Viihde

Muska Babitzin oli kuin puulla päähän lyöty, kun kuuli veljensä säätiön surullisesta tilanteesta – ”Se oli Paulan ja Kirillin viritelmä”

Julkaistu:

kirkan säätiö
Muska Babitzin kertoo, että Kirkan perustama säätiö oli edesmenneen laulajan ja tämän Paula-vaimon yhteinen ajatus.
IS kertoi perjantaina, että muusikko Kirill ”Kirka” Babitzinin leskeä vastaan on nostettu Helsingin käräjäoikeudessa kanne, jossa laulajan nimeä kantava säätiö vaatii häneltä lähes 10 000 euron varojen palauttamista säätiölle.

Säätiön selvitysmiehen laatiman kanteen mukaan Kirkan leski Paula Nummela on nostanut säätiöstä useiden vuosien ajan säätiölain vastaisia lähipiirilainoja. Nummela on toiminut säätiön puheenjohtajana sen jälkeen, kun hänen puolisonsa kuoli vuonna 2007.

Lainoja on selvitysmiehen mukaan yhä maksamatta 9 746 euroa, joita säätiö nyt vaatii takaisin Nummelalta.

Säätiön tarkoituksena on ollut edistää, tukea sekä kehittää musiikin koulutusta ja harrastusta sekä tukea ja kehittää musiikkitaidetta. Helsingin käräjäoikeus päätti purkaa säätiön 5. joulukuuta 2018, sillä säätiöllä ei ole ollut mitään tosiasiallista toimintaa vuoden 2010 jälkeen.

Sisko Muska Babitzin hämmästyi tilanteesta

Vaikuttaa siltä, että edesmenneen laulajan muilla läheisillä ei ollut tietoa säätiön viime vuosien tilanteesta. IS tavoitti ällistyneen Muska Babitzinin perjantaina iltapäivällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muska sanoo, että hän ei tiedä edesmenneen veljensä perustaman säätiön viime vuosien toiminnasta mitään.

– En ole koskaan ollut tämän säätiön kanssa tekemisissä, Muska aloittaa ihmeissään.

– Kaverit sanoivat minulle itse asiassa ihan viisi minuuttia sitten, että tällainen uutinen oli. Olin ihan puulla päähän lyöty, Muska hämmästelee.

Vuonna 2007 kuollutta Kirkaa kaksi vuotta nuorempi Muska, 66, ei ole ollut viime vuosina juuri lainkaan tekemisissä isoveljensä lesken Paula Nummelan kanssa. He törmäsivät viime kesänä Helsingin keskustassa sattumalta, mutta eivät ole muuten tavanneet toisiaan.

– Ei minulla ole hänestä mitään pahaa sanottavaa, mutta emme ole olleet keskenämme tekemisissä.
Muska ei usko, että kukaan Babitzinin sisaruksista tietää mitään säätiön toiminnasta. Hänen mukaansa säätiö oli aikanaan Paula Nummelan ja Kirkan keskinen suunnitelma.

Kirkan sisaruksista on Muskan lisäksi elossa Ykä ja Anna Babitzin. Isoveli Sammy, laulajalegenda hänkin, kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1973 ja perheen esikoinen Leo jo pikkupoikana 1948.

– Tiesin aikanaan, että tällainen säätiö on perustettu, mutta en ole koskaan kuullut sen tarkemmin sen toiminnasta.

– Se oli Paulan ja Kirillin viritelmä. En tiedä, jos Kirillin lapset tietäisivät siitä enemmän, hän päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt