Viihde

Aki ja Äijä-koira olivat jälleen yleisön Venla-suosikit, mutta tie huipulle on ollut karu – vielä viime vuonna Eränkävijöitä ei haluttu koko gaalaan

Julkaistu:

tie tähtiin
Viime vuonna Aki Huhtanen ja hänen ohjelmansa ei meinannut päästä mukaan edes Venla-äänestykseen. Nyt Eränkävijät on pokannut kaksi arvostetuinta palkintoa.
Kultainen Venla -gaalan takahuoneeseen saapui toisiksi viimeisenä hyvin vaatimaton mies. Eränkävijät-ohjelmaa tähdittävä Aki Huhtanen voitti vuoden parhaan esiintyjän palkinnon, eikä se ole mikään pikkujuttu. Mies pesi yleisöäänestyksessä muun muassa Cheekin ja Arman Alizadin.

– En mie sitä voi käsittää, että miten se voi olla mahdollista. Se on meidän sulopallero-Äijän ansiota, Aki naureskelee hieman varautuneesti.

Viime vuonna yleisö äänesti Eränkävijät parhaaksi kotimaiseksi tv-ohjelmaksi. Aki ja Äijä saapuivat yhdessä vastaanottamaan palkintoa sulattaen gaalakansan sydämet.


Tänä vuonna Äijä päätti jäädä kotiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Äijä sai ihan itse valita, että lähteekö hän istumaan kahdeksi päiväksi autoon vai jääkö hän tyttöystävänsä, suomenlapinkoira Elsan kanssa pitämään kisastudiota Kilpisjärvelle. Valintahan ei ollut kovinkaan vaikea, Aki nauraa lisäten, että viime vuoden mediapyöritys oli Äijälle aikamoinen koettelemus.
Pentuja koirapariskunta ei Akin mukaan ole lähiaikoina hankkimassa. Sen sijaan Akin ja hänen avopuolisonsa Emilian perhe kasvaa näillä näkymin lähitulevaisuudessa toisella koiralla.

– Olemme suunnitelleet hankkivamme Äijälle pikkuveljen, Aki myhäilee.
Vaikka palkinto olisi Äijän ansiota, eniten kunniaa Aki antoi kiitospuheessaan Emilialle.

– Emilia vuosia sitten rupesi miettimään, että hommattaisiin eräkaveri meille molemmille. Se on hänen ansiotaan, että Äijä löytyi. Kyllä me olemme yhdessä tiimi, siitä tämä kaikki tulee, mies selvittää.


Viime vuonna moni asia oli muutenkin hyvin eri tavalla kuin nyt, vaikka silloinkin kotiin lähti pysti. Parhaan ohjelman Venlaa havittelevat vuosittain kymmenet ohjelmat. Nyt Aki kertoo, kuinka viime vuonna Eränkävijät ei meinannut päästä edes mukaan parhaan ohjelman äänestykseen.

– Emme olleet aluksi edes ehdolla. Saimme kovalla väännöllä Eränkävijät mukaan äänestykseen päivää muita ohjelmia myöhemmin. Sen jälkeen meille unohdettiin lähettää kutsukortti, Aki selvittää ja ottaa toisellakin kädellä kiinni pitelemästään palkinnosta.

– Emme meinanneet millään saada lippuja tai illalliskortteja koko tähän tilaisuuteen. Lopulta vain murto-osa meistä sai kutsun, hän jatkaa.

Myöskään Äijä ei ollut gaalaan aluksi tervetullut. Nyt tilanne oli toinen.

– Äijää ei haluttu tänne, vaikka hän on koko ohjelman tähti. Tänä vuonna sitten kysyttiin moneen otteeseen, että onhan Äijä tulossa, Aki sanoo ja virnistää.

– Ehkä Äijä nyt vähän pahoitti mielensä edelliskerrasta, kun jäi Kilpisjärvelle tällä kertaa, hän jatkaa.


Tänäkään vuonna koko Eränkävijöiden tiimi ei saanut kutsua paikalle, mutta heitä oli gaalassa viimevuotista runsaammin. Siitä Aki on erittäin mielissään.

Voittoa Aki ja muut eränkävijät meinaavat juhlia railakkaasti. Sen jälkeen on jo uusien kuvausten aika.

– Kyllähän tässä ainakin viikko juhlitaan Lapin lisällä. Äijä bailaa varmaan kaksi viikkoa koirakamujensa kanssa, Aki nauraa ja vakavoituu vielä hetkeksi.

Hän haluaa kiittää ja painottaa, kuinka Eränkävijät on toteutunut unelma. Tulevaisuuden toiveet saavat miehen nöyräksi.

– Emme me Emilian kanssa oikeastaan kaipaa mitään. Olemme onnellisia, kun saamme elää luonnossa ja tehdä sellaisia asioita, joista nautimme. En tiedä, mitä tässä voisi enempää vaatia. Ehkä sitä, että elämä pysyisi yhtä antoisana tulevaisuudessakin, hän päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt