Kiinalaisilta kaunis yllätys Jenni Haukiolle – kiitteli vuolaasti ja pyyhki silmäkulmiaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kiinalaisilta kaunis yllätys Jenni Haukiolle – kiitteli vuolaasti ja pyyhki silmäkulmiaan

Tasavallan presidentin kanssa virallisella vierailulla Kiinassa olevalle rouva Jenni Haukiolle oli järjestetty kirjallisuusohjelmaa.

15.1.2019 11:09

Rouva Jenni Haukio sekä Kiinan presidentti Xi Jinpingin puoliso rouva Peng Liyuan vierailivat tiistaina Page One -nimisessä kirjakaupassa Pekingissä. Rakennus on moderni, useampikerroksinen kivitalo ja se sijaitsee Maon mausoleumin lähellä Pekingin keskustassa.

Presidenttien rouville esitettiin sekä kiinalaista että suomalaista musiikkia ja runoutta. Rouva Haukio tunnetaan suurena kulttuurin ystävänä ja hän on itsekin julkaissut useita runoteoksia.

Vierailun yhteydessä presidenttien puolisot saivat nauttia yhteisestä teehetkestä.

Musiikkina kuultiin muun muassa Jean Sibeliuksen ”Kukkasarjan” pianosävellys Opus 85.

Kaksi Pekingin Foreign Studies -yliopiston suomen kielen pääaineopiskelijaa yllättivät lausumalla suomeksi kaksi Jenni Haukion kirjoittamaa runoa.

Dong Chenin ja Lin Fengyin esittivät presidenttien rouville runot Kevät jo tammikuussa sekä My baby love. Runot ovat Haukion kokoelmasta Paitasi on pujahtanut ylleni.

Presidenttien rouvat tutustuivat kirjakaupan antiin Pekingissä.

Esityksen jälkeen Haukio taputti, puisteli päätään ja pyyhki silmäkulmiaan. Hän kiitti runonlausujia vuolaasti käsi sydämellään.

Presidenttien puolisoiden vierailu kesti kaikkiaan noin tunnin verran. Esityksistä nauttimisen lisäksi puolisot tutustuivat kiinalaiseen kirjallisuuteen ja tekivät tutustumiskierroksen kirjakaupassa.

Rouva Peng Liyuan ja rouva Jenni Haukio tutustuivat kirjallisuuteen.

Kulttuuri on Kiinan ja Suomen presidenttien puolisoita yhdistävä tekijä. Xi Jinpingin puoliso Peng Liyuan on tehnyt pitkän uran laulajana Kiinassa. Hän oli pitkään jopa miestään tunnetumpi, ennen kuin tämä nousi maan johtoon.

Jenni Haukio edusti Kiinan vierailulla tummanpunaisessa leningissä.

Juttua korjattu 15.1 klo 12:15. Toisin kuin jutussa ensin väitettiin, rouva Jenni Haukio ei kyynelehtinyt tilaisuudessa liikutuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?