Helsinkiläisen Sannaleenan tytär alkoi leikkiä jatkuvasti eskarissa Sauli Niinistön perhettä – siitä se nukkeidea sitten lähti - Viihde - Ilta-Sanomat

Helsinkiläisen Sannaleenan tytär alkoi leikkiä jatkuvasti eskarissa Sauli Niinistön perhettä – siitä se nukkeidea sitten lähti

Kansalaisten parissa on ollut suuri into taiteilla muotokuvia tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä, eikä into vaikuta laantuvan.

Sannaleena teki Sauli Niinistöä esittävän nuken.­

9.1.2019 15:22

Helsinkiläisen Sannaleena Loukkalahden tytöllä on yksi lempileikki ylitse muiden. Hän leikkii eskarissa kavereidensa kanssa Suomen tasavallan presidentin perhettä. Välillä joku on Sauli, välillä joku on Jenni. Myös Aaron ja Lennun roolit ovat haluttuja.

Koska aihe oli niin pop, päätti puuseppänä ja nukketaiteilijana työskentelevä Loukkalahti tehdä tyttären toiveesta nuken Sauli Niinistöstä. Syntyi hieman alle 40 senttimetriä korkea installaatio, jossa ovat presidentti ja Aaro-vauva. Rouva Jenni Haukio on teoksessa mukana pöydällä olevan runokirjansa myötä.

Sannaleena teki presidentillisen nukkeinstallaation.­

– Se on tehty sekatekniikalla. Nukke on taivuteltavissa arvokkaasti pöytänsä ääreen istumaan, Loukkalahti kertoo Niinistö-nukesta.

Sannaleena Loukkalahti on suunnitellut ja tehnyt erilaisia nukkeja vuodesta 2014. Nyt Niinistö-nukke on ilahduttamassa perhettä keittiön pöydällä. Hän on suunnitellut, että myöhemmin lapset voisivat askarrella installaatioon seinät ja koristeet. Ympärille kasvaisi ikään kuin Mäntyniemi tai Presidentinlinna.

Presidenti Sauli Niinistön muotokuvan julkistustilaisuus presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa toukokuussa 2018.­

Sauli Niinistö muotokuvan aiheena innosti suomalaisia varsin paljon viime vuonna. Kesällä 2018 IS järjesti suomalaisille epävirallisen kilpailun, jossa pyydettiin tekemään muotokuva tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä. Kilpailuun tuli paljon hyviä ehdotuksia. Lopulta äänestyksessä suosikiksi nousi 16-vuotiaan Tuulikki Karsikkaan piirtämä muotokuva.

16-vuotias Tuulikki Karsikas piirsi viime vuonna suositun muotokuvan Sauli Niinistöstä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?