Herttuatar Meghanin perhe pisti hovin täysin sekaisin – veli joutui taas telkien taakse, sisko luokiteltiin turvallisuusriskiksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghanin perhe pisti hovin täysin sekaisin – veli joutui taas telkien taakse, sisko luokiteltiin turvallisuusriskiksi

Julkaistu: 12.1.2019 9:42

Herttuatar Meghanin sukulaiset nousivat taas otsikoihin, kun hänen velipuolensa Thomas pidätettiin rattijuopumuksesta epäiltynä.

Amerikkalaissivusto TMZ kertoo poliisin pidättäneen herttuatar Meghanin velipuolen Thomas Markle Jr:n. Poliisi pysäytti hänet yöllä, puhallutti hänet ja vei hänet selviämään.

Markle Jr:n käyttämä Chevrolet Silverado -auto takavarikoitiin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta.

Lue lisää: Herttuatar Meghanin velipuoli pidätetty – epäillään rattijuopumuksesta

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Meghanin velipuoli on ollut tekemisissä viranomaisten kanssa. Tammikuussa 2017 hänet pidätettiin, koska hän oli uhannut entistä vaimoaan aseella päähän riidan aikana.

Herttuattaren värikäs perhe on aiheuttanut brittilehtien mukaan runsaasti harmaita hiuksia hoville. Sukulaiset ovat kertoilleet brittimedialle ummet ja lammet Meghanin menneisyydestä ja syyttäneet häntä perheensä hylkäämisestä.

Veli vitsaili monikulttuurisuudesta

Meghanin velipuoli Thomas Markle Jr. herätti ihmetystä syksyllä 2017 vitsailemalla Meghanin ja Harryn suhteesta. Veli kuvaili liiton tuntuvan lähes epätodelliselta. Hänen mukaansa Marklen monikulttuurisen uusioperheen ja prinssi Harryn perheen yhdistyminen tuntuu samalta, kuin joku Simpsonien perheestä naitettaisiin kuninkaalliseen sukuun.

Veli vertasi Meghanin voittavan elämän lotossa, jos hän pääsee naimisiin prinssin kanssa.

– Hän oli aina meidän perheen prinsessa, mutta kohta hänestä tulee oikea prinsessa enkä voisi olla ylpeämpi hänestä, veli myhäili.

Meghanin velipuoli Thomas Markle Jr. pidätyskuvassa tammikuussa 2017. Hän on ollut useita kertoja tekemisissä virkavallan kanssa.

Ilo Meghanin ja Harryn suhteesta ei kestänyt kuitenkaan kauaa, sillä Markle Jr. lähetti Harrylle juuri ennen Meghanin ja Harryn häitä tulikivenkatkuisen kirjeen. Hän aneli Harrya perumaan häät ja kuvaili siskonsa olevan julma ihminen.

– Olen hämilläni siitä, miten et näe todellista Meghania, jonka koko muu maailma näkee. Meghanin yritys esittää prinsessan roolia huonommin kuin keskiverto Hollywood-näyttelijä käy vanhaksi, veli kirjoitti.

Lue lisää: Meghan Marklen velipuolelta tulikivenkatkuinen kirje prinssi Harrylle: anelee perumaan kuninkaalliset häät – laukoo kovia syytöksiä siskostaan

Veli syytti Meghania heidän isänsä vararikosta. Veljen mukaan isä, Thomas Markle Sr. ei koskaan toivu taloudellisesti siitä, että rahoitti Meghan-tytärtään eikä henkisesti siitä, että tytär hylkäsi hänet.

–Hän unohtaa, että ilman isääni hän olisi tarjoilijana tai lapsenvahtina maksaakseen vanhat velkansa, Thomas Markle Jr. on moittinut siskoaan.

– Millainen ihminen aloittaa uransa käyttämällä hyväksi isäänsä kunnes hän on konkurssissa, sitten unohtaa tämän Meksikoon varattomana, lähes kokonaan hänen omien velkojensa takia. Ja kun on aika maksaa isälle takaisin, hän unohtaa oman isänsä kuin ei olisi ikänä tätä tuntenutkaan, veli jyrisi kirjeessa.

Hylätty isä elää erakkona Meksikossa

Meghanin isä Thomas Markle on itkenyt brittilehtien haastattelussa tyttärensä hylänneen hänet. Ennen kuin Meghan tapasi Harryn, isä ja tytär olivat erittäin läheisiä. Marklen mukaan välit rupesivat viilentymään kuvakohun jälkeen, eikä isä lopulta pystynyt osallistumaan Harryn ja Meghanin häihin ollenkaan.

Brittilehdet narauttivat Thomas Marklen myyneen paparazzikuvia ja tahkonneen niillä muhkean summan.

