Kommentti: Saara Aallon ja The Sunin artikkelin taustalta paljastuu likainen vyyhti – kaksi seikkaa jäi monilta huomaamatta - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Saara Aallon ja The Sunin artikkelin taustalta paljastuu likainen vyyhti – kaksi seikkaa jäi monilta huomaamatta

En tiedä, miten Saara Aallon uralla todellisuudessa tällä hetkellä sujuu. Vaikuttaa kuitenkin pahasti siltä, että Aalto ja tämän manageri-kihlattu Meri Sopanen yrittävät nostattaa artistin mainetta keinolla millä hyvänsä, kirjoittaa toimittaja Nita Makkonen.

20.1.2019 17:02

Monet suomalaiset hieraisivat silmiään, kun he huomasivat lauantaina uutiset siitä, että laulaja Saara Aaltoa olisi pyydetty mukaan laulamaan Spice Girls -tyttöbändiin. Alkuperäisen uutisen oli julkaissut brittilehti The Sun.

The Sun antaa ymmärtää jutussaan varsin selvästi, että Spice Girlsin jäsen Mel C olisi pyytänyt Aaltoa esiintymään ainakin joillakin Spice Girlsin paluukeikoista.

– He haluavat viidennen jäsenen mukaan kiertueelle. Olin aivan että, ”onko tämä oikea kysymys”? Tämä on hullua, Aalto sanoi The Sunin mukaan.

– Hän (Mel C) sanoi, että siellä on tilaa jollekin joka osaa oikeasti laulaa. Ajattelin vain että on uskomatona että hän sanoi niin, suomalaistähti jatkoi.

Tässä tekstilainaus The Sunin alkuperäisestä jutusta englanniksi:

”Saara — a Spice superfan — is now intending to join the girls for at least some of their concerts.

In an exclusive interview, she tells me: “They want to have a fifth member for the tour. I was like, ‘Is this a real question?’ It’s insane.

She said there’s room for someone who can really sing. I just thought it was incredible she said that.”

Saara Aalto on yrittänyt urallaan jo pitkään kansainvälistä läpimurtoa. Hän osallistui syksyllä 2016 Brittien X Factoriin ja tuli kisassa toiseksi. Viime keväänä hän osallistui Euroviisuihin Suomen edustajana. Tänä talvena hän osallistuu taas uuteen tosi-tv-formaattiin Britanniassa, nimittäin Dancing On Ice -luisteluohjelmaan.

Kun The Sun uutisoi näyttävästi Saaran pääsevän Spice Girlsin kanssa lavalle, uutinen vaikutti ensi silmäyksellä jopa uskottavalta. Saara Aalto on Briteissä kohtuullisen tunnettu tosi-tv-esiintymistensä takia. Saara on myös tiettävästi hyvissä väleissä Melanie C:n kanssa. Spice Girls -tähti esiintyi viime maaliskuussa Suomessa UMK:ssa, jolloin illan päätähti oli Saara itse.

Palaneen käry alkoi kuitenkin haista nopeasti.

Melanie C esiintyi Saara Aallon UMK-show’ssa Suomessa vuosi sitten maaliskuussa.­

Helsingin Sanomat oli Suomessa ensimmäinen media, joka reagoi brittiuutisen ohuuteen ja julkaisi mielipidekirjoituksen aiheesta. Kirjoituksessa kulttuuritoimittaja Vesa Sirén huomautti, että The Sun on perustanut juttunsa ennen UMK:ta tehtyyn, vuoden vanhaan videohaastatteluun.

”Videon kierrätys ja vaillinainen siteeraus eivät myöskään sulje pois mahdollisia myöhempiä neuvotteluita. The Sun kirjoittaa Aallon kertoneen lehdelle ”yksinoikeudella”, että hän on liittymässä joidenkin konserttien esiintyjiin. ”He haluavat viidennen jäsenen kiertuetta varten. Olin niin kuin että onko tämä todellinen kysymys”, The Sun siteeraa Aaltoa”, Sirén kirjoittaa.

HS ja lukuisat aihetta sosiaalisessa mediassa kommentoineet yksityishenkilöt vaikuttavatkin osuvan oikeaan siinä, että The Sunin juttu on suorastaan totuutta väärentelevä.

Tässä epämääräisessä vyyhdissä on kuitenkin vielä pari käännettä, jotka ovat jääneet osalta huomaamatta.

The Sunin jutun on kirjoittanut Saara Aallon luottotoimittaja Dan Wootton, joka on julkaissut Saarasta viimeisen kahden vuoden aikana lukuisia paljastusjuttuja ja artistihaastatteluja. Wootton oli se toimittaja, jolle Saara antoi marraskuussa 2017 ison haastattelun hänen kadonneen isovelipuolensa Mikaelin löytymisestä.

Kun Woottonin kirjoittamia juttuja tarkastelee lähemmin, huomaa nopeasti, että hän kirjoittaa suomalaislaulajasta todella positiiviseen sävyyn.

Wootton muun muassa kuvailee Saaraa artikkelissaan ”suomalaiseksi Euroviisu-sensaatioksi”, vaikka Aalto jäi viime kevään Euroviisuissa toiseksi viimeiselle sijalle.

Koska Wootton ja Saara Aalto ovat kaikesta päätellen lämpimissä väleissä keskenään, on vaikeaa kuvitella, että Wootton olisi täysin Aallon tietämättä julkaissut hänestä Spice Girls -aiheista juttua juuri nyt Dancing On Ice -kisan käydessä kuumana.

Sitten on vielä toinen ihmeellinen asia, joka tulee esiin tässä Spice Girls -jupakassa. Saara Aalto ei itse suostu kommentoimaan asiaa suomalaismedialle millään lailla.

Useat aiheesta uutisoineet suomalaislehdet, Ilta-Sanomat mukaan lukien, ovat yrittäneet tavoitella Saara Aaltoa ja tämän manageria Meri Sopasta kertomaan, pitääkö The Sunin uutisointi paikkansa vai ei. Kumpikaan kaksikosta ei ole vastannut halaistua sanaa medialle.

En tiedä yhtään toista suomalaisartistia, jonka edustajalta olisi yhtä mahdotonta saada edes lyhyitä vastauksia tämän uraan liittyviin yksinkertaisiin kysymyksiin.

En tiedä, miten Saara Aallon uralla todellisuudessa tällä hetkellä sujuu. Vaikuttaa kuitenkin pahasti siltä, että Aalto ja tämän manageri-kihlattu Meri Sopanen yrittävät nostattaa artistin mainetta keinolla millä hyvänsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?