Viihde

Thaimaan luolapoikien pelastusoperaatiosta tehdään elokuva – mukana myös sankarisukeltaja Mikko Paasi

Julkaistu:

Bangkokin Postin mukaan Mikko Paasi näyttelee thaimaalaisessa uutuuselokuvassa, joka kertoo loukkuun jääneiden jalkapallopoikien pelastamisesta.
Thaimaassa viime heinäkuussa loukkuun jääneiden jalkapallopoikien pelastusoperaatiosta tehdään elokuva, uutisoi Bangkok Post.

Elokuva kantaa nimeä Nang Non eli The Cave, ja sen on ohjannut thaimaalainen Tom Waller. Kuvaukset aloitettiin marraskuussa. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Maythavee Weiss, Ron Smoorenburg ja Eoin O'Brien.

Bangkok Postin mukaan elokuvassa näyttelee myös suomalainen sankarisukeltaja Mikko Paasi. Paasi näyttelee elokuvassa itseään muiden sukeltajien, kuten James Warnyn, Erik Brownin ja Tan Xialonogin kanssa.

– Osa paikalla olleista sukeltajista on jutellut minulle ja olemme saaneet rakennettua erittäin aidon oloisen tarinan luolan tapahtumista, ohjaaja paljastaa.


Elokuvaa on Bangkok Postin mukaan suunniteltu julkaistavaksi kesällä 2019 poikien pelastumisen ajankohdan vuosipäivän tienoilla. Tulvavesien vangiksi joutuneet 12 poikaa ja heidän valmentajansa saatiin pelastettua Tham Luangin luolasta 10. heinäkuuta. Kaikki saatiin lopulta pelastettua, mutta yksi sukeltajista kuoli pelastustöissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elokuvaa ei ole kuvattu samassa luolassa, josta pojat pelastettiin. Elokuvassa ei myöskään käsitellä tapahtumia niinkään poikien tai valmentajan näkökulmasta, vaan pelastustöihin osallistuneiden vapaaehtoisten näkökulmasta.

– Tämä on tarina vapaaehtoisten hyvyydestä ja heidän tarinoistaan, ei niinkään pojista, ohjaaja kertoo.


Syyskuussa Paasi palkittiin Thaimaan kuninkaan toimesta, kun pelastajille ojennettiin kuninkaallisessa palatsissa kuningas Maha Vajiralongkornin myöntämät kunniamerkit. Paasi sai sukeltajista ainoana kaikkein korkeimman tunnustuksen, Knight Grand Cross of the Most Admirable Order of the Direkgunabhorn -kunniamerkin.

Lisäksi Mikko Paasista julkaistiin marraskuussa Sukellus valoon -niminen kirja (Otava). Sen kirjoitti kirjailija ja vapaa toimittaja Johanna Elomaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt