Viihde

Kuva: Jenni Haukio edusti Kiinassa tulipunaisessa pitsileningissä – rouva Peng Liyuan tunnetaan poikkeavasta vaatemaustaan

rac

Julkaistu:

valtionvierailu
Rouva Jenni Haukio tapasi Peng Liyuanin Pekingissä valtiovierailun yhteydessä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio aloittivat maanantaina kaksi päivää kestävän valtionvierailun Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.
  • Katso video jutun alusta: Kiinan kansanarmeijan kunniakomppania ottaa vastaan presidentti Niinistön
Kiinan presidentti ja kommunistisen puolueen pääsihteeri Xi Jinping ja hänen puolisonsa, rouva Peng Liyuan ottivat Suomen presidenttiparin vastaan noin puoli viideltä paikallista aikaa, eli Suomen aikaa kello puoli yhdeltätoista aamupäivällä.

Tervetuliaisseremonia järjestettiin Mahtavan kansan salissa, joka on Kiinan kansantasavallan parlamenttitalo.

Kuten tapana on, rouva Peng Liyuan ja rouva Jenni Haukio viettävät aikaa keskenään sillä välin, kun valtiopäämiehet tapasivat virallisesti.


56-vuotias Peng Liyuan oli alun perin miestään kuuluisampi kotimaassaan. Hän on menestynyt oopperalaulaja, jolta onnistuvat myös kansanlaulut. Hän on meritoitunut myös näyttelijänä ja ollut suosittu tv-esiintyjä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sittemmin Peng on profiloitunut tupakoinnin vastustajana, edistänyt naisten koulutusta ja taistellut HIV:tä vastaan.


Erityinen maine pukeutujana

Presidentin puolisona edustaessaan Peng on niittänyt mainetta myös aivan erinomaisena pukeutujana ja huippumuodin ystävänä.


CNN kertoi kaksi vuotta sitten, että Pengin vaatetyyli on Kiinan presidentin puolisoksi suorastaan poikkeava. Aiemmin maan ensimmäiset naiset ovat suosineet huomattavasti hillitympiä asukokonaisuuksia.

Pengin vaatevalinnoissa avustanut muotisuunnittelija Ma Ke totesi CNN:lle, että kiinalaisen pukeutumisen kulmakiviä on, että vaatteiden ei tarvitse olla liian paljastavia ollakseen esteettisesti miellyttäviä.

– Joskus pukeutuminen voi olla aggressiivista, jos se on liian paljastavaa ja katseita vangitsevaa. Se on vastakohta perinteisestä kiinalaisesta estetiikasta, hän sanoi.


– Naisten ei tarvitse käyttää vaatteitaan aseenaan, jos he ovat itsevarmoja roolissaan, hän lisäsi.

Pengin perhe joutui tämän lapsuudessa poliittisten vainojen kohteeksi. Vaikea lapsuuden jälkeen Peng liittyi aikuisena Kansan vapautusarmeijaan ja toimi ”taide- ja kulttuurisoturina”. Hän on nykyisin arvoltaan kenraalimajuri.

Pukeutumisellaan hän haluaakin ilmentää rooliaan soturina.


Tapasivat Suomessa 1,5 vuotta sitten

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Peng Liyuan ja Haukio tapaavat toisensa. He tapasivat muun muassa huhtikuussa 2017, kun Kiinan presidenttipari vieraili Suomessa.

Haukio esitteli Peng Liyuanille kuuluisan säveltäjän Jean Sibeliuksen Ainolan. Säveltäjän kotimuseo sijaitsee Järvenpäässä. Sen lisäksi rouvat vierailivat designmuseossa, jossa oli näyttelyssä esillä suomalaisen muotoilun helmiä. Rouvat ihastelivat yhdessä erityisesti äitiyspakkausta, joka oli esillä näyttelyssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt