Viihde

Vappu Pimiä alkoi saada outoja viestejä ja tyrmistyi löytämästään – ruudulle lävähti pahemman luokan huijaus, jossa juontaja itse oli pääosassa

Julkaistu:

huijaus
Vappu Pimiä kehottaa kaikkia huijauksen kohteeksi joutuneita kuolettamaan luottokorttinsa.
Juontaja Vappu Pimiä alkoi viikko sitten saada kymmenittäin viestejä ihmisiltä, jotka kertoivat tilanneensa hänen kehittelemäänsä ihmevoidetta. Hämmentynyt Vappu alkoi tutkia viestien yhteydessä jaettuja linkkejä ja järkyttyi.

Selvisi, että kyseessä on sarja huijausuutisia, jossa Vapun nimellä ja kuvalla mainostetaan ihmevoidetta, jota ei oikeasti ole olemassa. Huijauksen tarkoituksena on ryöstää tilaajan luottokorttitiedot.

– Näitä ”uutisia” on monia. Yhdessä olen saanut TTK:sta potkut ja toisessa managerini pakottaa minua maan alle. Ja ne ovat aivan täynnä kirjoitusvirheitä, joten käännös on tehty selkeästi jollain koneella, Vappu kertoo IS:lle helmikuussa alkavan Vappu ja Marja Live -talk show’n pressitilaisuudessa.

Aluksi Vappu ajatteli, ettei halua kommentoida asiaa. Huijausuutisia tuli kuitenkin lisää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen vastaillut tässä nyt yli sataan viestiin viikon aikana. Joka päivä yli kymmenen uutta ihmistä laittaa asiasta viestiä, hän tuskailee.

– Ja kun osa on vielä mennyt laittamaan rahansa ja antamaan korttitietonsa siihen. Olen kehottanut yli 30 henkilöä kuolettamaan luottokorttinsa.

Juontaja harmittelee, että monet ovat joutuneet huijauksen uhreiksi sitä ymmärtämättä.

– Kaikki eivät ole silti tajunneet, että kyseessä on uutiseksi muotoiltu huijaus. Varsinkin vanhukset eivät välttämättä ymmärrä kuolettaa korttejaan, Vappu huokaa.


Vappu kertoo ilmoittaneensa valheellisen mainoksen huijaukseksi ja valeuutiseksi Facebookissa useita kertoja. Hän kirjoitti asiasta myös Facebook-tililleen.

– Silti se leviää edelleen siellä ilmeisesti kohdennettuna mainontana.

Huijareiden saaminen vastuuseen on osoittautunut hankalaksi.

– Sain selville sen verran, että huijausfirma on ilmeisesti nepalilainen, joten on tosi vaikeaa laittaa mitään suomalaisia lakimiehiä asialle.

– Facebook on oikeastaan ainut, joka voi lopettaa ne mainokset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt