Jättiyllätys! Kiinan presidentti kutsui teini-idoli Isac Elliotin illalliselle Kultaiseen Saliin – näyttävissä juhlissa Niinistön kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Kiinan presidentti kutsui teini-idoli Isac Elliotin illalliselle Kultaiseen Saliin – näyttävissä juhlissa Niinistön kanssa

Poptähti Isac Elliot julkaisi videoita ja kuvia juhlaillalliselta Instagram-tilillään.

14.1.2019 22:22

Poptähti Isac Elliot kertoo Instagram-tilillään saaneensa kutsun Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja hänen vaimonsa Peng Liyuanin järjestämälle juhlaillalliselle tänään maanantaina.

Juhla-asuun pukeutunut Elliot julkaisi Instagramin tarinoissaan videon, jossa ottaa hänelle osoitetusta kuoresta kutsun juhlaillalliselle. Kutsussa kerrotaan, että illallinen järjestetään presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion valtiovierailun kunniaksi.

Poptähti ei kuitenkaan kerro sometilillään, miksi hän on kutsuttu tilaisuuteen. Hän ei kuitenkaan ole virallisen tiedotteen mukaan osana Niinistön juhlaseuruetta.

– Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion valtiovierailun kunniaksi Kiinan kansantasavallan presidentti Xi Jinping ja rouva Peng Liyuan pyytävät teitä liittymään heidän seuraansa illalliselle kello 18.20 maanantaina, 14. tammikuuta 2019 Kultaisessa Salissa, kolmannessa kerroksessa, Kansan Suuressa Salissa, Elliotin esittelemässä kutsussa luki.

Isac Elliot juhli presidenttien kanssa yömyöhään.­

Kutsussa kerrottiin myös, että Elliotin tuli saapua tilaisuuteen pohjoisesta sisäänkäynnistä. Hän istui pöydässä numero 4. Kutsu oli esitetty myös kiinaksi.

Vastikään täysi-ikäistynyt Isac Elliot julkaisi tarinoissaan myös videon Kiinan ja Suomen presidenteistä. Videolla kuuluu suomea puhuvan Niinistön kehuja, mutta presidentin ääni hukkuu taustameluun. Jenni Haukio seisoo videolla miehensä vierellä.

Elliot kuvasi tililleen myös otoksia illallispöydästä ja poistumisestaan rakennuksesta.

– Tunnen oloni niin pieneksi, hän kirjoitti kuvatessaan valtavaa salia videolle.

Presidentti Sauli Niinistö aloitti rouva Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Kiinaan maanantaina.

Aiemmin maanantaina Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteeri ja presidentti Xi Jinping otti presidentin puolisoineen vastaan sotilaallisin kunnianosoituksin maanantaina Pekingin suuressa kansankongressin palatsissa.

Presidenttiparit poseerasivat kameroille maanantaina.­

Virallisten vierailujen tapaan Niinistön ja Xin neuvottelut käsittelevät sekä Suomen ja Kiinan suhteita että kansainvälisiä aiheita.

Esille noussevat muun muassa kahdenväliset kauppasuhteet, arktisen alueen yhteistyö, ilmastonmuutoksen torjunta sekä maailmantalouden kehitys. Yhdysvallat ja Kiina yrittävät parhaillaan sovitella kauppakiistojaan, jotka ovat jo heilutelleet rajusti globaaleja arvopaperimarkkinoita. Kiinan talouskasvu puolestaan on hidastumassa tänä vuonna.

Niinistön seurueeseen valtiovierailulla kuuluvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Lisäksi mukana ovat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja Suomen ja Kiinan välisen innovatiivisen liiketoiminnan komitean puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Presidenttiparin valtiovierailu Kiinassa kestää kaksi päivää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?