Meksikossa ja Kolumbiassa.

Tällä hetkellä Elina matkustelee Etelä-Amerikassa. Viimeksi hän on ollut Meksikossa ja Kolumbiassa.

Elina kertoo halunneensa muuttaa ulkomaille pidemmäksi aikaa, koska koki aina, että ei kuulu Suomeen.

– Vihaan kylmää ja pimeää. Etelä-Amerikan maissa oloni on kotoisa, hän sanoo onnellisena.

Vieraassa kulttuurissa on toki omat haasteensa.

–Vihaan pimeää ja kylmää, Elina sanoo.

–Vihaan pimeää ja kylmää, Elina sanoo.

Bikinimallina töitä tehnyt Elina on näyttävä kaunotar, ja aluksi eteläamerikkalaisten miesten huomio tuntui häkellyttävältä.

– Kyllä, miehet täällä ovat erittäin huomioon ottavia. Mutta kun on tässä kulttuurissa sisällä, oppii käyttäytymään heidän laillaan. Nykyään minuun ei enää suhtauduta samoin kuin turistiin.

Elina viettää edelleen reppuelämää yksin, sillä hän ei ole löytänyt vielä maata, johon haluaisi muuttaa pysyvämmin.

– Kavereita käy täällä välillä kylässä. Olen avoin ajatukselle, että hankkisin jossain vaiheessa oman kodin jostain maasta. Olisi järkevää, että olisi paikka, missä voisin säilyttää tavaroitani.

– Toistaiseksi en ole kuitenkaan löytänyt paikkaa, johon haluaisin asettua.

Intia

Sri Lanka

Singapore

Romania

Panama

Costa Rica

Nigaraqua

Kuuba

Thaimaa

Kypros

Malta

Viro

Turkki

Kreikka

Albania

Makedonia

Espanja

Portugali

Israel

Filippiinit

Indonesia

Yhdysvallat

Meksiko

Kolumbia

Tuoreimmat osastosta