Viihde

Eija-Riitta Korhola heräsi keskellä yöllä siihen, ettei pystynyt hengittämään – lähetti hätäviestejä, kunnes huimaus vei jalat alta

Julkaistu:

uutuuskirja
Eija-Riitta Korhola muistelee uutuuskirjassaan hetkeä, kun hän kävi lähellä kuolemaa.
Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, 59, julkaisi tänään keskiviikkona kirjan, jossa hän käy läpi elämänsä eri vaiheita.
Syöpähoitojen, muistinmenetyksen ja erosurun lisäksi Korhola muistelee kirjassaan ensimmäistä kokemustaan kuolemanvaarasta. Se tapahtui 2009 Brysselissä, kun hän oli europarlamentaarikkona.

Yllä olevalla videolla kuullaan ote Eija-Riitta Korholan kirjasta Kuolemaa nopeampi (Tammi).

Korhola heräsi yöllä siihen, ettei hän saanut kunnolla hengitettyä, kasvot ja huulet turposivat, eikä apua ollut lähellä. Kaiken huipuksi asunnon ovea ei saanut sisältä auki ilman avainta, jota hän ei hädässä löytänyt.

Hän lähetti omaisilleen ja avustajalleen hätäviestejä, kunnes huimaus vei jalat alta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjassa Korhola toteaa itseironisesti keskittyneensä pelastautumisen sijasta tiedottamiseen. Hänen olisi tosiaan kannattanut ensisijaisesti soittaa hätäkeskukseen.

Aviomies sattui heräämään ja näkemään viestin, samoin Brysselissä keikalla ollut Reeta-tytär. Omaiset soittivat ambulanssin.

Kun Korhola heräsi lattialla, hän näki miehensä viestin: ”Taistele Eija, ambulanssi on tulossa, rukoilen.” Samalla hän näki lattialle pudonneen oven avaimen.

Korholalla oli anafylaktinen sokki, hengitystiet turvottava allergiakohtaus. Syylliseksi hän arvelee pilaantuneita mansikoita, sillä hän ei ole kärsinyt allergiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt