Viihde

Legendaarinen musikaalitähti Carol Channing on kuollut

Julkaistu:

Menestyksekkään uran viihdealalla luonut Carol Channing menehtyi tiistaina 97 vuoden iässä.
Legendaarinen musikaalitähti Carol Channing on kuollut 97 vuoden iässä tiistaina 15. tammikuuta. Asian vahvisti CNN:lle Channingin tiedottaja Harlan Boll.

Raspiääninen näyttelijä keräsi uransa aikana liudan merkittäviä palkintoja. Hänen roolisuorituksensa musikaalissa Gentlemen Prefer Blondes vuonna 1949 nosti hänet maailmanmaineeseen.

Parhaiten hänet kuitenkin muistetaan broadway-musikaalista Hello Dolly, jonka pääroolin Dolly Levinina hän esitti ensimmäisen kerran jo vuonna 1964.


Channing palkittiin suorituksestaan teatteritaiteen Tony-palkinnolla. Sittemmin hän on palannut legendaariseen rooliinsa Dollyna yli 5 000 näytöksen verran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Edesmennyttä tähteä on muistettu laajasti. Nykyisen Hello Dolly -musikaalikiertueen näyttelijät ja tuottajat kirjoittivat sosiaaliseen mediaan koskettavan viestin kuultuaan Channingin poismenosta.

– Olemme todella surullisia kuullessamme ainutlaatuisen Carol Channingin poismenosta. Hän oli ikuisuuksia ”Dolly” ja oikea ikoni amerikkalaiselle teatteritaiteelle. Omistamme illan esityksen San Diegossa hänen muistolleen, he kirjoittivat.


Pitkän ja menestyksekkään uran luonut teatteritähti syntyi Seattlessa. Hän eli lapsuutensa ja nuoruutensa San Franciscossa, jossa hänen toimittajana työskennellyt isänsä oli suosittu kirkkosaarnaaja uskonnollisessa Kristillinen tiede -liikkeessä.

Juuri uskonto synnytti teatterikipinän Channingissa, sillä hän ja hänen äitinsä jakoivat useinn uskonnollisen liikkeensä mainoslehtisiä juuri broadway-teattereiden edustoilla.

Musikaalien lisäksi Channing näytteli useissa elokuvissa. Hän voitti Golden Globe -palkinnon ja sai Oscar-ehdokkuuden elokuvastaan Moderni Millie.

Myöhemmin hänelle painettiin myös oma tähti kuuluisalle Hollywood Falk of Famelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt