Suomen suosituin radiotiimi hajoaa – näin Jaajo Linnonmaa ja Anni Hautala kommentoivat kollegansa lähtöä - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomen suosituin radiotiimi hajoaa – näin Jaajo Linnonmaa ja Anni Hautala kommentoivat kollegansa lähtöä

Juha Perälä kertoi tänään maanantaina Instagramissa jättävänsä pestinsä Aamulypsyn juontajana.

Juha Perälä on yksi Suomen suosituimmista radiojuontajista.­

21.1.2019 17:18

Radionkuuntelijat eivät olleet uskoa korviaan tänään maanantaina, kun Radio Suomipopin juontaja Juha Perälä ilmoitti jättävänsä huippusuositun Aamulypsy-ohjelman. Perälä on juontanut arkiaamuisin kuultavaa ohjelmaa yhdessä Anni Hautalan ja Jaajo Linnonmaan kanssa jo 10 vuotta.

Perälä ilmoitti astuvansa taka-alalle heti tämän viikon jälkeen. Omien sanojensa mukaan mies ei vielä tiedä ”missä hänen matkansa jatkuu.”

– Tänään lähti käyntiin viimeinen viikkoni Aamulypsyssä. 10 vuotta on tullut putkeen herättyä 05.00, mutta nyt on aika muuttaa hieman kaavaa ja jättää tämä rutiini ainakin toistaiseksi, Perälä kirjoittaa Instagramissa.

Suosikkijuontajan ilmoitus sai Aamulypsy-fanit pois tolaltaan. Monen mielestä Aamulypsy ei ole Aamulypsy ilman Perälää, eli ”Peristä”.

– Ei ole Aamulypsy enää ennallaan tämän jälkeen, mutta onnea tulevaan! Sun täydellistä tilannekomiikkaa tulee kyllä iso ikävä, joku suree somessa.

– Hattu pois, ja iso kumarrus. On ollut ilo saada nauttia sun jutuista ja toilailuista, sanoo toinen.

Kolmikko on ihastuttanut kuulijoitaan jo 10 vuoden ajan.­

– Aamu meni pilalle. Vaikka kaksi mieletöntä tyyppiä jääkin, niin ei oo Aamulypsy enää sama ja jää puuttumaan ihan korvaamaton pala.

– Kiitos näistä vuosista! Olit aamujeni aurinko.

– Kuka jatkossa hoitaa kaikki puujalat?

Osa faneista päätyi pohtimaan, mitä Periksen lähtö tarkoittaa ohjelman kannalta. Siitä ollaan kahta mieltä, kannattaako Annin ja Jaajon jatkaa ohjelman tekoa kahdestaan, vai tulisiko koko juontajakaarti laittaa uusiksi.

Radio Suomipopin Aamulypsy -ohjelman juontajat Jaajo Linnonmaa, Anni Hautala ja Juha Perälä Radiogaalassa keväällä 2018.­

Myös Perälän aisaparit Anni Hautala ja Jaajo Linnonmaa kommentoivat juontajakaverinsa lähtöä sosiaalisessa mediassa. Päivitystensä perusteella juontajat antavat täyden tukensa Perälän päätökselle.

– Mä itse pidin välivuoden 2012, kun muutin Rovaniemelle pohtimaan tulevaisuutta ja mitä haluan elämässäni tehdä. Näin ymmärrän ja tuen Juhan ratkaisua täysin. Kun ei vielä ole lapsia, niin nyt on hyvä hetki kiertää maailmaa ja miettiä sen tarjoamia mahdollisuuksia, Jaajo kirjoittaa Instagramissa.

– Perälä on minulle työkaveri, mutta ennen kaikkea hyvä ystävä, joten näemme varmasti tulevaisuudessa edelleen viikottain, hän jatkaa.

– Me ollaan tosi kauan tätä tehty ja ymmärrän erittäin hyvin, et välillä on tauon paikka, toteaa Anni Hautala.

– Tää aamun tekeminen on jotain niin maagista, että siinä ystävyydet muodostuu ihan omanlaisikseen. Mulle tulee kauhee ikävä Peristä, mut onneks nähdään sit muissa merkeissä, sanoo Anni.

Perälä pohti Aamulypsystä lähtöä jo IS:n haastattelussa vuonna 2017. Hän sanoi nauttivansa ohjelman tekemisestä, mutta varhaiset herätykset vaativat juontajasta veronsa.

– Kyllä tässä joutuu käymään itsensä kanssa kauppaa, että mitä jatkossa tekee, Perälä pohti tuolloin IS:lle.

– Välillä tulee olo, että jos välillä tekisi jotain muuta ja vähän hengähtäisi. Vaihtelu virkistää ja täytyy kuunnella sydäntään. Tauko saattaisi palvella niitä ihmisiä, jotka huumoriani kuuntelevat. Voisin ehkä olla hauskempi ja eheämpi jos tekisin välillä jotain muutakin, hän sanoi.

Juha Perälän, Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan juontama Aamulypsy on valittu useita kertoja vuoden radio-ohjelmaksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?