Viihde

Suomalainen Nino,9, hengailee julkkisten kanssa Hollywoodissa – lapsitähti napattiin rooleihin skeittirampilta

Julkaistu:

hollywood
Suomalainen lapsinäyttelijä Nino Hara, 9, luo uraa Los Angelesissa. Isän työn takia Kaliforniaan muuttanut poika löydettiin rooleihin skeittirampilta.
Näyttelijätähdet Scarlett Johansson ja Elle Fanning, skeittauksen maailmanmestari Nyjah Huston, YouTube -julkkiksia, räppäri Post Malone ja koko joukko maailmankuuluja rockmuusikkoja.

Siinä 9-vuotiaan Nino Haran tuttavuuksia.

– On hauska tavata kuuluisia ihmisiä, Nino naurahtaa puhelimessa.
Nino asuu Los Angelesissa. Ja kuten unelmakaupungissa niin monet, myös Nino on näyttelijä. Tunnetut näyttelijät ja muut julkkikset kuuluvat näyttelijätyöhön, jos on päässyt uralla eteenpäin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nino on. Tällä viikolla alkoi YouTuben Brat-teinikanavalla maailmanlaajuisesti näkyvä sarja Zoe Valentine. Siinä Nino pääsee näyttelemään Disneyn lastenkanavilta tuttujen suosikkinäyttelijöidensä, muun muassa Diego Velazquezin kanssa.

Taitavana ja rämäpäisenä lapsiskeittaajana Venice Beachillä jo vuosia huomiota herättänyt Nino on nähty aiemmin muun Vansin, Applen, Niken, Hondan ja Cheeriosin mainoksissa sekä paikallisten ohjaajien ja ohjaajaopiskelijoiden lyhytelokuvissa.

Miten suomalaisperheen poika on päässyt tähän tilanteeseen?


Kaikki alkoi, kun Ninon äidiltä alettiin kysellä, onko hänen kauniilla lapsellaan agenttia.

– Ajattelin, että näinkö se tosiaan täällä menee, äiti Semira Ben-Amor muistelee.

Onhan aikamoinen Hollywood-klisee, että ”kaikki tarjoilijatkin ovat näyttelijöitä” ja ”agentit bongaavat tähtiainesta suoraan kaduilta” – ja Ninon tapauksessa skeittirampilta.

Muun muassa toimittajana ja tv-tuottajana työskentelevä Ben-Amor hommasi lapselleen agentin. Kutsuja koekuvauksiin alkoi tulla saman tien. Printtimedioiden mainoskuvauksiin, tv-mainoksiin, lyhytelokuviin – ja ihan isojen elokuvatuotantojen koekuvauksiinkin. Sellaisessa vastaan tuli myös Scarlett Johansson.


Isot elokuvaprojektit valmistellaan usein pitkälle salaisesti. Koekuvauksiin osallistujien pitää allekirjoittaa salassapitosopimus, joka raukeaa vasta, kun elokuva on valmis.

Joskus ollaan vielä salaperäisempiä, koekuvauksiin osallistujia johdetaan jopa tarkoituksellisesti harhaan.

– Nino kutsuttiin musiikkivideon koekuvauksiin esittämään miekkailevaa pientä ritaria. Kuvaukset olivat hienossa hotellissa, paikalla oli isot elokuvakamerat – ja Ninon piti miekkailla Elle Fanningin kanssa. Kysyin, että taitaakin olla vähän isompi musiikkivideotuotanto tekeillä, Ben-Amor kertoo.

Kyseessä oli todennäköisesti koekuvaus Fanningin ja Angelina Jolien tähdittämän Maleficent-fantasiaelokuvan jatko-osaan, joka tulee ensi-iltaan ensi vuonna. Nino ei tuota roolia saanut.

 

On kyllä ihan tyhmää, jos vaikka 3-vuotiaat lapset eivät saa leikkiä keskenään.

Kilpailu lapsinäyttelijöiden kesken on kovaa samalla tavalla kuin junioriurheilijoiden, vertaa Semira Ben-Amor, ex-jääkiekkoilija Semir Ben-Amorin sisko. Rooleja ja pelipaikkoja on rajoitettu määrä. Toiset vanhemmat ottavat kilpailemisen äärimmäisen vakavasti ja jopa kieltävät lapsia puhumasta muille lapsille koekuvauksissa.

