Viihde

Missikaunotar Pia Lamberg treenasi itselleen unelmiensa vartalon – nyt hän kertoo, miten se onnistui

Julkaistu:

Yhdysvalloissa mallina työskentelevä ex-Miss Suomi Pia Lamberg aikoo perustaa oman kuntosalin. Hän on opiskellut kunto- ja ravintovalmentajaksi.
Mitkä vatsalihakset!

Pia Lambergin seksikkäitä alusasu- ja treenikuvia Instagramista katsellessa tulee ajatelleeksi, että 28-vuotias Pia omaa poikkeuksellisen upean vartalon.

Miss Suomeksi 2011 valittu ja sittemmin kruunusta luopunut Pia (ent. Pakarinen) ei ole saanut upeaa vartaloa ilmaiseksi, vaan hän treenaa hyvin ahkerasti nykyisessä kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Näin on tosin ollut aina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen lapsesta saakka juossut ulkona maalla ja ollut aina tosi urheilullinen ja aktiivinen, Juuasta kotoisin oleva Pia kertoo.

– Myöhemmin olen jo mallintöiden vuoksikin käynyt paljon eri urheilutunneilla ja olen palkannut myös kahteen otteeseen personal trainerin.

Personal traineriin eli henkilökohtaiseen kuntovalmentajaan Pia turvautui etenkin Miss Universumeihin valmistautuessaan, jotta hän sai lisää motivaatiota treenaamiseen ja näki oman edistyksensä paremmin.

– Ainakin minulle toimi se parhaiten, että ammattilainen teki itselleni toimivan paketin. Oli tärkeää, että minulla oli tarkka suunnitelma, joka oli rakennettu juuri minun lähtötasoni ja tavoitteeni huomioon ottaen.


Nykyään Pia ohjaa muita, sillä hän on opiskellut mallintöiden ohella personal traineriksi ja hyvinvointivalmentajaksi. Vielä edessä ovat ravintovalmentajan opinnot.

– Olen koonnut hiljalleen omaa tietotaitoani ja alkanut ohjata muutamaa asiakasta, jotta saan kokemusta erilaisten ihmisten kanssa. Siinä oppii myös itse parhaiten, Pia sanoo.

– On ihanaa tehdä siirtymää uuteen ammattiin rauhassa ja leppoisasti. Nyt siihen on hyvin aikaa.

Ravinto- ja liikunta-alan opinnot sujuvat samanaikaisesti Pian päätyön eli mallintöiden ohella.

Hän on työskennellyt jo vuosia mallina Kaliforniassa, jossa kilpailu on kovaa. Pialla sen sijaan töitä riittää, ja tilanne on jopa niin hyvä, ettei hänen tarvitse enää käydä edes koekuvauksissa, jossa sadat mallit havittelevat samaa työkeikkaa.

Monet firmat ovat olleet Piaan niin tyytyväisiä, että hänestä on tullut yritysten vakiomalli.

Luonnonkauneus, skandinaaviset piirteet, ystävällisyys, täsmällisyys ja kaunis kroppa. Siinä on varmasti Pian suurimmat valttikortit kovassa kilpailussa.

– Ajattelen niin, että olen oma käyntikorttini. Etenkin trainerina on todella tärkeää olla hyvässä kunnossa ja näyttää, millaisia tuloksia voi saada aikaan ja olla esimerkkinä. On tietysti hienoa, että olen päässyt siihen pisteeseen, Pia kommentoi omaa vartaloaan.
Helpolla Piakaan ei ole päässyt, vaan urheilullinen vartalo on vaatinut kovasti töitä.

– Käyn viikoittain 4–5 kertaa kuntosalilla, 2–3 kertaa juoksu- tai pyörälenkillä ja lisäksi harrastan pilatesta, joogaa ja nyrkkeilyä. Teen melkein joka päivä jotain, toki välillä on palautuspäiviäkin, Pia luettelee.

– Tärkeintä on harrastaa monipuolista liikuntaa, sillä kroppa tarvitsee monenlaista treeniä.

Lisäksi Pia syö hyvin terveellisesti, laittaa paljon ruokaa kotona, tekee salaatteja ja smoothieita ja välttää tyhjiä kaloreita eli esimerkiksi vaaleaa viljaa ja sokeria.

– Esimerkiksi näin joulun jälkeen on tärkeää löytää taas tasapaino syömiseen, eikä niin, että ensin syö paljon ja sitten vähän. Pitäisi syödä tasaisesti ja tarpeeksi usein ihan oikeaa, mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, Pia sanoo.

Pia toimii myös itsensä personal trainerina, sillä nykyään hän ei tarvitse ulkopuolista motivointia salille lähtemiseen tai neuvoja treenaamiseen.


Tietotaitoa ja motivaatiota on hänellä omasta takaa, mutta silti hänkin tekee itselleen tarkan treenisuunnitelman.

– Kun menen salille, minulla on itselleni treeniohjelma. Siten näen, mitä olen aiemmin tehnyt, jotta voin esimerkiksi lisätä painoja ja seurata edistystäni tavoitteissani. Tarkka treeniohjelma lisää motivaatiota, joka on todella tärkeä asia.

Uuteen työhönsä kouluttautuessaan Pia on huomannut, että personal trainereita on moneen lähtöön, ja moni tarjoaa yleispaketteja massoille.

– Personal trainer -koulutuksiakin on vaikka minkälaisia ja kaikki pääsevät niistä läpi. Kaliforniastakin löytyy jos jonkinlaista kuntovalmentajaa, Pia toteaa.

– Samat kunto-ohjelmat – kuten erilaiset nettivalmennukset – eivät myöskään käy kaikille. Toki nekin ovat parempia kuin se, ettei tee yhtään mitään.

Etävalmennukset johtavat helposti myös siihen, että ihmiset treenaavat väärin, kun kukaan ei ole vieressä katsomassa.

– Monien liikeradat ovat vääriä ja liikkeitä näkee opetettavan väärin. On todella tärkeää treenata oikein ja aloittaa oman kunnon mukaan, Pia painottaa.

– Monilla on myös epätasapainoa lihaksistossa ja se pitäisi ottaa treeniohjelmassa huomioon, jotta saadaan vahvistettua oikeita alueita.

Fitness- ja kuntoilubisnes ovat Yhdysvalloissa alati kasvava trendi, sillä ylipaino on yhä paheneva ongelma. Siksi alalle riittää kaikenlaisia tulijoita.

– Jenkeissä itsestä huolehtiminen on täysin ääripäissä: toinen osa väestöstä paisuu eikä liiku yhtään – jopa perusliikunta on jäänyt kokonaan pois – ja toinen osa liikkuu ihan himona. Yhteiskunnista on tulossa todella epäaktiivisia, ja valmentajia tarvitaan, jotta ihmisiä voidaan auttaa.


Pia on huolissaan liikkumattomista ihmisistä, ja pääsyy hänenkin ammatinvalintaansa on se, että hän haluaa olla avuksi.

– Minusta on ihana auttaa muita ja jakaa hyvää oloa. On ihana nähdä muissa ihmisissä se työn jälki: miten ihmiset saavat lisää energiaa ja henkistä ja fyysistä voimaa, koska kroppa ja mieli ovat kunnossa.

Tulevaisuudessa hän haluaisi perustaa Los Angelesiin jopa oman kuntovalmennussalin.

– Haaveissa on sellainen eksklusiivinen sali, jossa keskitytään hyvinvoinnin eri osa-alueisiin ja jossa voi painonnoston lisäksi harrastaa muun muassa joogaa ja pilatesta.
Pia painottaa ennen kaikkea kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta, ei äkillisiä ja nopeita laihdutus- tai treenirykäyksiä.

– Itse en keskity valmennuksissani painonpudotukseen, vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kaiken pitäisi olla balanssissa: ruokavalion, treenin ja mielen. Siksi tarjoamiini treeneihin kuuluu myös meditaatiota ja venytyksiä.

Omaa mieltään Santa Monicassa asuva Pia ravitsee myös luontoretkillä.

Viikonloppuisin hän lähtee avomiehensä Keithin kanssa telttailemaan läheisiin kansallispuistoihin.

Molemmilla on joustavat työajat, sillä Keith työskentelee sijoittajana. Niinpä he retkeilevät ja urheilevat paljon yhdessä.

– Meillä on usein teltta mukana ja yövymme luonnossa. Keith harrastaa myös maastopyöräilyä, joten hän pyöräilee vuorilla, Pia kertoo.

– Joskus saatamme vuokrata myös jonkun asunnon vieraasta kaupungista ja ajaa viikonlopuksi sinne.

Haravakommentti nauratti Keith-rakasta

Suomalaisen luonnon keskellä koko lapsuutensa ja nuoruutensa elänyt Pia käy kotona Juuassa pari kertaa vuodessa, ja tuolloin hän nauttii aivan erityisestä rauhasta ja hiljaisuudesta.

– Suomessa on ihanan raikas ilma ja Suomessa on ihana ulkoilla ja käydä lenkillä niin kesällä kuin talvella, vastikään Suomessa käynyt Pia sanoo.

– Käyn kotikonnuilla metsän keskellä hiljentymässä ja nautin perheen kanssa vietetystä yhteisestä ajasta.

Pian pysyvä koti on kuitenkin Yhdysvalloissa, ja tällä hetkellä Pia ja Keith suunnittelevat yhteisen talon ostamista jostain kaupungin, vuorten ja meren läheisyydestä.

– Haluaisimme muuttaa läheisille kukkuloille, jotta saisimme rauhaa ja kunnon pihan, mutta loppusyksystä Malibussa riehuneet metsäpalot ovat laittaneet mietityttämään. Siellä on niin kuivaa, Pia harmittelee.

Edes suomalainen haravointi ei taitaisi olla avuksi.

– Kyllähän ne suomalaisten haravointitaidot hieman naurattivat Keithiäkin, Pia kommentoi presidentti Donald Trumpin lausuntoja siitä, miksi Suomessa metsät pysyvät kunnossa.

– Kun metsäpalot riehuivat, se oli surullista aikaa. Ne näkyivät meille asti. Emme voineet olla lainkaan ulkona, kotona piti laittaa ikkunat kiinni ja ilmansuodattimet päälle ja aina piti juosta nopeasti autoon, jos piti lähteä johonkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt