Viihde

Helsinkiläisen Sannaleenan tytär alkoi leikkiä jatkuvasti eskarissa Sauli Niinistön perhettä – siitä se nukkeidea sitten lähti

Julkaistu:

Kansalaisten parissa on ollut suuri into taiteilla muotokuvia tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä, eikä into vaikuta laantuvan.
Helsinkiläisen Sannaleena Loukkalahden tytöllä on yksi lempileikki ylitse muiden. Hän leikkii eskarissa kavereidensa kanssa Suomen tasavallan presidentin perhettä. Välillä joku on Sauli, välillä joku on Jenni. Myös Aaron ja Lennun roolit ovat haluttuja.

Koska aihe oli niin pop, päätti puuseppänä ja nukketaiteilijana työskentelevä Loukkalahti tehdä tyttären toiveesta nuken Sauli Niinistöstä. Syntyi hieman alle 40 senttimetriä korkea installaatio, jossa ovat presidentti ja Aaro-vauva. Rouva Jenni Haukio on teoksessa mukana pöydällä olevan runokirjansa myötä.


– Se on tehty sekatekniikalla. Nukke on taivuteltavissa arvokkaasti pöytänsä ääreen istumaan, Loukkalahti kertoo Niinistö-nukesta.

Sannaleena Loukkalahti on suunnitellut ja tehnyt erilaisia nukkeja vuodesta 2014. Nyt Niinistö-nukke on ilahduttamassa perhettä keittiön pöydällä. Hän on suunnitellut, että myöhemmin lapset voisivat askarrella installaatioon seinät ja koristeet. Ympärille kasvaisi ikään kuin Mäntyniemi tai Presidentinlinna.


Sauli Niinistö muotokuvan aiheena innosti suomalaisia varsin paljon viime vuonna. Kesällä 2018 IS järjesti suomalaisille epävirallisen kilpailun, jossa pyydettiin tekemään muotokuva tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä. Kilpailuun tuli paljon hyviä ehdotuksia. Lopulta äänestyksessä suosikiksi nousi 16-vuotiaan Tuulikki Karsikkaan piirtämä muotokuva.