Viihde

Vainooja piinasi Eija-Riitta Korholaa vuosikausien ajan – yritti hyökätä kotiin ja lyödä lekalla

Julkaistu:

uutuuskirja
Eija-Riitta Korhola kertoo uutuuskirjassaan kauhunhetkistä, joita häntä vainonnut nainen aiheutti hänelle ja hänen perheelleen vuosien ajan.
Poliitikko Eija-Riitta Korhola, 59, juhlistaa uutta Kuolemaa nopeampi -kirjaansa (Tammi) hyväkuntoisena. Kirjassaan Korhola kertoo avoimesti elämänsä kipukohdista, kuten rintasyöpään sairastumisestaan, erosurustaan, ja nuorena koetusta muistinmenetyksestään.

Uutuuskirjassa Korhola valottaa myös erästä toista elämää hätkähdyttänyttä tapahtumaa muutaman vuosikymmenen takaa. Korholan elämää sumensi 15 vuotta ajoittain uhkaavia puheluita soittanut nainen.

Nainen, jota kirjassa kutsutaan Eevaksi, tuntui tietävän kaiken Korholasta, joka ei piinan alkaessa 1986 ollut vielä julkisuuden henkilö. Kun uhkaukset alkoivat kohdistua Korholan lapsiin, tieto meni poliisille.

Yllä olevalla videolla kuullaan ote Eija-Riitta Korholan kirjasta Kuolemaa nopeampi.

Kirjassaan Korhola kertoo kauhunhetkistä, kun nainen tuli heidän kotiovensa taakse ja yritti lyödä lekalla. Korhola odotti silloin kuopustaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kuusivuotias esikoisemme tuli sanomaan, että rappukäytävässä oven takana näkyy joku huohottava nainen. Menimme katsomaan ja siellä oli oven takana Eeva, joka yhtäkkiä nosti lekan ja yritti lyödä, osumatta minuun, Korhola kuvailee kauhunhetkiä.


– Mieheni oli onneksi kotona. Saimme sisäoven kiinni ja hän piteli sitä, ja huusi, että toisin esteitä se eteen, pöytiä, tuoleja, mitä vain. Kuusi- ja kaksivuotiaat lapset huusivat suoraa huutoa, ja pyysin heitä lukitsemaan itsensä kylpyhuoneeseen. Me pitelimme ovea, ja soitimme samalla poliisin apuun, Korhola muistelee.

Oikeudessa nainen sai kirjan mukaan ehdollista vankeutta ja korvausvaatimuksen. Tauon jälkeen uhkaussoitot jatkuivat. Nainen tuli myös Korholan työpaikalle.

Kirjassaan Korhola kertoo uhkaajan oudoista selityksistä häirinnälleen. Kyseessä oli ilmeisesti mieleltään sairas henkilö. Pahimmassa vaiheessa Korholan ystävä saattoi häntä työmatkoilla.

Raskainta Korholalle oli huoli lasten turvallisuudesta.

– Siksi olen ollut kaikki nämä vuodet rasittavan tarkka ja arka haastateltava, Korhola kirjoittaa, sillä uhkaajan raivon saattoi sytyttää pienikin asia.
Lue lisää Eija-Riitta Korholan elämästä keskiviikon Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt