Muistatko nämä Big Brother -kohut? Tv-seksi johti potkuihin, sängyn tapahtumia puitiin oikeudessa, tunnettu poliitikko ulosti housuihinsa... - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko nämä Big Brother -kohut? Tv-seksi johti potkuihin, sängyn tapahtumia puitiin oikeudessa, tunnettu poliitikko ulosti housuihinsa...

Julkaistu: 10.1.2019 13:37

Kohureality Big Brother palaa tv-ruutuihin vuosien tauon jälkeen.

Nelonen tiedotti tänään torstaina, että maailman tunnetuin tosi-tv-formaatti Big Brother tekee paluun. Vuonna 2005 Suomessa ensimmäistä kertaa nähty tosi-tv-sarja nousi kertaheitolla aikansa puhutuimmaksi ja kohutuimmaksi tv-sarjaksi. Edellisen kerran BB nähtiin vuonna 2014, jonka jälkeen ohjelman jatko Suomessa jäi epäselväksi.

Nyt sarja tekee paluun ja uusien BB-asukkaiden edesottamuksia päästään seuraamaan kotisohvilla ensi syksynä.

Big Brother muistetaan etenkin värikkäistä persoonistaan ja talon vauhdikkaista tapahtumista. Vuosien 2005–2014 välillä ohjelma joutui jos jonkinlaisen kohun keskelle ja osa asukkaista on edelleen julkisuudessa muiden töidensä ansiosta.

Pöördismit villitsivät, seksi kuohutti

Big Brotherin ensimmäinen kausi oli Perttu Sirviön juhlaa. Pertun lentävät lausahdukset, joita fanit kutsuivat pöördismeiksi. Pöördismeistä ja Pertusta tuli niin suosittuja, että miehelle perustettiin fanisivustoja. Pertun voitettua kisan, Big Brother -faneille oli myynnissä pöördismeillä varustettuja fanituotteita t-paidoista lähtien.

Lue lisää: BB 10 vuotta – vieläkö muistat nämä pöördismit? "Rikas jätkä, kun tukkakin on nahkaa"

Suomalaiset ihastuivat ikihyviksi Big Brotherissa naurattaneeseen Perttuun.

Hannan ja Timon lemmentouhuista tuli skandaali talon ulkopuolella. He olivat ensimmäiset suomalaiset BB-kilpailijat, jotka harrastivat seksiä tv:n kameravalvonnasta välittämättä.

Myös asukkaiden estoton viuhahtelu ei ollut kaikkien katsojien mieleen. Kotisohvilla tyrmistyttiin, kun Timo esitteli sukupuolielimiään talossa vierailleelle italialaislaulaja Laura Bonolle.

Ohjelma nousi otsikoihin jopa Ruotsissa

Vuonna 2006 talon tapahtumia puitiin oikeudessa asti ja ne nousivat otsikoihin myös Ruotsissa. Kaksi asukasta päätyi halailemaan ja suutelemaan alkoholinhuuruisten bileiden tuoksinassa ja lopulta parivaljakko päätyi samaan sänkyyn nukkumaan.

Nainen nukahti syvään uneen ja mies jatkoi hänen kosketteluaan unitilasta huolimatta, riisui hänen housunsa ja veti peiton parin päälle. Tässä vaiheessa Big Brother puuttui peliin ja komensi miehen päiväkirjahuoneeseen. Mies poistettiin talosta.

Katsojat saivat toisella tuotantokaudella seurata myös erikoista kolmiodraamaa, kun Olli ja Hanne kuhertelivat talossa, vaikka Ollia odotti kotona tyttöystävä.

Kilpailun voitti lopulta Sari Nygren, joka opiskeli voittopotilla maskeeraajaksi. Nykyään Sari pyörittää omaa kampaamoaan.

Sari Nygren käytti voittorahansa opiskeluun.

Martina tuli taloon

Kolmannella kaudella talossa nähtiin ensimmäistä kertaa julkkisasukas, kun Martina Aitolehti saapui tavoittelemaan voittopottia. Hän kuitenkin jätti leikin kesken jo viikon jälkeen.

Aika BB-talossa ei ollut helppoa Martinalle, joka poistui talosta perhesyistä johtuen.

Ovi kävi tiuhaan BB:ssä, sillä myös Tiina poistui talosta huomattuaan olevansa raskaana. Aki puolestaan poistettiin talosta sääntörikkomuksen takia. Mies oli jättänyt tuotannolle kertomatta asioita menneisyydestään.

Talossa asukkaina olleet Niko Nousiainen ja Sauli Koskinen ystävystyivät talossa ja ponnahtivat BB:n kautta julkisuuteen. Sauli poistui talosta lopulta voittajana.

Niko ja Sauli kuvattuna vuonna 2008. Big Brotherista julkisuuteen ponnahtaneet ystävykset juonsivat ohjelman jälkeen myös omaa sarjaansa Saulin ja Nikon parhaat pätkät.

