Game of Thrones -tähti teki kuvottavan paljastuksen sarjan kuvauksista – joutui suostumaan erikoiseen ehtoon: ”Se oli niin ällöttävää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Game of Thrones -tähti teki kuvottavan paljastuksen sarjan kuvauksista – joutui suostumaan erikoiseen ehtoon: ”Se oli niin ällöttävää”

Sophie Turner suostui pitkin hampain erikoiseen ehtoon suosikkisarjan kuvauksissa.

19.1.2019 10:31

Brittiläinen näyttelijä Sophie Turner on monille tuttu hittisarja Game of Thronesista. 22-vuotias Turner esittää HBO:n menestyssarjassa Sansa Starkia.

Turner on ollut vain 12-vuotias hypätessään menestysrooliinsa. Rooli on pitänyt sisällään monenlaisia haasteita, mutta nyt Turner paljastaa Metro-lehdelle, että yksi ällöttävimmistä lieveilmiöistä roolityössä oli kuitenkin täysin ulkoisiin asioihin liittyvä seikka.

Viidennen kauden kuvauksissa nuorta naista nimittäin vaadittiin jättää hiusten peseminen kokonaan väliin. Huhut hiusten pesemättömyydestä saivat vahvistuksen, kun Turner kertoi asiasta lehtihaastattelussa.

– Ensimmäisten kausien aikana sain pestä hiukseni, koska olin aristokraattinen nuori tyttö, Turner kertoo.

– Viidennellä kaudella he alkoivat pyytää, että jättäisin hiukseni pesemättä. Se oli niin ällöttävää. Muutaman vuoden ajan elin todella limaisten hiusten kanssa, Turner paljastaa.

Turner kuvailee rasvaisten hiusten aiheuttaneen kutinaa ja ällötystä. Kuvauksissa käytettiin tekolunta, joka paperimaisen koostumuksensa takia jäi Turnerin rasvaisiin hiuksiin kiinni kuin liima.

Tätä nykyä Turner on voinut onneksi turvautua toisenlaisiin kikkoihin.

– Nykyään pidän peruukkia, jotta voin pestä hiukseni koska tahansa haluan, Turner kertoo.

Turner on tosin jo aiemmin myöntänyt, että peruukin käyttäminen oli osittain pakon sanelemaa.

Tähti värjäsi hiuksensa punaisesta takaisin luonnolliseen hiusväriinsä vaaleaan. Kun punaiset hiukset tarvittiin takaisin roolia varten, ei Turner uskaltanut lähteä värjäyskierteeseen hiustensa kunnon vuoksi.

– Yritin palata takaisin punapääksi, mutta hiukseni olisivat värjäyksen myötä varmasti katkenneet ja tippuneet pois kokonaan, Turner sanoo.

Hän haki Sansa Starkin roolia 12-vuotiaana, näytelmäopettajan kehotuksesta. Neljän koe-esiintymisen jälkeen hän sai osan.

– Äiti oli huolissaan, mutta isä sanoi, että annetaan tytön kokeilla siipiään, mukava Turner muisteli.

Ensimmäinen työkeikka vei Turnerin keskelle väkivaltaista ja seksististä maailmaa. Turner oli 14-vuotias, kun kuvasi ensimmäisen kerran kohtauksen, jossa Sansa yritettiin raiskata. Se oli tarkkaan harjoiteltu ja koreografioitu, niin kuin muutkin arkaluontoiset kohtaukset.

– Sansan rooli on ollut vaikea minulle. Hahmo on käynyt läpi niin monia haastavia ja väkivaltaisia asioita, että ne ovat pakostakin vaikuttaneet minuun. Saatan tuntea Sansa-hahmoni paremmin kuin itseni. Olen aikuistunut nopeammin kuin ehkä muuten olisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?