– Olen pyytänyt paparazzikuvia anteeksi sata kertaa. Ei niiden takia katkaista yhteydenpitoa, sehän on ihan naurettavaa, Thomas Markle puhisi Good Morning Britain -ohjelmassa joulukuussa.

Thomas Markle on surrut brittilehtien haastatteluissa, ettei Meghan vastaa hänen soittopyyntöihinsä. Hän pelkää, ettei pääse tapaamaan lapsenlastaan, kun Harryn ja Meghanin esikoinen syntyy tänä keväänä.

74-vuotias Markle puhui brittien aamu-tv:ssä hänen ja tyttärensä välirikosta ja uskoi sen johtuvan vain ja ainoastaan yhdestä asiasta: hänen saamastaan julkisuudesta.

– Ainoa keksimäni syy on se, että he lukevat kaiken mitä minusta kirjoitetaan. Olen antanut vain viisi haastattelua ja niiden haastattelujen perusteella ihmiset kertovat minun sanoneen jotain, vaikka en ole sellaista koskaan sanonut. Meghan ja Harry uskovat sen ja siksi minua vältellään, hän suri tv-lähetyksessä.

Lue lisää: Herttuatar Meghanin isä laukoi rajuja väitteitä aamu-tv:ssä – paljasti viimein lohduttoman totuuden välirikosta

Meghanin isän tiedetään muuttaneen Meksikoon jouduttuaan taloudelliseen ahdinkoon.

Brittilehtien selvityksen mukaan Thomas viettää eläkepäiviään Meksikon Baja Californiassa ja elää varsin vaatimattomasti. Hän saa eläkettä noin 1400 euroa kuukaudessa, ajaa Chrysler PT Cruiserilla ja asuu vuokralla.

Thomas Markle on antanut useita haastatteluja brittilehdille, joissa hän on kertonut hänen ja Meghanin välirikosta.

Meghanin velipuoli on kuvaillut heidän isänsä olevan erakko. Perhetutut puolestaan ovat kuvailleet mediassa miehen vihaavan julkisuutta.

– Isä ei ole koskaan nauttinut huomiosta, mutta kihlausuutisen jälkeen hän on erakoitunut täysin. Hän inhoaa Meghanin suhteen tuomaa julkisuutta. Hän rakastaa Meghania, mutta inhoaa ajatusta, että joutuisi olemaan esillä, Meghanin velipuoli Thomas Markle Jr. on kertonut brittilehdille.

Siskopuoli ilmestyi palatsin porteille

Meghanin siskopuoli Samantha Markle on hyökännyt rajusti siskoaan vastaan brittilehtien haastatteluissa. Hän on haukkunut brittihovia ja syyttänyt siskonsa hylänneen hänet tultuaan julkkikseksi.

– Hollywood muutti hänet. Hänen tavoitteensa on tulla prinsessaksi. Hän on haaveillut siitä lapsesta saakka. Harry on hänen suosikkinsa, hän pitää punahiuksisista miehistä, sisko laukoi The Sun -lehden haastattelussa ennen häitä ja kutsui Meghania ”pyrkyriksi”.

Samantha Markle kuvattuna isänsä Thomas Marklen kanssa.

Lokakuussa Britanniassa kuohahti, kun Markle ilmestyi kutsumatta Kensingtonin palatsin ulkopuolelle Lontoossa. Meghan ja Harry samoin kuin Catherine ja William asuvat palatsin alueella.

The Mirrorin mukaan Samantha ilmoitti tulostaan palatsille jo pari viikkoa etukäteen. Hän lähetti palatsiin kirjeen, jossa varoitti, että hänen käytöksensä ”saattaa eskaloitua”, mikäli häneltä evätään tapaaminen Meghanin kanssa.

Brittimedian mukaan Markle saapui Kensingtonin palatsille seuralaisen kanssa. Miesseuralainen työnsi Marklea palatsille pyörätuolissa. Kiinteistön porteilla käytiin Mirrorin mukaan kiusallinen keskustelu, kun palatsin vartijat ja poliisit käännyttivät Samanthan oitis pois.

Häntä estettiin tapaamasta siskoaan, ja väittelyn jälkeen Markle antoi palatsin työntekijälle mystisen viestin. Hän kieltäytyi poistumasta kiinteistön alueelta ja jäi seuralaisensa kanssa tutkailemaan läheisen matkamuistomyymälän tarjontaa.

Myöhemmin Samantha kuvattiin palatsin lähistöllä pidellen prinssi Harrya ja herttuatar Meghania esittäviä naamareita käsissään. Vaikutti siltä, että hän hankki naamarit aivan palatsin edustalla sijaitsevasta matkamuistokojusta.

Samantha on uhonnut kirjoittavansa siskostaan paljastuskirjan, joka julkaistaan sopivasti juuri Meghanin ja Harryn esikoisen syntymän aikoihin.

