Lumenpudottaja Mika, 55, kihlasi kaksi naista samaan aikaan ja meni naimisiin – otti nyt molemmista eron: ”Pitää alkaa etsiä omanikäistä seuraa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lumenpudottaja Mika, 55, kihlasi kaksi naista samaan aikaan ja meni naimisiin – otti nyt molemmista eron: ”Pitää alkaa etsiä omanikäistä seuraa”

Mika Grönblad tuli tunnetuksi miehenä, joka kihlasi samaan aikaan kaksi naista. Nyt hänen ja Sonjan liitto on tullut päätökseensä.

Julkaistu: 17.1.2019 12:26

Mika Grönblad kihlasi vuonna 2013 kaksi naista. Nyt tuplaonni on tullut päätökseensä.

IS kertoi harvinaisesta tuplakihlauksesta 2013 syyskuussa. Tuolloin Helsingin Sanomissa julkaistiin samana päivänä kaksi kihlausilmoitusta: sulhanen oli sama, morsian eri. Kihlauspäivillä oli eroa reilu viikko. Kummassakin ilmoituksessa oli teksti ”Olen onnellinen mies”.

Asialla oli helsinkiläinen Mika Grönblad, 55, joka työskenteli lumenpudotushommissa ja kertoi tavanneensa Sonja-puolisonsakin katolla. Toiseen kihlattuunsa hän puolestaan tutustui juhliessaan 50-vuotispäiviään.

Ikäeroa molempiin puolisoihin oli parikymmentä vuotta.

Mikan ja Sonjan avio-onni kesti reilut viisi vuotta. Toinen Mikan kihlatuista ei halua olla enää julkisuudessa.

Nyt Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Ilta-Sanomille, että pari jätti avioerohakemuksen 3.12.2018. Heidät tuomittiin avioeroon 3. tammikuuta 2019. Grönblad ja Sonja hakivat avioeroa yhdessä.

Avioero myönnettiin ilman puolen vuoden harkinta-aikaa, sillä pari on asunut erillään kaksi vuotta ennen erohakemuksen jättämistä.

IS tavoitti vuoden lumisimpana päivänä Grönbladin, joka kertoi parin eronneen jo ”aikoja sitten”. Toteamuksellaan lumenpudottaja viittaa vuoteen 2016, jolloin hän haki avioeroa ensimmäisen kerran. Tuolloin pari antoi kuitenkin erohakemuksen raueta. Myös kihlaus toisen naisen kanssa oli edelleen voimassa hakemuksesta huolimatta.

– Juu, sanotaan vaikka näin, että kasvoimme erilleen, mies pohtii hyvillä mielin.

Ex-pari on edelleen hyvissä väleissä. He tekevät ajoittain myös töitä yhdessä.

– Näin Sonjaa viimeksi eilen lumitöissä, Grönblad kertoo.

Grönblad kertoo myös toisen kihlauksen purkautuneen. Mies ei kuitenkaan ole jäänyt lumeen makaamaan.

– Tässä mennään kohti uusia haasteita, hän heittää.

– Ehkä pitää alkaa etsimään omanikäistä seuraa, mies jatkaa naurahtaen.

Entiset kihlatut olivat jo entuudestaan kavereita keskenään. Mika Grönblad kertoi Radio Rockin haastattelussa, että mennessään kihloihin hän ei voinut jättää kaasoa yksin. Siispä sormuksen sai toinenkin nuori nainen.

Tuplakihlauksesta huolimatta Grönblad ei ole kannattanut moniavioisuutta.

– Länsimaiseen kulttuuriin se ei kuulu, että on kahden naisen kanssa naimisissa. Vaikka se olisi mahdollista, en menisi molempien kanssa naimisiin, hän pohti kihlat – monikossa – julkistettuaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?