Mary, 67, on ainoa, joka tietää Freddie Mercuryn haudan sijainnin – tahkoaa nyt legendan elämästä kertovalla elokuvalla kymmeniä miljoonia

Mary Austin tekee tiliä aikaisemmalla suhteellaan Freddie Mercuryyn.

Freddie Mercury ja Mary Austin olivat yhdessä kuusi vuotta.

13.1.2019 8:02

Bohemian Rhapsody voitti parhaan elokuvan Golden Globe -palkinnon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä järjestetyssä Golden Globe -gaalassa. Samalla Queen-legenda Freddie Mercurya elokuvassa näyttelevä Rami Malek voitti parhaan pääosan esittäjän palkinnon.

Elokuva on osoittautunut jättimenestykseksi ympäri maailmaa, tuottaen yli 520 miljoonaa euroa elokuvateattereissa ympäri maailman. Miljoonatuotoista on päässyt osalliseksi myös Mercuryn entinen rakastettu Mary Austin, kertoo Daily Mail. Austinin kerrotaan tienanneen elokuvan tuotoista lähes 35 miljoonaa euroa.

Kaksikko Mercuryn 38-vuotissyntymäpäivillä.

Mary Austin ja Freddie Mercury olivat yhdessä kuusi vuotta, joista osan aikaa kihloissa. He erosivat, kun Mercury kertoi Austinille tajunneensa olevansa homoseksuaali.

Syvä välittäminen parin väliltä ei hävinnyt edes eron myötä. Kuoltuaan vain 45-vuotiaana Freddie jätti Austinille Garden Lodgen kartanonsa Lontoon Kensingtonissa. Freddie myös testamenttasi Austinille 50 prosenttia kaikista tuloistaan kuolemansa jälkeen.

Luku nousi 75 prosenttiin, kun Mercuryn vanhemmat kuolivat.

Mary kuvattuna Mercuryn hautajaisissa vuonna 1991.

Mary Austin on tätä nykyä 67-vuotias kahden lapsen äiti. Hänen avioliittonsa eivät ole kestäneet ja häntä nähdään nykyään hyvin harvoin julkisuudessa. Hän ei myöskään ole ollut osallisena elokuvan tuotantoon, vaikka hänet nähdään siinä merkittävässä roolissa. Mary Austinia näyttelee elokuvassa Lucy Boynton.

Rami Malek näyttelee elokuvassa Freddie Mercuryä ja Lucy Boynton Mary Austinia. Pari seurustelee myös oikeassa elämässä.

– Kun hän kuoli, tuntui kuin olisimme eläneet avioliitossa. Olimme kulkeneet myötä- ja vastamäessä. Freddiestä ei olisi koskaan voinut päästää irti ilman hänen kuolemaansa. Ja silloinkin se oli vaikeaa, Austin on kuvaillut suhdetta OK!:lle.

Austin on myös ainut ihminen maailmassa, joka tietää, minne Freddie Mercury on haudattu. Päiviä ennen kuolemaansa Freddie pyysi Austinia toteuttamaan hänen viimeisen toiveensa. Laulaja halusi luovuttaa kuoltuaan tuhkansa naiselle, joka ei saisi koskaan paljastaa muille niiden viimeistä sijaa. Austin on säilyttänyt salaisuuden. Edes Freddien vanhemmat eivät tienneet, mihin poika on haudattu.

Julkisuutta karttava Austin antoi kodissaan pitkän haastattelun Daily Mailille vuonna 2013. Hän selitti Freddien halunneen pitää hautapaikkansa salaisuutena, koska pelkäsi fanaattisia faneja ja muita, jotka voisivat pahimmassa tapauksessa yrittää hänen kaivamistaan ylös, kuten joillekin julkkiksille on käynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?