Viihde

Painajaismainen naapuri teki tv-tähden elämästä yhtä helvettiä – häiriköi ja uhkaili: ”Se oli niin nöyryyttävää”

Julkaistu:

Viikingit -tähti Ivan Kaye joutui kestämään vihamielistä ja häiriköivää naapuriaan lähes kahden vuoden ajan.
Sarjoista Viikingit ja Eastenders kuuluisuuteen nousseen näyttelijä Ivan Kayen viiden vuoden mittainen piina on vihdoin ohi. Kaye, 57, voitti viimein vuosia kestäneen oikeustaistelun entistä naapuriaan, lastenkirjailija Amanda Lees’ea vastaan, kertoo Daily Mail.

Vaiherikkaat tapahtumat saivat alkunsa vuonna 2013, kun Kaye osti asunnon Länsi-Lontoossa sijaitsevasta kerrostalosta suoraan kirjailijan yläpuolelta. Tätä seurasi surkeiden sattumusten sarja, joka lopulta eskaloitui oikeuskäsittelyksi asti.

Kayen mukaan Lees, 55, häiriköi häntä jatkuvasti useamman vuoden ajan. Nainen saattoi hakata kattoaan, kirkua tai huutaa yötä päivää. Hän lähetteli näyttelijälle myös uhkauskirjeitä sekä vihamielisiä sähköposteja säännöllisin väliajoin.

– Se oli niin uuvuttavaa. Olin masentunut ja häpeissäni. En kehdannut kutsua edes ystäviäni kylään, sillä hän saattoi aloittaa huutamisen jo ennen kuin pääsimme edes ovesta sisään tai soittaa jopa poliisille. Se oli nöyryyttävää, Kaye avautui brittilehdistölle maanantaina.


Kuningas Aellea HBO:n suositussa Viikingit -sarjassa näyttelevä Kaye koki pian olevansa vankina omassa kodissaan. Lopulta hän sai tarpeekseen ja vuokrasi Ravenscourt Parkin asuntonsa ryhmälle opiskelijoita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jouduin olemaan jatkuvasti varpaillani lähes kahden vuoden ajan. Olin peloissani ja yksinäinen, tilitti Kaye ja kertoi Lees’n vihamielisen häirinnän vaikuttaneen dramaattisesti hänen hyvinvointiinsa.

Rankka oikeustaistelu

Tapahtumat kärjistyivät lopulta siihen pisteeseen, että Kayen oli myytävä asuntonsa. Lees nimittäin jatkoi häirintäänsä siitäkin huolimatta, että näyttelijä muutti muualle. Kirjailijan naapuriin muuttaneet opiskelijat kertoivat Daily Mailille pelänneensä alakerrassa asunutta naista.

– Paukuttaminen ja huutaminen jatkuivat päivittäin. Olimme koko ajan kauhuissamme ja rouva Lees’n käytös oli pelottavaa ja rajua. Kämppäkaverini soittelivat itkien äideilleen, kertoi 19-vuotias Alexandra Skinner.

Häirintätapausta käsiteltiin oikeudessa pitkään Lees’n kiistäessä kaikki syytteet viimeiseen asti. Hän kielsi häiriköineensä ketään tarkoituksella ja väitti metelin olleen peräisin hänen lapsistaan ja kissoistaan.

Lopulta kirjailija tuomittiin maksamaan Kayelle 97,000 puntaa korvauksena henkisistä kärsimyksistä. Lees määrättiin myös maksamaan näyttelijän 50,000 punnan oikeuskulut. Naiselle ei langetettu vankeustuomiota sillä perusteella, ettei hän ollut missään vaiheessa väkivaltainen.