Viihde

Nyt puhuu prinssi Philipin kanssa kolaroinut perheenäiti – yksi asia hovin toiminnassa jäi kismittämään: ”Olisin odottanut heiltä enemmän”

Julkaistu:

kuninkaalliset
Perheenäiti suivaantui siitä, miten kuningasperhe on hoitanut ikävää tapahtumaa seuranneen jälkipyykin.
Kuningatar Elisabetin puoliso, Edinburghin herttua prinssi Philip joutui onnettomuuteen torstaina iltapäivällä, kun hänen ohjaamansa Land Rover törmäsi yhteen Kia-merkkisen henkilöauton kanssa lähellä Sandringhamin kartanoa.

Prinssi Philipin ajama, suurikokoinen Land Rover kaatui tielle oikealle kyljelleen ja asfaltille levisi runsaasti lasinsiruja sekä auton rikkoutuneita katteita. Tapahtumassa osallisena ollut Kia puolestaan joutui pensaikon reunustamaan ojaan.
Brittihovin mukaan 97-vuotias prinssi Philip ei loukannut itseään onnettomuudessa. Sen sijaan Kiassa matkustaneet kaksi naista toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon, josta heidät kotiutettiin myöhemmin samana iltana.

Daily Mailin mukaan toinen naisista oli 46-vuotias perheenäiti Emma Fairweather, joka mursi kolarissa ranteensa. Hän oli autossa matkustajana. Fairweatherin lisäksi Kiassa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauvansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Fairweatherin mukaan kolarin tapahtumat etenivät kuin hidastettuna.

– Kun lähestyimme, huomasin, että se oli vanhempi kuljettaja. Ystäväni jarrutti ja vaikutti hallitsevan tilanteen, mutta minä olin kauhuissani, Fairwather kertaa torstain tapahtumia.

– Oli varmasti kyse sekunneista, mutta se tuntui ikuisuudelta. Minulla ei ollut mitään hajua siitä, että se oli prinssi Philip, ajattelin vain vauvaa.


Vastapuolen henkilöllisyys paljastui naiselle vasta siinä vaiheessa, kun paikalla ollut auttaja tuli puhuttamaan häntä autolle.

– Rouva tuli luokseni ja sanoi: ”Tiedäthän kuka tuo on, etkö tiedäkin”, ja ajattelin, että se oli vain vanhempi herrasmies, mutta hän sanoi: ”Se on prinssi Philip.”


Sekä Daily Mail että The Sun uutisoivat prinssi Philipin mitä ilmeisimmin häikäistyneen matalalta paistaneesta auringosta ja kurvanneen Kian eteen. Emma Fairweatherin mukaan tieto ei kuitenkaan voi pitää paikkaansa, sillä taivas oli onnettomuushetkellä pilvinen.
Fairweather on kommentoinut brittimediassa tiukkaan sävyyn sitä, miten hovi hoiti ikävän asian jälkipyykin. Naisen mukaan hovi ei ole esittänyt hänelle kohteliaita paranemistoivotuksia.

– Tämä on ollut kovin traumaattista ja kivuliasta aikaa ja olisin odottanut hieman enemmän kuninkaalliselta perheeltä, Fairweather kommentoi Mirrorille.

– Rakastan kuninkaallisia, mutta minut on sivuutettu ja olen kovissa kivuissa, hän jatkaa.

– Minulle olisi merkinnyt todella paljon, että prinssi Philip olisi pyytänyt anteeksi, mutta en tiedä onko hän lainkaan pahoillaan.


Naisen mukaan kortti ja kukkapuska olisivat olleet paikallaan. Hänelle lupailtiin myös puhelinsoittoa palatsista, mutta sitä ei kuitenkaan kuulunut määräaikaan mennessä.

– Tiedän, että kuningatar on kiireinen rouva, mutta odotin todella innolla hänen puheluaan, Fairweather suree.
Daily Mailin mukaan autokolari osui Emma Fairweatherin elämässä surkeiden sattumusten sarjaan, sillä hän oli saanut vastikään potkut töistään ja eronnut aviopuolisostaan.

Hän tekstasi äidilleen vain muutamaa tuntia ennen onnettomuutta: ”On mennyt jo viikko, eikä mitään pahaa ole tapahtunut!”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt