Santran ja Piian ei anneta kisata rakastamassaan lajissa Suomessa – saivat säännöstä tarpeekseen ja lähtivät ulkomaille: Briteissä show oli jymymenestys - Viihde - Ilta-Sanomat

Santran ja Piian ei anneta kisata rakastamassaan lajissa Suomessa – saivat säännöstä tarpeekseen ja lähtivät ulkomaille: Briteissä show oli jymymenestys

Suomalainen pariskunta ja tanssipari Piia ja Santra ottivat osaa brittiläiseen tanssikilpailuun.

Santra ja Piia niittävät mainetta same-sex -kilpatanssin merkeissä maailmalla.

20.1.2019 16:28

Kykyjenetsintään perustuvien tv-ohjelmien suosio ei ole laantuakseen, päin vastoin. Briteissä starttasi vuoden alussa jälleen uusi talent-show, jossa etsitään kolmen kapteenin voimin saarivaltion suurimpia tanssitaitureita.

Simon Cowellin luoma The Greatest Dancer toimii näin: kokelaat tanssivat aluksi jättimäisen peilin edessä, joka heijastuu kuvajaisena tuomariston ja liveyleisön eteen. Mikäli esitys miellyttää yli 75 prosenttia yleisöstä, katsojien ja tanssijoiden välissä oleva peiliseinä avautuu ja esiintyjä pääsee jatkamaan tanssia tuomariston edessä.

BBC:n ohjelmassa voi esittää mitä tanssilajia tahansa baletista hiphopiin ja tanhusta tangoon.

Eilen lauantaina nähdyssä jaksossa koettiin huikaisevia hetkiä, kun suomalainen tanssipari, Santra Rinne ja Piia Korpi, nousi lavalle latinorytmien keinuttamana. Piia oli pukeutunut esitystä varten sinihelmaiseen tanssiasuun, jonka yläosa kimalteli kultaisista paljeteista. Santra vei pariaan mustassa samettipuvussa ja solmiossa.

– Oho, he ovat hyviä, joku yleisöstä huokaili.

– Heillä on upeaa energiaa, ihaili ohjelman juontaja Alesha Dixon.

Naisparin jive teki yleisöön niin suuren vaikutuksen, että lavaa leikkaava peiliseinä avautui alta aikayksikön. Ohjelman kapteenit, poptähti Cheryl, näyttelijä-laulaja Matthew Morrison ja huipputanssija Oti Mabuse, olivat silmin nähden riemuissaan yleisön myönteisestä päätöksestä.

– Kiitos todella paljon, tämä merkitsee meille aivan valtavasti, Santra sai sanottua aplodien seasta.

Cheryl ja Oti Mabuse ovat esityksestä niin haltioissaan, että kaikkien yllätykseksi he hyppäsivät Piian ja Santran seuraksi lavalle.

– Musiikkia, Cheryl huudahti ja ryhtyi riemukkaaseen tanssiin. Ensin kapteenit tanssivat keskenään, mutta vaihtoivat sitten pareja Piian ja Santran kanssa. Ilo oli studiossa ylimmillään.

Pariskunnan vauhdikas esitys sai brittikatsojilta hyvän vastaanoton myös sosiaalisessa mediassa.

– Rakastin näitä kahta, joku kirjoittaa BBC:n julkaiseman Instagram-kuvan yhteydessä.

– Vau, mikä upea upea esitys, ihastelee toinen.

– Hyvä tytöt!

– Santra ja Piia Greates Dancerissa ovat niin söpöjä, joku kirjoittaa Twitterissä.

– Yksi minun suosikeistani tältä päivältä Greatest Dancer -show’ssa oli suomalainen lesbopari, joka sai tanssikapteenitkin tanssimaan jiveä.

Perinteisen kilpatanssin tapaan tanssivat Santra ja Piia ovat puhuneet lajin sukupuoliajattelusta aiemmin Ylen haastattelussa joulukuussa 2016.

Tuolloin tanssipari ihmetteli, miksei heillä ole naisparina sijaa Suomen tanssiurheiluliiton virallisissa kisoissa. Reitti rakkaassa lajissa kilpailemiseen löytyi lopulta ulkomailta same-sex -tanssin kautta.

– Heti kun näki ne ensimmäiset kisat, oli selvää, että tämä on se oma juttu, Piia kertoi Ylelle.

Piia ja Santra ovat parisuhteessa keskenään.

Oman Instagraminsa perusteella Santran ja Piian viime vuosi huipentui huikeaan saavutukseen, sillä pari voitti vuoden päätteeksi same-sex -tanssin Nordic Open -kilpailun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?