Törkeästä kavalluksesta syytetty laulaja Timo Kojo todettiin syyttömäksi – hovioikeus piti tuomion ennallaan

Laulaja Timo Kojo todettiin syyttömäksi myös hovioikeudessa.

Timo Kojo kuvattuna käräjäoikeudessa viime elokuussa.

15.1.2019 10:12

Helsingin hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomion tapauksessa, jossa laulaja Timo Kojoa syytettiin törkeästä kavalluksesta.

Hovioikeuden mukaan Kojo ei anastanut varoja Wramp Oy:stä, jonka toimitusjohtajana hän toimi vuodesta 2011 lähtien.

Wramp Oy:n piti alkaa valmistaa liikuntarajoitteisille tarkoitettuja kannettavia kulkuramppeja, mutta tuotantoa ei saatu käyntiin ja yhtiö ajautui konkurssiin vuonna 2014.

Kojo ei käyttänyt yhtiön varoja omiin menoihinsa kuten syytteessä väitettiin, vaan rahat menivät liiketoiminnan kuluihin ja Kojon omaan palkkaan, johon hän tuomion mukaan oli oikeutettu.

Oikeudessa kiisteltiin Kojon palkan suuruudesta ja ajasta, jolta hän oli oikeutettu palkkaan. Kojon palkkioista ei oltu tehty lainkaan kirjallista sopimusta.

Syytteen mukaan yhtiön varoja olisi kavallettu myös mm. käyttämällä niitä markkinointijuhliin, Espanjan-matkoihin ja Kojon pojan auton korjauskuluihin. Hovioikeuden mukaan näihin kaikkiin oli kuitenkin liiketaloudellinen peruste, joten ne olivat yhtiön kuluja. Pojan nimissä ollutta autoa Kojo käytti yhtiön asioiden hoitamiseen.

Kavalletuksi väitettyjen varojen määrä oli pienempi (66 395,19 euroa) kuin Kojon liiketoimintaan käyttämien varojen määrä (72 873,76 euroa), joten Kojo ei ollut anastanut yhtiön varoja henkilökohtaisiin menoihinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?