Legendaarinen musikaalitähti Carol Channing on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Legendaarinen musikaalitähti Carol Channing on kuollut

Menestyksekkään uran viihdealalla luonut Carol Channing menehtyi tiistaina 97 vuoden iässä.

Carol Channing kuoli 97-vuotiaana.­

15.1.2019 20:35

Legendaarinen musikaalitähti Carol Channing on kuollut 97 vuoden iässä tiistaina 15. tammikuuta. Asian vahvisti CNN:lle Channingin tiedottaja Harlan Boll.

Raspiääninen näyttelijä keräsi uransa aikana liudan merkittäviä palkintoja. Hänen roolisuorituksensa musikaalissa Gentlemen Prefer Blondes vuonna 1949 nosti hänet maailmanmaineeseen.

Parhaiten hänet kuitenkin muistetaan broadway-musikaalista Hello Dolly, jonka pääroolin Dolly Levinina hän esitti ensimmäisen kerran jo vuonna 1964.

Channing eläytyi rooliinsa Dollyna St. Jamesin kuuluisassa teatterissa New Yorkissa vuosina 1964–70.­

Channing palkittiin suorituksestaan teatteritaiteen Tony-palkinnolla. Sittemmin hän on palannut legendaariseen rooliinsa Dollyna yli 5 000 näytöksen verran.

Edesmennyttä tähteä on muistettu laajasti. Nykyisen Hello Dolly -musikaalikiertueen näyttelijät ja tuottajat kirjoittivat sosiaaliseen mediaan koskettavan viestin kuultuaan Channingin poismenosta.

– Olemme todella surullisia kuullessamme ainutlaatuisen Carol Channingin poismenosta. Hän oli ikuisuuksia ”Dolly” ja oikea ikoni amerikkalaiselle teatteritaiteelle. Omistamme illan esityksen San Diegossa hänen muistolleen, he kirjoittivat.

Carol Channing kuoli 97-vuotiaana.­

Pitkän ja menestyksekkään uran luonut teatteritähti syntyi Seattlessa. Hän eli lapsuutensa ja nuoruutensa San Franciscossa, jossa hänen toimittajana työskennellyt isänsä oli suosittu kirkkosaarnaaja uskonnollisessa Kristillinen tiede -liikkeessä.

Juuri uskonto synnytti teatterikipinän Channingissa, sillä hän ja hänen äitinsä jakoivat useinn uskonnollisen liikkeensä mainoslehtisiä juuri broadway-teattereiden edustoilla.

Musikaalien lisäksi Channing näytteli useissa elokuvissa. Hän voitti Golden Globe -palkinnon ja sai Oscar-ehdokkuuden elokuvastaan Moderni Millie.

Myöhemmin hänelle painettiin myös oma tähti kuuluisalle Hollywood Falk of Famelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?