Ohjelman neljäs kausi muistetaan kiihkeistä bileistä. Tv-katsojat pääsivät seuraamaan tv-ruuduista ja 24/7-palvelussa, kuinka asukkaat suutelivat ja koskettelivat toisiaan estottomasti poreammeessa. Asukkaista Johan viihtyi ilman housuja, eikä arastellut kirmata kameroiden edessä ilkosillaan.

Harri joutui jättämään talon saatuaan verenmyrkytyksen, joka aiheutui talossa vierailleiden Duudsonien tempusta. Duudsonit naulasivat miehen korvan ja pian Harrin vointi alkoi huonontua.

Harri (vas.) ja Johan kuvattuna talon bilehuumassa 2008.

”Nää on mun synttärit!”

Kauden kenties värikkäin persoona oli Niko Saarinen, joka sai useita kiukkupuuskia, kun asiat eivät menneetkään hänen mielensä mukaan. Nikon aika BB-talossa huipentui hänelle järjestettyihin syntymäpäiväjuhliin, jotka päättyivät ikävästi.

Niko Saarisen BB-vierailusta ei draamaa puuttunut. Syntymäpäiväjuhlissaan hän kuitenkin romahti täysin ja itki päiväkirjahuoneessa.

Niko raivostui kun yksi asukkaista kehui vaaleanpunaisen värin sopivan hänelle mainiosti. Niko itki ja huusi päiväkirjahuoneessa synttäreidensä olevan täysin pilalla.

– En jaksa oikeesti... mun synttärit! Niko ulvoi.

– Nää on mun synttärit ja tänne tulee joku ämmä tekorastojen kanssa selittämään, kuinka mulle sopii pinkki paita, hän itki.

Niko poistettiin talosta hänen heitettyään viinilasilla toista asukasta. Niko teki paluun BB-taloon 2009 sala-asukkaana ja vuonna 2013 Julkkis Big Brotherissa.

BB:n jälkeen Niko Saarinen on nähty lukuisissa tv-sarjoissa. Hänet tunnetaan myös tubettajana.

Voiton vei herttainen Anniina, joka herätti hilpeyttä möläytyksillään.

Lue lisää: Niko Saarisesta tuli julkkis tasan 10 vuotta sitten – muistatko miehen legendaarisimmat letkautukset? ”Mä oon neva höörd susta!”

Seksi näytettiin katsojille

2009 asukkaiden hermoja riipivät talon jako slummiin ja paratiisiin. Asukkaista Minna ja Esa nauttivat toistensa seurasta ja tarkkaamon työntekijä irtisanottiin, kun parin sensuroimaton seksiakti näytettiin tv-katsojille.

Talossa nähtiin myös herkkä hääjuhla, kun entiset asukkaat Antti Kurhinen ja Henna Kalinainen sanoivat tahdon tv-kameroiden edessä.

Henna Kalinainen kuvattuna 2008.

Lue lisää: Julkisuus ei elättänyt Henna Kalinaista – nyt täysin uudenlainen elämä: ”Tämä oli tietoinen valinta”

Big Brotherin voittajaksi yleisöäänestyksellä julistettiin Aso, joka oli tarkka ulkonäöstään ja näytti tunteensa itkemällä vuolaasti.

Vuonna 2009 Big Brotherin voittanut Aso asuu edelleen Turussa ja työskentelee puhelinoperaattorilla myymäläpäällikkönä. Hänet tunnistetaan edelleen BB-voittajaksi sekä työpaikallaan että vapaa-ajalla.

Lue lisää: BB-voittaja Aso tunnistetaan edelleen päivittäin: ”Se auttaa työssäni”

Sebastian Tynkkynen paljasti intiimejä asioita

2010 esitetty kuudes kausi muistetaan siitä, että Ville poistettiin talosta hänen puhuttuaan tuotannosta ja kilpailijoiden viikkopalkasta kameroiden edessä. Hannu sai lähtöpassit lyötyään toista asukasta.

Voiton vei BB-taloon comebackin tehnyt Niko Nousiainen.

Vuonna 2011 BB-talossa strippattiin. Kisan voittaneen Janican nakuilu ei ollut kaikkien muiden asukkaiden mieleen. Talossa olo oli liikaa Tia Kiurulle, joka karkasi talosta jo toisena päivänä. Kiuru on myöhemmin tullut tv-katsojille tutuksi muun muassa Viidakon tähtöset -tosi-tv-sarjasta.

Politiikasta sittemmin tunnettu Sebastian Tynkkynen sekoitti pakkaa BB-talossa. Hän muun muassa pieraisi kilpakumppanin kasvoille ja esitteli paljasta takapuoltaan asuntovaunun ikkunasta ja piereskeli. Tempaus päättyi kiusallisesti, sillä housuihin päätyi ulostetta.

Lue lisää: Muistatko, kun perussuomalaisista potkittu Sebastian Tynkkynen teki intiimejä paljastuksia ja ulosti housuihinsa BB-talossa?

