Marja Hintikalla erikoinen tapa rappukäytävässä ennen töihin menoa – ”Kotona on aina riski, että...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Marja Hintikalla erikoinen tapa rappukäytävässä ennen töihin menoa – ”Kotona on aina riski, että...”

Julkaistu: 11.1.2019 17:39

Vappu Pimiä ja Marja Hintikka asettavat uudessa talk show’ssaan tähtäimen korkealle. Vieraiden käsittelyyn heillä on oma taktiikkansa.

Alle kuukauden päästä ruutuun pärähtää melkoinen annos naisenergiaa, kun Vappu Pimiän ja Marja Hintikan uusi keskusteluohjelma Vappu ja Marja Live näkee päivänvalon.

Kaksikon keskusteluohjelma ei ole keksinyt pyörää uudelleen. Sen sijaan tiedossa on voimakkaasti juontajiensa kannattelema keskusteluohjelma, jonka vierastähtäimessä ovat Suomen kuumimmat julkkisnimet.

– Kaksi työhullua ovat kohdanneet toisensa, Marja summaa ohjelman pressitilaisuudessa keskiviikkoaamuna.

Genre on tv-konkareille hyvin tuttu: Hintikka on aiemmin juontanut Ylellä suosittua Marja Hintikka Live -ohjelmaa. Pimiällä puolestaan on talk show -kokemusta Korkojen kera -ohjelmasta Jenni Pääskysaaren kanssa.

Sekä Marja että Vappu ovat aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä. Naiset nappasivat selfien kesken kuvausten.

Ensimmäisen kerran naiset käärivät hihansa yhdessä vuonna 2015, jolloin he juonsivat Elämä lapselle -konsertin.

– Olimme kummatkin pienten lasten äitejä ja juonsimme siellä imetysrumban välissä, Marja nauraa.

Keikasta jäi tunne, että toisen kanssa voisi tehdä töitä jatkossakin. Syntyi ajatus yhteisestä talk show’sta, jota ei tarvitsisi tehdä vieraiden viihtyvyyden kustannuksella.

– Toivon sydämestäni, että pystymme rakentamaan vieraidemme kanssa luottamussuhteen. Että he tulevat lähetykseen mielellään ja myös lähtevät sieltä hyvällä fiiliksellä, Vappu summaa.

– Se ei tarkoita, että emme puhuisi myös vakavista ja vaikeista asioista. Jos jotain pitää kysyä, se kysytään. Mutta näiden kahden asian ei tarvitse sulkea toisiaan pois.

Vierasfantasiat liikkuvat Sauli Niinistöstä ja Jenni Haukiosta Räikkösiin, mutta tärkeintä olisi vieraiden oma halukkuus heittäytyä.

– Emme halua kuulostaa itsekkäiltä, mutta toivomme, että kukaan vieraista ei tulisi ohjelmaan vain promoamaan jotain tai agentin pakottamana.

Juontajakaksikko on valmis laittamaan myös itsensä likoon – lähes kaikessa. Jokaisessa jaksossa Marja ja Vappu pestautuvat kokeilemaan mitä erikoisimpia työtehtäviä.

– Lastensuojelu olisi minulle varmaan kaikista pahinta. Siihen ei ehkä minun psyykelläni pystyttäisi, Vappu pohtii.

Imartelevat adjektiivit sinkoilevat, kun Marja (vas) ja Vappu puhuvat toisistaan.

Vappu ja Marja ovat tunnettuja suorasukaisesta ja positiivisesta asenteestaan sekä reippaasta otteestaan aiheeseen kuin aiheeseen. He ovat kummatkin myös nelikymppisiä äitejä, jotka ovat onnistuneesti yhdistäneet perhearjen julkiseen uraan.

– Vihaan sitä toitotusta, että aina pitäisi olla paras versio itsestään. Jos odottaisin parasta hetkeä jokaiselle asialle, niin enhän minä tekisi koskaan mitään, Marja huudahtaa.

Arjessa palasten yhteensovittaminen on usein sarja kompromisseja. Vaihto äiti-minästä ura-minään täytyy joskus tehdä vaikka rappukäytävässä.

– Olen joutunut vaihtamaan vaatteita rapussa, kun kotona on aina riski siitä, että joku lapsista pursottaa smoothiet valkoiselle jakkupuvulle. Työpuhelut taas hoituvat parhaiten vessassa, Marja nauraa.

Vappu ja Marja Live Liv-kanavalla keskiviikkoisin 6. helmikuuta alkaen klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?