Viihde

Kuva: Uransa lopettanut Cheek elää yltäkylläistä elämää palmujen alla – ”On tullu suhattua pelkällä menolipulla”

Julkaistu:

uusi elämäntilanne
Jare Tiihonen julkaisi kuvan palmupuiden katveesta uima-altaalta.
Viime vuonna uransa päättänyt räppäri Cheek eli Jare Tiihonen on viettänyt viime kuukaudet hiljaiseloa.

Nyt Tiihonen julkaisi Instagramissa kuvia, joissa hän näyttää elävän varsin ylellistä elämää luksuskohteissa palmujen alla.

– On tullu suhattua pelkällä menolipulla, räppäri kirjoittaa kuvapalvelussa.
Kuvia voi selata napsauttamalla oikeassa laidassa olevaa nuolta.

Cheek lopetti uransa viime elokuussa. Hänen musiikkiuransa huipentui Lahden mäkimontussa järjestettyihin megakonsertteihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän ilmoitti faneilleen Instagramissa marraskuussa, että esiintyy jatkossa somessa omalla nimellään Cheek-taiteilijanimen sijaan.

Cheek oli äskettäin ehdolla Venla-gaalassa vuoden parhaan esiintyjän kategoriassa. Mies livahti Venla-gaalan yleisön joukkoon takakautta, eikä punaisen maton kautta, kuten muut vieraat. Voiton vei kuitenkin Eränkävijät-ohjelman Aki ja Äijä.

Firma tekee muhkeaa tulosta

Tiihonen, 37 vuotta, voinee elää elämäänsä haluamallaan tavalla, sillä hänen firmansa takoo edelleen hyvää tulosta miehen räppiuran päättymisestä huolimatta.

Taloussanomat kertoi vuosi sitten marraskuussa, että Tiihosen omistama yhtiö Liiga Music Oy on tehnyt viime vuodet reippaasti voitollista tulosta ja kasvattanut liikevaihtoa.

Levy- ja ohjelmatoimistoyritys teki vuoden 2016 tilikaudella 856 000 euron tuloksen. Liikevaihto kohosi tuolloin suurimmaksi vuosiin, eli reiluun 1,9 miljoonaan euroon.
IS uutisoi marraskuussa 2018, että Tiihonen tienasi henkilökohtaisesti vuonna 2017 ansiotuloa 135 466 euroa ja pääomatuloa 70 819 euroa. Yhteensä hän kartutti tiliään siis ainakin 206 285 euroa.


Pohti jo vuonna 2009, kuinka kauan räppiura voi jatkua

Tiihonen avasi elämäntarinansa faneilleen vuonna 2016 julkaistun JHT – Musta lammas -kirjan (Otava) sivuilla. Kirjassa käsitellään rankka nuoruus, ristiriitainen suhde isään, uran nousut ja laskut, pettymykset rakkaudessa sekä henkiset romahdukset.

Lapsuus Lahden kaduilla oli rankka: kaksoisveljekset Jare ja Jere tappelivat ja retostelivat kotikaupunkinsa kaduilla ja Jere erotettiin koulustakin.


Vuonna 2000 Tiihonen alkoi käyttää artistinimeä Cheek, ja keskittyä pääasiassa musiikkiuraansa. Räppimenestys oli tasaisen nousujohteista, kunnes hän koki ensimmäisen romahduksensa vuonna 2006. Silloin terapeutti kertoi Tiihoselle, että hänellä oli ”tavallista voimakkaampi tarve hallita itseään ja lähiympäristöään”.

Vuonna 2007 Cheek solmi uuden levytyssopimuksen Rähinä Recordsin kanssa, 2008 Liekeissä-kappale räjäytti pankin ja Jare löysi rakkauden. Silti vain vuotta myöhemmin lomalla Malagassa tapahtui täysi romahdus.

– Yhtenä aamuna vain tiesin, että nyt on hätä. Muutos mielialassani oli raju ja nopea. Oli niin sanotusti täydellinen lomapäivä, ja minä tahdoin vain hypätä parvekkeelta alas. Halusin kuolla. Tunne oli kiistaton ja kauhistuttava: en halunnut enää elää, kuuluu ote kirjasta.


Sen jälkeen hän sai diagnoosikseen kaksisuuntaisen mielialahäiriön.

Tiihonen on kertonut avoimesti siitä, miten artistin uraan liittyi hänellä paljon juhlimista ja isoja ylä- ja alamäkiä. Kirjassaan Jare Tiihonen kertookin pohtineensa ensimmäisen kerran jo vuonna 2009, kuinka kauan räppielämää voi todella elää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt