Viihde

Susan Ruusunen, 49, palasi vuosien jälkeen julkisuuteen – tältä hän näyttää nykyään: ”Tituleeraan itseäni porkkanankuorijaksi”

Julkaistu:

Susan Ruususen elämä täyttyy tätä nykyä oman yrityksen pyörittämisestä ja rakkaista harrastuksista.
Helsingin ytimessä vietettiin keskiviikkona Nestlén järjestämää täysjyväiltapäivää. Paikalle saapui runsas joukko tuoreista terveysuutisista kiinnostuneita julkkiksia. Heidän joukossaan oli myös Susan Ruusunen (o.s. Kuronen), joka saapui tilaisuuteen hyväntuulisena, vaikkakin töistään hieman väsyneenä.

– Olen tänäänkin herännyt aamulla viideltä töihin. Tituleeraan itseäni nykyään porkkanankuorijaksi, se on aika hyvä titteli, kahta lounasravintolaa ja omaa pitopalvelufirmaa pyörittävä Ruusunen nauraa.

49-vuotiasta Ruususta ei ole vuosikausiin nähty julkisuudessa. Alun perin Ruusunen tuli julkisuuteen vuonna 2006, jolloin hänet tunnettiin silloisen pääministerin Matti Vanhasen seurustelukumppanina. Suhde herätti aikoinaan runsaasti huomiota, ja Ruususen kirjoittama paljastuskirja Pääministerin morsian herätti valtavaa kiinnostusta.


Niihin aikoihin Ruusunen ei halua enää palata. Mennyt on mennyttä, sen nainen toteaa napakasti mutta kohteliaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sanotaan niin, että siitä on lähes 13 vuotta. En oikeastaan enää palaa niihin asioihin. Aika harva palaa asioihin, jotka ovat tapahtuneet 13 vuotta sitten. Ne on olleet silloin, ja nyt on nyt, Ruusunen sanoo IS:lle.

Kohun jälkeen Ruusunen vetäytyi täysin julkisuudesta, eikä naista ei ole viimeiseen vuosikymmeneen näkynyt kameravalojen räiskeessä.

Ruususen arjen onkin hiljaiselon aikana täyttynyt ihan tavallisista asioista, kuten perheen pyörittämisestä, töistä ja rakkaista harrastuksista. Erittäin kiireisen työelämän ohella Ruusunen on hurahtanut näyttelemiseen, sillä hän on tiiviisti mukana harrastajateatterissa kotikaupungissaan Espoossa.


Viikon päästä edessä on todellinen h-hetki, kun Ruusunen astelee harrastajateatteri Musta Aukon lavalle Sirkku Peltolan Suomen hevonen -satiirinäytelmässä. Ruusunen esittää näytelmässä 45-vuotiasta Merviä, joka on ”arka ja huumorintajuton”.

– Minulla on näytelmässä 150 repliikkiä. Aika paljon jännittää! Ruusunen nauraa.

Teatterin lava ei ole Ruususelle aivan uusi paikka, sillä hän näytteli jo kuusi vuotta sitten harrastajateatterissa Helsingin puolella. Silloin kiireinen arki otti kuitenkin yliotteen.

Tällä hetkellä Ruususen lapset ovat jo täysi-ikäisiä: poika on 29-vuotias, toinen poika 22-vuotias ja tytär 21-vuotias. Nuorimmatkin lapsista elävät jo niin itsenäistä elämää, että äidin arkeen on mahtunut taas aikaa näyttelemiselle.

– Vielä kuusi vuotta sitten oli todella kiireistä. Yrittäjän arki on kuitenkin aina vähän sellaista hulinaa. Lapsetkin olivat silloin vielä alaikäisiä, ja teatteri vie tosi paljon aikaa, Ruusunen kertoo.


Nyt Ruusunen ehti töiltään ja teatterikiireiltään piipahtaa ”isolla kirkolla”, niin kuin hän leikkisästi Helsingin keskustaa nimittää.

– Espoon perukoilta tulee harvemmin lähdettyä kampeamaan tänne isolle kirkolle, mutta todella kiva aina joskus lähteä käymään, Ruusunen hymyilee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt