Malesian kuningas luopui kruunustaan Oksanan, 25, takia – liitto kriisissä heti salahäiden jälkeen: venäläismissin olinpaikka mysteeri - Viihde - Ilta-Sanomat

Malesian kuningas luopui kruunustaan Oksanan, 25, takia – liitto kriisissä heti salahäiden jälkeen: venäläismissin olinpaikka mysteeri

Malesian kruunusta luopunut kuningas ja entinen Miss Moskova ovat lehtiväitteiden mukaan avioeron partaalla.

Venäläismissi Oksana Voevodina ja kruunusta luopunut Muhammad V avioutuivat marraskuussa Moskovassa.­

25.1.2019 8:06

Malesian kuningas, sulttaani Muhammad V:n, 49, ja venäläismissi Oksana Voevodinan, 25, lempi on nuupahtanut, kertovat venäläislehdet. Malesian kuningas ja entinen Miss Moskova avioituivat salaa marraskuussa. Liitto paljastui joulukuussa, kun sosiaalisessa mediassa lähti leviämään parin hääjuhlista otettuja kuvia.

Malesiassa kuohahti tammikuun alussa, kun kuningas päätti yllättäen jättää tehtävänsä. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Malesian kuningas on luopunut kruunustaan.

Malesialaiset pitävät kuningasta islaminuskon ja malesialaisten perinteiden keulakuvana. Poliittinen valta on kuitenkin pääministerillä.­

Toisin kuin monarkioissa yleensä, Malesiassa kuninkaan arvonimi ei ole perinnöllinen, vaan kuningas valitaan osavaltioiden yhdeksän sulttaaniperheen joukosta kiertävästi. Kausi kuninkaana on viisivuotinen. Muhammad V nousi tehtävään vuoden 2016 lopulla, joten hän olisi hallinnut maata vielä kolmen vuoden ajan.

Muhammad V ja hänen vaimonsa Oksana ovat pitäneet hyvin matalaa profiilia häiden jälkeen, eikä malesialaismedia tunnu tietävän mitä missikaunotar on puuhastellut viime kuukaudet. Epäselvää on missä hän edes on.

Nyt Malesiassa ja Venäjällä liikkuu huhuja siitä, että Muhammad V olisi hakemassa avioeroa Oksanasta vain kahden kuukauden liiton jälkeen. Huhujen mukaan Oksana olisi raskaana.

– Kuninkaan kanssa avioituneen venäläisen Tuhkimon liitto on luultavasti ohi. Avioeropapereita laaditaan jo. Liitto kesti vain pari kuukautta, venäläismedia Tolko Nikomu, Izvestia ja Starhit uutisoivat.

Oksana kruunattiin Miss Moskovaksi vuonna 2015.­

Morsiamen isä on äimistynyt väitteistä ja kertonut venäläislehdille, että hän kyllä tietäisi jos tyttärensä olisi eroamassa.

– Ihan pötypuhetta. En lue mitä netissä kirjoitellaan, mutta minä saisin ensimmäisenä tietää, jos ero pitäisi paikkansa, morsiamen isä Andrei Gorbatenko hämmästelee.

Lehtitietojen mukaan Muhammad V olisi luopunut kruunustaan vaimonsa Oksanan takia. News.co.au - sivuston tietojen mukaan tunnelma kuninkaanpalatsissa on ollut häiden jälkeen hyvin kireä, eivätkä kaikki kuninkaan läheisimmistä neuvonantajista hyväksyneet morsianta.

Oksana Voevodina on entinen kauneuskuningatar ja hänet on nähty myös venäläisissä tosi-tv-sarjoissa.­

Sisäpiiristä on kerrottu lehdille, että nuorenparin avioliiton alkuviikot olisivat olleet rajujen riitojen siivittämiä.

– He riitelevät jatkuvasti, julkisuuteen on paljastettu.

Muhammad V ei ole kommentoinut eroväitteitä julkisuudessa.

Todelliset satuhäät

Muhammad V:n ja Oksanan rakkauden alkutaipaleesta ei tiedetä juuri mitään. Kumpikaan ei ole kommentoinut avioliittoa millään tavalla, eikä tiedossa ole, missä ja milloin he tapasivat ensimmäisen kerran.

Pari vihittiin marraskuussa Moskovassa näyttävin menoin. Morsian pukeutui näyttävään hääpukuun, joka oli kirjailtu hopeisilla koristella. Lehtitietojen mukaan häissä yhdisteltiin perinteisiä malesialaisia ja venäläisiä hääperinteitä.

Malesialaisen uutissivusto Rakyatkun mukaan Oksana kääntyi muslimiksi aviomiehensä tavoin ja käyttää jatkossa nimeä Rihana.

Oksana kruunattiin Miss Moskovaksi vuonna 2015 ja hän on voittonsa jälkeen luonut menestyksekästä mallinuraa muun muassa Kiinassa ja Thaimaassa. Oksana osallistui Daily Mailin mukaan myös tosi-tv-ohjelmaan, jossa hän päätyi varsin kiihkeään kanssakäymiseen kanssakilpailijan kanssa.

Hän on kertonut haastatteluissa olleensa nuorempana rämäpäinen poikatyttö, joka rakasti BMX-pyöriä ja skeittaavia poikia. Oksana on kuvaillut innostuneensa kauneuskilpailuista vasta yliopistossa.

– Olin luokan pisin ja hoikin ja olin siitä hieman huolissani. Vasta yliopistossa ymmärsin, että sehän on vahvuuteni.

Kuninkaanpalatsissa on lehtitietojen mukaan ollut viime viikot jännittynyt tunnelma, sillä kuninkaan salahäät ovat olleet monille kova pala purtavaksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?