Näin mehevästi Jarkko Tamminen imitoi Huutokauppakeisaria: ”Markku, älä purista Heliä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin mehevästi Jarkko Tamminen imitoi Huutokauppakeisaria: ”Markku, älä purista Heliä”

Jarkko Tammisen suuri haave toteutui viikko sitten, kun hänen luomansa Sketsijengi sai ensi-iltansa. Vaikka uudessa sketsishow’ssa ei imitoida ketään, Tamminen suostui IS:n pyynnöstä imitoimaan yhtä tämän hetken suosituimmista nimistä eli Huutokauppakeisari Aki Palsanmäkeä.

25.1.2019 15:30

Sketsijengissä Hannes Suominen, Joonas Saartamo, Linda Wiklund, Jarkko Niemi, Jaana Saarinen, Arttu Kapulainen ja Lotta Lehtikari hyppäävät mukaan arjen perustilanteisiin, kuten lääkärissäkäyntiin, koulun kevätjuhlaan, polttareiden suunnitteluun tai parisuhde-elämään. Esitystä rytmittää Matti Paatelman johtama bändi.

Sketsijengi naurattaa Linnanmäen Peacockissa.­

Koko kööri matkusti kesällä Los Angelesiin tutustumaan paikalliseen sketsi- ja improvisaatiotaiteeseen. Saturday Night Livea ihaileva Tamminen kiersi itse vuosituhannen alussa useissa eri kaupungeissa Yhdysvalloissa ja tutustui kymmeniin eri teatteri- ja revyyesityksiin.

– Pidettiin pieni vetäytymisreissu, jossa tehtiin improvisaatiohahmoja ja erilaisia tilanteita. Sen jälkeen ne ovat alkaneet elää omaa elämäänsä ja päätyneet tänne lavalle, Sketsijengin ohjaaja-tuottaja selittää.

Tamminen oli vieraana Jay Leno Show’ssa vuonna 2001. Muistot siitä ovat pelkästään hyviä. Illan isäntää hän kuvailee hauskaksi ja rennoksi kaveriksi.

–  Jay Leno kyseli, että kun hänen naapurinsa on Annikki, tiedätkös häntä. Hän on Suomesta. Jay Leno tietysti kuvitteli, että suomalaisena tunnen Annikin, joka asuu Los Angelesissa, Tamminen nauraa.

Sketsijengi on Jarkko Tammisen pitkäaikainen haave. Häntä itseään ei nähdä kuitenkaan lavalla.­

Samassa lähetyksessä vieraina olivat Michael Douglas, Jessica Alba ja Pearl Jam.

– Green Roomissa olivat kokit tekemässä ruokaa ja valtavat buffetpöydät, ja meitä ihmisiä oli tyyliin kymmenen, Tamminen muistelee.

Tammista kuljetettiin muiden tähtien tavoin limusiinilla. Oven edessä päivystivät Jessica Alban fanit. Kun show oli ohi ja Tamminen lähti studiolta limusiinissa, hän päätti vähän jekuttaa näyttelijättären faneja.

– Ne luuli, että mä olen Jessica Alba. Pistin sormea ulos ikkunasta ja fanit kirkuivat ja koskettelivat mun sormea, hän virnistää.

Sketsijengi jatkuu maaliskuun loppuun saakka Linnanmäen Peacockissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?