Harvinainen hetki: Tässä ovat Sirpa Selänteen isosiskot ja vanhemmat – ”Me kaikki ollaan aika erilaisia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Harvinainen hetki: Tässä ovat Sirpa Selänteen isosiskot ja vanhemmat – ”Me kaikki ollaan aika erilaisia”

Sirpa Selänne juhli uutta kirjaansa rakkaimpiensa ympäröimänä, kun paikalle saapuivat myös hänen vanhempansa ja isosiskonsa.

Sirpa Selänteen perhe poseerasi kirjan julkistamisjuhlissa harvinaisessa yhteiskuvassa. Sirpan vasemmalla puolella sisko Tiina Ripatti, ja oikealla isä Erkki Vuorinen, äiti Terttu Vuorinen ja sisko Jaana Vuorinen.­

11.1.2019 6:47

Pitkästä aikaa Suomessa lomaillut Sirpa Selänne hymyili torstaina onnellisena hotelli Kämpissä, jossa juhlittiin hänen tuoreen kirjansa julkistamista.

Torstaina päivänvalon näki Merja Asikaisen kirjoittama Ystävyydellä Sirpa -kirja (Otava), jossa Sirpa jakaa elämänmakuisia kokemuksiaan ystävyydestä.

– Ystävyydestä ei ole juurikaan kirjoitettu kirjoja Suomessa tai edes Yhdysvalloissa. Tämä oli yksi niitä harvoja projekteja, joihin halusin heti lähteä mukaan, Sirpa kertoi kirjan julkistamistilaisuudessa.

Oma kirja on loistava lähtölaukaus koko tulevalle vuodelle, joka on Selänteiden perheessä täynnä isoja merkkipaaluja.

Kesällä Sirpa juhlii nimittäin 50-vuotissyntymäpäiviään sekä 30-vuotista taivaltaan miehensä Teemu Selänteen kanssa.

– Viime vuonna perheessä oli paljon surua, joten olen päättänyt, että tämä tulee olemaan hyvä ja tehokas vuosi, Sirpa sanoo.

Sirpa Selänteen perhe poseerasi kirjan julkistamisjuhlissa harvinaisessa yhteiskuvassa. Sirpan vasemmalla puolella sisko Tiina Ripatti, ja oikealla isä Erkki Vuorinen, äiti Terttu Vuorinen ja sisko Jaana Vuorinen.­

Kirjan julkistamistilaisuuden jälkeiset iltajuhlat olivat Sirpalle erityinen onnen hetki, sillä paikalle saapui suuri joukko hänen kaikista rakkaimpia läheisiään.

Sirpan äiti Terttu Vuorinen kertoo ilahtuneensa siitä, että Sirpa saapui perheineen Kalifornian-kodistaan jouluksi Suomeen.

– Meillä on ihan hirveän hyvä suhde Sirpan kanssa. He vain asuvat liian kaukana, Terttu sanoo.

– Pitkät lennot ovat vähän rasittavia. Toki jos joku lapsenlapsista sattuisi menemään vaikka naimisiin, niin sitten kyllä lennettäisiin häihin, Terttu vannoo nauraen.

Sirpa Selänteen vanhemmat ovat ylpeitä jokaisesta tyttärestään.­

Sirpaa ja uutta kirjaa saapuivat juhlistamaan myös isosiskot Jaana Vuorinen ja Tiina Ripatti.

Kolmen siskoksen poppoo pääsi viettämään äskettäin erittäin harvinaista laatuaikaa, sillä he olivat ensimmäistä kertaa 15 vuoteen kaikki saman joulupöydän ääressä.

– Onhan siinä tietysti aina järjestämistä, kun asutaan kaikki niin eri puolilla, Jaana myöntää.

– Nyt kun päästiin tänne Suomeen jouluksi, niin oli helpompi järjestää, Sirpa sanoo.

Välimatkoista ja elämäntilanteista huolimatta siskosten välit ovat olleet aina erittäin lämpimät.

– Sirpa on minun pikkusiskoni, ja olemme olleet ihan pienistä asti todella läheisiä. Sirpa on voimakkaampi ja rohkeampi luonne kuin minä. Ihailen sitä hänessä, Jaana kehuu.

Onnea, sisko! Jaana Vuorinen antoi pikkusiskolleen Sirpalle lämpimän halauksen.­

Naiset pitävät yhteisistä perinteistä kiinni. Kun Sirpa saapuu kesäisin Suomeen, kokoontuvat siskot yhteen ja yllättävät äidin äitienpäivälahjana jollakin erityisellä tavalla.

– Me menemme esimerkiksi teatteriin tai syömään. Yllätetään aina äiti jotenkin kivasti, siskokset hymyilevät.

– Ollaan viety äiti Tallinnan-reissulle ja paikkoihin, joihin hän ei ehkä muuten pääsisi, he kertovat.

Vaikka näkemiset ovat joskus harvassa, on siskoilla onneksi muita tapoja pitää yhteyttä.

– Meillä on yhteinen Whatsapp-ryhmä, jossa puhutaan asioista, joista äitikään ei tiedä, tyttäret nauravat yhteen ääneen.

Siskokset kuvailevat olevansa keskenään hieman erilaisia. Tästä huolimatta aina on ollut selvää, että he tarjoavat toisilleen tukea ja ymmärrystä.

– Me kaikki ollaan aika erilaisia. Jokaisesta löytyy omat heikkoudet ja vahvuudet. Tärkeintä on se, että olipa surua tai iloa, niin aina voi pirauttaa, Tiina hymyilee.

Teemu Selänteen isä ja hänen vaimonsa Kirsi saapuivat onnittelemaan Sirpa Selännettä hänen kirjansa johdosta.­

Kirjassaan Sirpa pureutuu ystävyyden saloihin ja jakaa vinkkejään ystävyyssuhteiden ylläpitämiseen. Sirpa myöntää kuitenkin siskojaan katsellessaan, että perheen kesken suhde on aina erityinen.

– Sisko on aina sisko. Se on samaa luuta ja verta. Siinä on hieman eroa muihin ystäviin, Sirpa pohtii.

– Me ollaan kaikki vähän sellaisia herkistelijöitä, Jaana ja Tiina toteavat.

– Minäkin kovasti yritän olla tänään itkemättä, koska tämähän on ilonaihe, Sirpa naurahtaa liikutusta pidätellen.

Siskosten puheliasta touhotusta katsellessaan Terttu-äiti kertoo perheen läheisten välien lämmittävän aina hänen mieltään.

– Sitä minä olen aina sanonut, että meillä on kolme niin ihanaa ja kaunista tytärtä, hän kehuu ylpeänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?