Tynkkynen kertoi Big Brotherissa, että oli päättänyt pidättäytyä seksistä, kunnes löytää ”sen oikean” ja avioituu tämän kanssa. Uskovainen mies ei myöskään katsellut hyvällä BB-talon rietasta meininkiä.

Ohjelman kahdeksannen tuotantokauden voittajaksi kruunattiin Teija. Kausi toi julkisuuteen muun muassa Leina Ogiharan ja Janita Lukkarisen. Lukkarinen kertoi viime vuonna sosiaalisessa mediassa sairastavansa syöpää. Hän kertoi avoimesti sairastumisestaan ja hoidoista Instagramissa. Joulun alla hän sai lääkäreiltä iloisia uutisia: syöpähoidot päättyivät viimein.

Janita Lukkarinen on Big Brotherin jälkeen nähty muun muassa Temptation Islandissa ja Martina ja hengenpelastajat -sarjassa.

– Sain suurimman joulunihmeen ikinä! Menin lääkäriin 20.12.2018 odottaen jatkohoito-aikoja. Lääkäri kysyi vointia ja miten itse uskon tilanteen olevan. En halunnut vastata kysymykseen, koska en halunnut pettyä ja voimat tuntuvat edelleen olevan poissa. Lääkäri oli hetken hiljaa ja sanoi, että jatkohoitoja ei enää tarvitsisi! Mun syöpä on poissa, Janita Lukkarinen iloitsi Instagramissa.

Lue lisää: Tosi-tv-kaunotar Janita Lukkarinen, 25, hehkuttaa Instagramissa ”joulun ihmettä” – syöpähoidot päättyivät: ”En voi uskoa tätä”

Andy McCoyn karatepotku säikäytti

2013 taloon marssitettiin liuta julkkiskilpailijoita. Katsojat seurasivat hämmentyneinä kun rokkari Andy McCoy ja julkkiskaunotar Anu Saagim ottivat yhteen.

Anu Saagim teki McCoyn maalaamaan tauluun sormenjälkiä ja sai rokkarin raivostumaan täysin. McCoy haukkui Saagimia, käyttäytyi väkivaltaisesti ja joutui lopulta jättämään Big Brother -talon välikohtauksen vuoksi.

Anu Saagim kävi hypistelemässä rokkarin maalausta.

McCoy muisteli rähinää lokakuussa julkaistussa Andy – Rock’n’Roll Star -kirjassa:

– Anu Saagim Big Brother Housessa... Vi**n urpo tuli sotkee mun taulun. Sillon multa palo pinna. Se oli kai sen urpon kosto siitä, ettei ne saanu lisää viinii ja mä sain. Mä sanoin, ett ne on saanu jo tarpeeks, McCoy kertasi BB-talon tapahtumia Lamppu Laamasen kirjassa.

Saagim muisteli myöhemmin IS:lle, että pelkäsi henkensä edestä Andyn uhkauksia. Saagimin mukaan hän juoksi Big Brother -talon makuuhuoneeseen ja vetäisi oven kiinni.

– Hän yritti potkaista jalallaan päin naamaani. Se oli kunnon karatepotku ja hänen jalkansa meni melkein ovesta läpi. Luulen, että olisin voinut kuolla siihen. Koko tuotantoryhmä säikähti sitä tilannetta.

Andy McCoy tulistui Anu Saagimille BB-talossa ja potkaisi oven säpäleiksi.

Lue lisää: Anu Saagim avautuu selkkauksesta Andy McCoyn kanssa Big Brother -talossa – pelkäsi jopa henkensä puolesta: ”Se oli kunnon karatepotku”

Julkkis Big Brotherin voitti taikuri Jori A. Kopponen.

Edellisen kerran BB nähtiin Suomessa vuonna 2014, jolloin sen 100 000 euron potin voitti rento lappilaismies Andte Gaup-Juuso.

Andte Gaup-Juuso voitti BB:n vuonna 2014.

Andte paljasti voiton jälkeen käyttäneensä osan voittorahoistaan uuteen moottorikelkkaan. Myöhemmin moottorikelkan kanssa oli käydä kalpaten, kun kelkalla huristellut Andte törmäsi poroaidan portin kannatinlankaan.

Lue lisää: Muistatko 100 000 euroa voittaneen BB-Andten? Jakoi kuvan muuttuneesta lookista

Big Brother Suomessa joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä viettää kymmenen viikkoa suljetuissa oloissa saman katon alla, mutta vain yksi voi voittaa. Asukkaiden jokaista liikettä seurataan vuorokauden ympäri lukuisista taloon asennetuista kameroista, eikä heillä ole mitään kontaktia ulkomaailmaan.

Asukkaat suorittavat talossa erilaisia tehtäviä ja noudattavat Big Brotherin heille antamia ohjeita. Joka viikko asukkaat nimeävät toisistaan tietämättä joukostaan kilpailijoita häätöuhan alle, ja viikon päätteeksi suorassa lähetyksessä talosta häädetään katsojien äänestämä putoaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?