Matti Nykänen puhuu vaikeasta tilanteestaan: Yritti turhaan saada yhteyden lapsenlapsiinsa – ”Se on tuntunut tosi pahalta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen puhuu vaikeasta tilanteestaan: Yritti turhaan saada yhteyden lapsenlapsiinsa – ”Se on tuntunut tosi pahalta”

Matti Nykänen suree, ettei hän pääse tapaamaan lapsenlapsiaan. Myös omia lapsia on kova ikävä.

– Lapsenlapsieni lisäksi kaipaan omia lapsiani. Välillä on oikein itkettänyt, kun olen tuntenut suurta ikävää esimerkiksi poikaani kohtaan. Toivon kaikille lapsilleni ja lapsenlapsilleni pelkästään hyvää, Matti Nykänen korostaa.

22.1.2019 6:03

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen, 55, hengityksestä kuultaa pienoinen puuskutus, kun hän vastaa puhelimeensa kotonaan Lappeenrannan Joutsenossa. Viikonlopun keikkailun jälkeen arki on alkanut, ja ihan ensimmäiseksi Nykänen on kiiruhtanut omakotitalonsa katolle, lumenpudotuspuuhiin.

– Kylläpä oli viikonlopun aikana tullut lunta – ja paljon, Nykänen sanoo ja naurahtaa perään.

– Lumityöt ovat yksi hyvä keino unohtaa työasiat ja saada käsiteltyä erilaisia tunteita. Niitähän elämässä riittää laidasta laitaan, ja siis päivittäin.

Näin se tunnetusti on. Nykäsen tunteet seikkailivat kuulemma viikonlopun keikkamatkallakin. Siinä sivussa joutsenolainen antoi Aamulehdelle haastattelun, jossa puhui harvinaisen avoimesti suhteestaan lapsenlapsiinsa. Nykänen suri lehdessä sitä, ettei hän pääse tapaamaan omia lapsenlapsiaan. Nyt hän puhuu samasta aiheesta myös Ilta-Sanomille.

– Kyllä se on tässä vuosien varrella tuntunut tosi pahalta. Olisin aidosti halunnut nähdä lapsenlapsiani, mutta heidän vanhempansa ovat kieltäneet nämä tapaamiset. Se totta kai surettaa, Nykänen kertoo.

 Ymmärrän, että takavuosien raikulielämäni mietityttää ihmisiä siellä täällä. Mutta vaikka kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut, pohjimmiltani olen hyvä ihminen.

Nykänen on ollut elämänsä aikana kuudesti naimisissa, viiden eri puolison kanssa. Mervi Tapolan kanssa mäkisankari oli aviossa kahdesti. Lapsia Nykäsellä on kahdesta aiemmasta liitosta kaksi: poika ja tytär. Lisäksi hänellä on yksi tytär näiden suhteiden ulkopuolelta.

– Lapsenlapsieni vanhempia todennäköisesti kaduttaa vielä jossain vaiheessa, jos tilanne pysyy tällaisena. Yritin aiemmin saada vanhempien kautta kontaktia lapsenlapsiini, mutta koska asia ei edennyt, olen jäänyt nöyränä odottamaan yhteydenottoa siltä suunnalta. Toivottavasti tilanne vielä tästä muuttuu, Nykänen sanoo.

Nelinkertainen olympiavoittaja vietti takavuosina poikkeuksellisen värikästä julkisuuselämää. Kun liiallinen alkoholin käyttö oli säännöllistä, kohuotsikoita riitti. Ikävyydet olivat arkipäivää.

– En syytä lapsenlapsieni vanhempia mistään, en missään nimessä. Ymmärrän, että takavuosien raikulielämäni mietityttää ihmisiä siellä täällä. Mutta vaikka kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut, pohjimmiltani olen hyvä ihminen. Sitä paitsi nyt minulla on hyvä olla henkisesti, näkee Nykänen, joka lähipiirinsä mukaan on vähentänyt alkoholin käyttöään viime vuosina.

– Lapsenlapsieni lisäksi kaipaan omia lapsiani. Välillä on oikein itkettänyt, kun olen tuntenut suurta ikävää esimerkiksi poikaani kohtaan. Toivon kaikille lapsilleni ja lapsenlapsilleni pelkästään hyvää, hän summaa.

Nykänen avioitui kesällä 2014 päivähoitoalalla työskentelevän Pian kanssa. Tällä on kaksi lasta aiemmasta suhteestaan.

– Pialla ja pojilla on kaikki hyvin, Nykänen kertoo.

– Myös minulla ja Pialla menee oikein mukavasti. Tämä rakkaus on näemmä tehty kestäväksi, hän jatkaa.

Matti ja Pia Nykänen avioituivat kesällä 2014.

Mäkikotka kertoi viime syyskuussa IS:n haastattelussa, että hän paloi viime kesänä täysin loppuun.

– En muista, milloin viimeksi olisin ollut yhtä väsynyt ja poikki. Ihan kaikkeen, Nykänen lausui tuolloin.

Syksyllä Nykänen puolestaan kertoi Seiska-lehden haastattelussa, että hänellä on diagnosoitu diabetes. Nykänen sanoo hoitavansa insuliinipistoksena säännöllisesti.

– Viime kesän keikkailu uuvutti meikäläistä, kun piti jatkuvasti istua autossa ympäri Suomea. Nyt minulla on kuitenkin helkkarin hyvä fiilis. Edes diabetes ei masenna, Nykänen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?