Matti Nykänen avautuu Aamulehdessä harvinaisesti suuresta surustaan – ei saa tavata lapsenlapsiaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen avautuu Aamulehdessä harvinaisesti suuresta surustaan – ei saa tavata lapsenlapsiaan

Mäkikotka sanoo Aamulehden haastattelussa toivovansa, että tilanne vielä muuttuisi.

Matti Nykänen kuvattuna viime kesänä Jyväskylässä musiikkivideon tekemisen parissa.­

20.1.2019 22:49

Mäkikotka Matti Nykänen kertoo Aamulehden henkilöhaastattelussa harvinaisen avoimesti elämänsä nurjista puolista.

Matti on totuttu näkemään otsikoissa vuosien varrella, mutta hän ei ole yleensä ollut kovin runsassanainen haastatteluissa.

55-vuotias Nykänen suree nyt Aamulehdessä sitä, että hän ei pääse tapaamaan omia lapsenlapsiaan.

– Olen isoisä, mutta en saa tavata lapsenlapsiani. Vanhemmat eivät sitä halua. Tiedän, että he vielä katuvat sitä ja toivon, että tilanne muuttuu, Nykänen sanoo artikkelissa.

Lisäksi hän kertoo haastattelussa, että ei saa urheilijaeläkettään henkilökohtaisten tulojensa vuoksi, ja että hänellä todettiin viime kesänä diabetes.

Matti Nykänen on ollut elämänsä aikana kuusi kertaa naimisissa. Puolisoita on ollut viisi. Mervi Tapolan kanssa Nykänen oli naimisissa kaksi kertaa. He erosivat kerran ja menivät pari vuotta myöhemmin uudelleen naimisiin.

Nykyisen vaimonsa Pia Talonpojan kanssa Nykänen meni naimisiin vuonna 2014.

Keikkailee ahkerasti ympäri Suomea

Nykänen saa omia tuloja urheilu-uransa päättymisen jälkeen viihdebisneksistään. Hän vetää edelleen laulukeikkojaan ympäri maata. Vuonna 2017 hän sai ansiotuloja yhteensä 79 720 euroa.

Maria Veitola haastatteli Mattia tv-ohjelmassaan helmikuussa 2017.­

Mäkikotka kertoi viime syyskuussa IS:n haastattelussa, että paloi viime kesänä täysin loppuun.

– En muista, milloin viimeksi olisin ollut yhtä väsynyt ja poikki. Ihan kaikkeen, Nykänen lausui.

Keikkailu ympäri Suomen maata otti veronsa.

– Keikkailu oli tosi uuvuttavaa jatkuvan autossa istumisen vuoksi, ja helle vain pahensi tilannetta. Ehkä korvieni väliin syntyi jonkinlainen tavoitteeton tyhjiö, joka sitten synnytti masennusta, hän sanoi.

Matti Nykänen vuonna 2016.­

Nykänen asuu Joutsenossa vaimonsa Pian ja tämän teini-ikäisen pojan kanssa. Nykänen on myöntänyt aiemmin, että suhteessa on ollut riitaa ja ongelmia. Syyskuussa mäkisankari sanoi kuitenkin, että suhde voi hyvin.

Onko sinut suljettu pois lastenlastesi elämästä tai oletko sinä sulkenut isovanhemmat pois? Ota yhteyttä laura.manninen@iltasanomat.fi tai keskustele alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?