Ninosta tällainen on typerää.

– On kyllä ihan tyhmää, jos vaikka 3-vuotiaat lapset eivät saa leikkiä keskenään, koska äiti kieltää, hän sanoo.

– Minä olen saanut auditioneista paljon kavereita.


Pelkällä ulkonäöllä Nino ei ole päässyt rooleihin, vaan hän on käynyt näyttelijä-, tanssi- ja skeittiopetuksessa. Laulutunnitkin kiinnostaisivat, mutta kaikkeen ei ole aikaa. Lisäksi hän on harrastanut jalkapalloa Los Angeles Galaxyn juniorijoukkueessa.

– Tavallista koulua Nino ei enää käy, äiti kertoo.

Tämä on lapsinäyttelijöille kuulemma ihan tavallista. Oppivelvollisuus tulee suoritettua kotiopetuksessa. Lisäksi Kaliforniassa säädellään tarkasti lapsinäyttelijöiden kuvauspäiviä: jokaiseen päivään pitää sisältyä kolme tuntia kouluopetusta – tuotantoyhtiön velvollisuus on järjestää kuvauspaikalle opettaja.

– Sitä valvotaan tarkasti, ihan sekuntikellolla, että tuo vähintään kolme tuntia toteutuu joka päivä, Ben-Amor kertoo.

Lisäksi Nino alkaa suorittaa netin kautta myös suomalaista peruskoulua. Tähtäimessä ovat roolit myös suomalaisissa tuotannoissa.

– Suomea en vielä osaa oikein lukea, sujuvasti suomea toki puhuva Nino harmittelee.


Nino muutti Los Angelesiin noin neljä vuotta sitten. Syy oli isän työ. Pasi Hara työskentelee lavamiksaajana. Kierrettyään maailmaa vuosikaudet HIM-yhtyeen kanssa, hän on päätynyt Yhdysvaltoihin ja kiertämään maata ja maailmaa muun muassa System of A Downin, Beckin ja Black Eyed Peas -yhtyeestä tutun Fergien kanssa.

Myös Semira Ben-Amor on tottunut työssään kohtaamaan kuuluisia ihmisiä. Siksi vanhemmat ovat viestineet Ninollekin, että näyttelijäntyö on työ siinä missä mikä tahansa muukin työ.

– Kotona Nino putsaa koiranpentunsa kakat ja osallistuu tavallisiin kotitöihin. Ja koulu on hoidettava, Ben-Amor kertoo.

Eikä kaupasta saa kaikkea, mitä tahtoisi. Ei, vaikka Ninolla onkin toki töidensä ansiosta omaa rahaa.


Kaliforniassa tosin säädellään myös lapsinäyttelijöiden omaisuutta. Ben-Amorin mukaan tuloista on jätettävä tulevaisuutta varten pankkitilille 15 prosenttia. Niihin Nino pääsee käsiksi vasta 18-vuotiaana.

Jotain nuori näyttelijä on tosin hankkinut itselleen.

– Säästin rahaa ja sain meidän pihalle nyt oman skeittirampin, Nino ilmoittaa.

Tulevaisuus näyttää hyvältä, vaikka kiinnostavien näyttelijätöiden jatkumista ei voikaan taata.

Ninon valtti roolien saamisessa on toistaiseksi ollut hänen ulkonäkönsä, joka on tulkittavissa monitaustaiseksi – ja vielä moninaisemmaksi kuin se hänen vanhempiensa kautta onkaan. Ninon isoisä oli kotoisin Tunisiasta, joten pohjoismaisten piirteiden lisäksi hänessä on myös pohjoisafrikkalaista näköä. Nino on palkattu rooliin myös aasialaisen äidin lapseksi.

Myös se, että ninoskatevenice-Instagram-tilillä on paljon seuraajia, lienee roolittajille plussaa.

Mutta mitä Nino haaveilee aikuisuutensa ammatiksi? Hän tahtoisi olla ammattiskeittaaja ja näyttelijä...

– Ja poliisi.

Zoe Valentine -sarja nähtävillä YouTubessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt