Viihde

Freddie Mercury antoi tylyt potkut managerille, joka paljasti hänen seksuaalisuutensa – tosielämässä miehellä oli lopulta todella traaginen kohtalo

Julkaistu:

bohemian rhapsody
Uutuuselokuva kertoo vain pikakelatun version siitä, millaiset välit Freddie Mercuryllä ja petollisella managerilla Paul Prenterillä todellisuudessa oli.
Elokuvateattereissa tällä hetkellä pyörivä Bohemian Rhapsody -elokuva kertoo yhden aikamme kuuluisimmaksi jääneen muusikon elämäntarinan. Queen-yhtyeen keulahahmo Freddie Mercury eli värikkään elämän, johon liittyi monia erilaisia ihmistuttavuuksia.

Bohemian Rhapsody -elokuvan juonenkaaressa merkittävän osan saa Mercuryn pitkäaikainen manageri Paul Prenter. Elokuvassa kerrotaan, että Prenter petti Mercuryn luottamuksen houkuttelemalla hänet vaivihkaa soolouralle. Myöhemmin Mercury antoi Prenterille potkut.

Hollywood-elokuvan käsikirjoitus vetää ymmärrettävästi monia mutkia suoriksi. Paul Prenterin tarina ei ollut niin yksinkertainen kuin elokuva antaa ymmärtää.

Bustle-lehti kertoo, että Prenter oli alun perin pohjoisirlantilainen tiskijukka, joka tapasi Mercuryn baarissa vuonna 1975. Vuonna 1977 hän alkoi työskennellä Mercuryn managerina. Kaksikolla oli myös seksisuhde keskenään, mutta ei ole tarkkaa tietoa, koska se alkoi tai koska se päättyi.


Prenter teki Mercurylle töitä useita vuosia. Tiettävästi ainakin ensimmäiset viisi vuotta sujuivat kaikin puolin mallikkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuten elokuvassakin kerrotaan, on totta, että managerimiehen ja muun bändin välit viilentyivät vuonna 1982 julkaistun Hot Space -albumin tekemisen yhteydessä. Bändin muut jäsenet olivat sitä mieltä, että Prenter vaikutti liikaa albumin musiikilliseen suuntaukseen ja manipuloi Mercuryn mielipiteitä.

Sen sijaan se ei ole aivan totta, että Prenter olisi koskaan antanut tv-haastattelua, jossa hän olisi puhunut suunsa puhtaaksi väleistään Mercuryn kanssa. Bohemian Rhapsody -elokuvan lopussa nähdään kohtaus, jossa Prenter puhuu televisioruudussa suhteestaan rock-legendaan.

Todellisuudessa Prenter myi tabloidilehti The Sunille paljastusjutun, jossa hän kertoi Mercuryn olevan homoseksuaali. Se oli tuohon aikaan puolijulkinen salaisuus.Katso videolta elokuvan traileri.

Miehellä oli traaginen kohtalo

Mutta mitä Prenterille tapahtui sen jälkeen, kun hänen välinsä Queenin ja Freddie Mercuryn kanssa katkesivat tylysti?

Metro-lehden mukaan Prenteriä näytellyt Allan Leech kertoi, että Prenter sai valtavan summan rahaa The Sun -lehdeltä Freddie Mercuryn paljastusjutusta. Prenter oli myynyt lehdelle haastattelun lisäksi myös kuvia, joissa Mercury suutelee miehiä.

Rahojen saamisen jälkeen entinen manageritähti matkusti Belfastiin ja hassasi rahat.

Myöhemmin pennitön mies yritti palata Mercuryn luo ja pyytää tältä lisää rahaa, mutta ei saanut vastakaikua.

Leech totesi, että Prenteristä oli vaikeaa saada tietoa roolia varten, koska kukaan hänet aikanaan tunteneista ei oikeastaan halunnut puhua miehestä enää mitään.

– Se johtuu siitä, että hänet on leimattu pahasti Queen-yhteisössä ja fanien keskuudessa. Puhuin kyllä (pukusuunnittelija) Peter Freestonelle, joka työskenteli hänen kanssaan silloin kun he molemmat tekivät töitä Queenille. Hän oli arvokas tietolähde minulle, Leech sanoi.

Bustle-lehti huomauttaa, että Prenter onkin mitä sopivin ”pahishahmo” Queenin vaiheista kertovaan elokuvaan, koska hän ei ole enää täällä puolustamassa itseään.

Prenter kuoli AIDSin komplikaatioihin vuonna 1991, samoin kuin Freddie Mercury. Prenter kuoli elokuussa, Mercury marraskuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt