Viihde

Uusi Harry Potter -teoria aiheutti metakan somessa – paljastuiko todellinen syy kuuluisaan salama-arpeen viimein?

Julkaistu:

velho
Harry Potter fanit äimistyivät uudesta teoriasta.
Harry Potterin ehkä tärkein tunnusmerkki on hänen otsaansa koristava salaman muotoinen arpi. Arpi on seuraus kuolettavasta loitsusta, jonka velho Lordi Voldemort lausui Potterin ollessa vasta lapsi. Tuolloin Voldemort murhasi Potterin vanhemmat ja yritti tappaa myös pikkuruisen Harryn siinä kuitenkaan onnistumatta. Murhayrityksestä jäi Harryn otsaan salaman muotoinen arpi.

Brittiläisen J. K. Rowlingin luoma Harry Potter on niittänyt vuosien ajan valtavaa suosiota maailmalla. Potterin tarina on kerrottu seitsemässä kirjassa ja kahdeksassa elokuvassa, ja velhohahmolla on miljoonia intohimoisia faneja ympäri maailmaa.


Aina silloin tällöin fanit tekevät Potter-kirjoista tai elokuvista uusia huomioita tai hahmon ympärillä alkaa velloa uusia huhuja.

Nyt Twitterissä on puhjennut metakka, sillä eräs Twitter-käyttäjä on väittänyt tietävänsä todellisen syyn Harry Potterin salama-arven taustalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Today Years Old -nimisellä tilillä julkaistiin hiljattain teoria siitä, että Potterin arven muoto ei olekaan salama, vaan kuvio on seurausta Lordi Voldemortin käden liikkeestä. Twitter-tilin mukaan Voldemort teki kädellään salaman muotoisen liikkeen lausuessaan tappavan Avada Kedavra -loitsun aikeenaan murhatta Potter.
– Tiesitkö, että Harry Potterin arpi ei ole salama, vaan itseasiassa käden liike, jolla luodaan Avada Kedavra, Twitter-tilillä kerrotaan.

Uusi paljastus Potterin arvesta on saanut hahmon fanit hämmästymään. Osa ihmettelee, miksei tiennyt asiasta aiemmin ja miksi asa tuli ilmi vasta nyt.

– En edes ole Harry Potter fani ja olen aivan helv***n yllättynyt, eräs Twitter-käyttäjä ihmettelee.
– MITÄ? toinen hämmästelee.

Moni Potter-fani innostui myös jakamaan Twitterissä erilaisia animaatioita kuvatakseen hämmästystään.
Osa Today Years Old -tilin julkaisua kommentoineista faneista kuitenkin kyseenalaisti uuden teorian. Moni ihmetteli, miksei itse J. K. Rowling ole kertonut asiasta, jos se todella pitää paikkansa. Kirjailija on silloin tällöin paljastanut yksityiskohtia kirjoistaan sosiaalisessa mediassa.

– Jos tämä on totta, niin miksi liikettä ei IKINÄ mainita missään? Ja jos se on totta, miksi itse J. K. Rowling ei ole vahvistanut tai kieltänyt mitään? epäilee eräs teoriaa kommentoinut.
Toinen fani puolusteli teoriaa kertomalla, että tappavan Avada Kedavra -loitsun kädenliikkeen näkee helposti Harry Potter -elokuvissa ja että se olisi mainittu myös kirjoissa. Kolmas fani puolestaan tyrmäsi tämän oitis sanomalla, ettei käden liikettä nähnyt elokuvissa saati mainittu kirjasarjassa.


Avada Kedavra on Harry Potter -kirjoissa ja elokuvissa esiintyvä loitsu, jota käyttävät pimeät voimat eli Lordi Voldemort ja tämän tukijat, kuolonsyöjät. Loitsu on pahin kolmesta anteeksiantamattomasta kirouksesta. Loitsu toimii vain, jos sen lausuja todella haluaa sisimmässään tappaa toisen ihmisen ja tällöin se tappaa tämän välittömästi vihreän välähdyksen kera.

Ota kantaa

Oletko lukenut Harry Potter kirjat?

Kyllä 63% En 17% Katsoin vain elokuvat 20%
Ääniä yhteensä 13010

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt