Teemu Selänne myöntää, ettei Sirpa-vaimolla saa olla miespuolisia ystäviä: otti esiin ”hiljaisen diilin”

Teemu Selänne kertoo nyt oman näkemyksensä sanattomasta sopimuksesta, jonka perusteella yksittäiset miespuoliset ystävyyssuhteet ovat Sirpa-vaimolta kiellettyjä.

Teemu vahvistaa Sirpan lanseeraaman käsitteen sopimuksesta, jossa parilla ei ole vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä

15.1.2019 6:56

Sirpa Selänteen viime viikolla julkaisema Ystävyydellä Sirpa -kirja (Otava) on herättänyt voimakasta keskustelua erityisesti hänen ja aviomiehensä Teemun Selänteen ystävistä. Sirpa Selänne kuvailee Merja Asikaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa, että hänen paras miespuolinen ystävänsä on Teemu, ja Sirpa puolestaan on Teemu lähin naispuolinen ystävä.

– Emme ole puhuneet asiasta, joten ehkä se on sanaton sopimus ja yhteinen ymmärrys, että sillä tavalla vältytään turhilta hankaluuksilta. Meillä kummallakaan ei ole tarvetta sellaisiin vastakkaista sukupuolta oleviin ystäviin, jotka eivät olisi myös toisen ystäviä, Sirpa ruotii kirjassaan.

Julkistamistilaisuudessa Sirpa myös kertoi, että hänellä ja Teemulla on ”erittäin suuri 20 ystäväpariskunnan ryhmä”. Sirpa myönsi saaneensa uteliaita kysymyksiä kirjaan liittyen hänen ja Teemun ystävyyssuhteista.

– Ihmiset on nyt kauheasti ihmetelleet, että onko Sirpa sinulla miespuolisia ystäviä. Ei minulle ole ketään sellaista tiettyä, Sirpa sanoi.

– Mutta ei minulla ole ketään miespuolista bestistä, paitsi Teemu tietysti, hän lisäsi.

Teemu oli Sirpan tukena kirjan julkistamistilaisuudessa.

Nyt on kiekkolegenda Teemu Selänteen vuoro kommentoida hänen ja Sirpa-vaimonsa ystävyyssuhteita sekä ihmetystä herättänyttä sanatonta sopimusta, jonka perusteella Sirpalta on käytännössä yksittäiset miespuoliset ystävyyssuhteet kiellettyjä.

– Meillä on aina ollut sellainen hiljainen diili, että tämä käytäntö sopii meille parhaiten. Mies ja nainen voivat tietysti olla ystäviä keskenään, mutta jokainen tanssii omalla tyylillään. Omassa suhteessamme emme ole nähneet tarpeelliseksi muuttaa käytäntöä, Selänne perustelee.

– Kun puhutaan avioparista, niin kuulostaa toki hassulta puhua, että olisimme toistemme parhaita kavereita. Parisuhteessa kaveruus on kuitenkin aina erilaista kuin muutoin. Parisuhteessa korostuu se, että pystymme luottamaan toisiimme ja hakemaan turvaa toisistamme, hän jatkaa.

Teemu Selänne kommentoi Sirpan kirjasta nousseita teemoja maanantaina.

Teemun on innoissaan Sirpan kirjaprojektista. Hän sanoo lukeneensa uutuusteoksen kannesta kanteen.

– Seison sataprosenttisesti kirjan teeman takana, eli sen, että ystävyys on tärkeä voimavara. Sitä pitää vaalia, koska kenellekään ei kuitenkaan ole hirveästi niitä aitoja ystäviä. Kavereita voi olla, mutta ystävät on aina eri juttu, Selänne näkee.

– Makea juttu, että Sirpalla on nyt lastemme kasvettua aikaa omille jutuilleen. Tämä kirja ei varmaan riko myyntiennätyksiä, mutta sillä on monessa mielessä tärkeä merkitys ennen kaikkea Sirpalle itselleen. Ja uusia projekteja on varmasti luvassa.

Parin mukaan he ovat toistensa parhaat ystävät.

Selänteet ovat kaupitelleet Kaliforniassa sijaitsevaa luksusasuntoaan jo pitempään, toistaiseksi tuloksetta. Myyntiaikeet ovat saaneet liikkeelle huhut perheen mahdollisesta paluusta Suomeen.

– Kaikki vaihtoehdot pidetään aina auki, mutta muutto ei ole nyt ajankohtainen. Meillä oli nyt lähes kuukauden verran todella nastaa Suomessa, mutta on myös kiva mennä takaisin kotiin, Selänne kertoo.

– Hieman pelottaa se, että riittäisikö täällä tarpeeksi aktiviteetteja. Pitäisi löytää itselleni joku sellainen juttu, joka tavallaan pakottaisi muuttamaan Suomeen. Vielä ei ole sellaista tullut eteen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?