Uusien tietojen mukaan ailahtelevaa käytöstä osoittanut herttuattaren siskopuoli olisi nyt laitettu Iso-Britannian viranomaisten erityistarkkailuun, sillä häntä pidetään vähintäänkin maineellisena uhkana kuninkaallisille.

Lue lisää: Herttuatar Meghanin sisko joutui poliisin erityistarkkailuun – luokiteltiin turvallisuusriskiksi: ”Hovi saattaa joutua suureen häpeään”

Äiti villitsi nuorekkaalla ulkonäöllään

Meghanin äiti Doria Ragland, 62, on herättänyt paljon huomiota brittimediassa nuorekkaan ulkonäkönsä vuoksi. Joogaohjaajana työskentelevää Doriaa on kehuttu ikäistään huomattavasti nuoremman näköiseksi, ja että hän voisi olla ulkonäkönsä puolesta Meghanin sisko.

Prinssi Harry ja Doria kuvattuna syyskuussa.

Meghanin vanhemmat Thomas ja Doria erosivat hänen ollessaan 6-vuotias. Hänen tiedetään olevan erittäin läheinen molempien vanhempiensa kanssa. Meghan on kertonut haastatteluissa saaneensa ensikosketuksensa tv:n maailmaan elokuvaajana työskennelleen isänsä kautta, joka vei hänet usein Pulmuset-tv-sarjan kuvauspaikalle.

Äiti Doria Ragland on Meghanin omien sanojen mukaan hänen suurin esikuvansa.

Meghan on haastatteluissa kuvaillut lapsuuttaan hyvin onnelliseksi hänen vanhempiensa avioerosta huolimatta. Eroon vaikutti brittimedian mukaan ainakin se, että Thomas oli paljon poissa kotoa.

Äiti Doria Ragland vaikuttaa olevan ainoa sukulainen, johon Meghan on enää yhteydessä.

Markle kertoi äitinsä olevan hänen suurin esikuvansa Glamour-lehden haastattelussa.

– Äitini on joogaohjaaja, mutta hän tekee myös sosiaalityötä ja työskentelee vanhusten yhteisön parissa, Meghan sanoi.

– Olen todistanut koko elämäni sitä herkkyyttä, hoivaamista ja hoitamista. Samaan aikaan äitini on kuitenkin ollut aina vapaa sielu, hän kuvaili äitiään.

Doria Ragland oli kuin kala vedessä tyttärensä häissä viime toukokuussa. Hän viihtyi etenkin Harryn isän Walesin prinssi Charlesin seurassa.

Veljenpojalla kannabisviljelmä

Herttuatar Meghanin veljenpoika Tyler Dooley, 27, on hänkin ottanut ilon irti Meghanin saamasta julkisuudesta. Hän on osallistunut Britanniassa MTV-kanavan The Royal World -tosi-tv-sarjaan, jossa seurataan ihmisiä, jotka väittävät olevansa sukua siniverisille.

Brittilehtien tietojen mukaan Dooley viljelee Yhdysvaltojen Oregonissa sijaitsevalla kotifarmillaan kannabista. Oregonissa kannabiksen käyttö, kasvatus ja myynti on ollut laillista vuodesta 2014 asti.

Meghanin veljenpoika on ottanut ilon irti Marklen suvun saamasta julkisuudesta ja hän on osallistunut muun muassa tosi-tv-sarjaan.

Julkisuudesta nauttiva Dooley on harmitellut, että Marklen suku vedettiin julkisuuteen täysin yllättäen Harryn ja Meghanin suhteen takia.

– Jos olisimme saaneet hieman opastusta ja ohjeista, vaikkapa kuninkaalliselta perheeltä, olisimme voinet välttää paljon kohuja, Dooley totesi tv-ohjelmassa.

Hän ihmetteli sarjassa miksi kukaan muu kuin Doria Ragland ei Meghanin perheestä saanut kutsua kuninkaallisiin häihin.

– Perhe odotti hääkutsuja. Totta kai luulimme, että meidät kutsutaan. Omia juuriaan ei saa koskaan unohtaa. Perheesi kasvatti sinut, et voi unohtaa heitä.

Nuori mies teki selväksi olevansa herttuattaren isän, eli oman isoisänsä, Thomas Marklen puolella. Hän kertoi heidän nuoruutensa olleen rankka.

– Me kaikki olemme todella vaatimattomista oloista. Meghan varttui Hollywoodissa, niin kuin me kaikki. Se ei ole mukava paikka. Isoisäni (Thomas) teki kovasti töitä koko elämänsä perheen eteen, Dooley sanoi.

– Hänen olisi kuulunut saada taluttaa tyttärensä alttarille. Kaikesta huolimatta Thomas rakastaa tytärtään valtavasti.

Lue lisää: Herttuatar Meghanin kannabista viljelevä veljenpoika osallistuu kohuttuun tosi-tv-ohjelmaan – laukoo suorat sanat kuninkaallisesta perheestä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?