Viihde

Poptähti Isac Elliot, 18, sai presidentillisen pikakutsun Kiinaan – hämmästyi aasialaisfanien rohkeasta käytöksestä takahuoneessa

Julkaistu:

poptähti
Huikein juttu ikinä, sanoi Isac Elliot, kun presidenttien seurassa söi.
Poppari Isac Elliot on viettänyt kaksi kovaa ja kiireistä päivää Kiinassa. Maanantaina hän oli illallisvieraana presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kunniaksi järjestetyillä suurilla illallisilla kansankongressin palatsissa Pekingissä.

Isäntänä ja kutsujana oli yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä, Kiinan presidentti ja puoluejohtaja Xi Jinping.

– Se oli varmaan mun huikein kokemus tähän mennessä, sanoi Elliot tiistai-iltana suomalaismedialle Shouganin talviurheilukeskuksessa Pekingin ulkopuolella.

– Musta tuntuu et aika moni ei ole kokenut vastaavaa… Tää tuli ihan yllätyksenä, että sain kutsun sinne – piti käydä päivää ennen lähtöä hakemassa musta puku.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elliot ei oikein tiennyt puhuessaan toimittajille, oliko hänellä lupa kertoa pöytäseuralaisistaan – illallisella oli presidenttiparien lisäksi muun muassa ministereitä sekä Suomesta että Kiinasta.

– Mun vasemmalla puolella oli pöytä, jossa istuivat presidentit.

– Mun oikeanpuoleinen kiinalainen herra ei puhunut muuta englantia kuin nämä perus-hellot ja thank yout. Vasemmanpuoleinen puhui vähän enemmän englantia – puhuttiin kiinankielestä ja siitä, että suomenkieli on maailman kolmanneksi vaikein kieli oppia, mutta kiina on vaikein.

Elliot ei päässyt kättelemään isäntäparia, presidentti Xi Jinpingiä ja tämän puolisoa Peng Liyuania. Kerran hän kuitenkin sai katsekontaktin Xihin. Presidentti katsoi takaisin ja nyökkäsi.

Popparin julkaistua kuvia illallisilta sosiaalisessa mediassa faneilta tuli kyselyitä – miksi otit kuvia? Saiko siellä kuvata? Totta kai luvan sai kysymällä, kun kerran oli paikalle kutsuttu.

– Tää oli sellainen once in a lifetime -kokemus, totta kai mä halusin sitä vähän kuvata.

Tekeillä on uusi levytyssopimus Euroopan ja Kiinan markkinoille.

– Olen tekemässä levysopimusta ulkomaille, tehdään siis international worldwide -diili ja otetaan koko Eurooppa vähän paremmin haltuun – ja sama sitten tänne Kiinaan, samalla levy-yhtiöllä sit tullaan tänne.


Tulossa on muun muassa yhteisbiisi erään suuren kiinalaisen artistin kanssa. Mutta kenen? Ei Elliot kerro, sori!

– Mulla on myös omat kiinalaiset sosiaaliset media auki. Joku sanoi, että mä oon ainoa suomalainen pop-artisti, jolla on ne auki.

Kiinalainen musiikkibisnes toimii eri tavalla kuin lännessä. Ikkunan sinne ovat avanneet tapaamiset levy-yhtiöiden johdon ja striimauspalveluiden edustajien kanssa.

– Me ollaan nyt käyty tapaan näitä paikallisia striimipalveluita ja muita, nämähän eivät täällä käytä Spotifyta tai Apple Musicia tai mitään tällaista, vaan täysin omia.

Muutakin eroa on maailman menossa täällä suuressa Kiinassa.

– Tää fanikulttuuri täällähän on ihan erilainen, tosi kiinnostava. Ne jotenkin näyttää sitä, että ne on tosi innoissaan, siis tuolla bäkkärillä. Aikuiset miehetkin on silleen ihan täpinöissään. Se on ihan erilaista. Ihmiset uskaltaa näyttää sitä eri tavalla.

Fanit ovat opettaneen Elliotin muun muassa näyttämään sormilla kiinalaisen rakkauden merkin: nostamalla etu- ja keskisormen ylös yhteen kietoutuneina.

Tiistai-iltana Elliot esitti päätösnumeron suuressa juhlatapahtumassa, joka avasi Suomen ja Kiinan yhteisen talviurheilun teemavuoden 2019.

Glitteriä, urheilutähtiä, joulutonttuja, muodostelmaluistelijoita ja jääkiekkojunioreita vilissyt pramea show pidettiin jäähallissa Shouganin uudella harjoitusalueella, joka on osa tulevien Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten suurta rakennushanketta. Päätöslaulu oli vanha englantilainen kansansävelmä Auld lang syne.

Vaaleahiuksinen ja pitkä Elliot sai show’n jälkeen ympärilleen paljon kiinalaisia ihailijoita.

– Ihmisten mielestä mä oon tosi erikoisen näköinen. Mä olen pitkä ja mulla on ihan valkoiset hiukset. Ihmiset tulee koskeen mun hiuksia. Kaikki täällä on erilaista!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt