Viihde

Iisalmelainen nuori mies sai hetken päähänpiston, jota hän alkoi pohtimaan saunavuorossa – nyt savolaiset esiintyvät extreme-urheilun supertapahtumassa

Julkaistu:

iisalmelta maailmalle
Savolainen bändi esiintyy tammikuussa extremeurheilun jättitapahtumassa Aspenissa.
Iisalmelainen lumilautalupaus Rene Rinnekangas, 19, kilpailee tammikuussa X Gamesissa Aspenin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kyseessä on yksi maailman suurimmista extremeurheilutapahtumista. Sen järjestää yhdysvaltalainen urheilumediajätti ESPN.

Kilpailuun osallistuminen on jo itsessään suomalaiselle harvinainen tilaisuus, mutta siinä ei ole vielä kaikki.

Rinnekangas soittaa vapaa-ajallaan basistina isoveljensä perustamassa Kätfish-bändissä. Äskettäin selvisi, että koko bändi lentää mukaan Aspeniin ja esiintyy jättitapahtuman virallisissa jatkojuhlissa.


Riko Rinnekangas vastaa puhelimeen Kuopiosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En oikeastaan ikinä epäile veljeäni, että hän valehtelisi, mutta nyt oli ensimmäinen kerta, kun piti epäillä, vanhempi Rennekangas naurahtaa.

Mutta totta se on: Kätfish pääsee esiintymään X Gamesin jatkojuhliin Rene Rinnekankaan sponsorin tilaamana.

Kätfish-bändi sai alkunsa hauskan sattuman kautta pari vuotta sitten. Riko asui silloin Kuopiossa kämppiksenä bändin nykyisen rumpalin, Petu Partasen kanssa.

– Sain yksi päivä päähänpiston, että haluan tehdä itse yhden biisin. Meillä oli torstaisin saunavuoro, jolloin rupesin aina jauhamaan Petulle siitä biisin tekemisestä. Hän piti sitä vitsinä, koska minä en ole mikään musikaalinen kaveri. Ainoa musiikkikokemukseni on baarien karaokeissa laulaminen, Riko kertoo.

– Sitten tein sen biisin ja esitin sen. Hän ei ensin uskonut, että se on minun tekemäni, vaan luuli, että olen vain opetellut jonkin toisen bändin biisin ulkoa.


Sen jälkeen alkoi tapahtua.

Bändiin saatiin mukaan Rinnekankaan veljesten ja Partasen lisäksi kaksi muuta jäsentä. He nauhoittivat yhdessä demoja ja harjoittelivat itse kirjoitettuja kappaleita.

– Sitten siinä kävi sellainen tuuri, että yksi kaverimme Kalle opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja oli silloin työharjoittelussa Maki Kolehmaisen studiossa. Lähetimme Kallelle sen demon. Hän kuunteli ja miksasi sen kuntoon. Maki kuuli demon sattumalta ja sanoi, että haluaa julkaista sen.

– Sen jälkeen Maki otti meihin yhteyttä ja lähetti sopparit postissa, Riko kertoo.

Näillä näkymin bändi tekee ensi kesänä levyn Aikakoneen musiikin takana seisseen, alallaan jopa legendaarisena pidetyn Kolehmaisen edustaman levy-yhtiön leivissä.

Viime kesänä bändi veti jo viitisentoista keikkaa ympäri Suomea. He toivovat, että sama vauhti jatkuu Aspenin reissun jälkeen.


Bändi astuu kuitenkin vasta ensimmäisiä askeliaan musiikkialalla. Riko Rinnekangas tekee arkisin töitä Kuopiossa kauppakeskuksessa kodinkoneosastolla. Muut bändiläiset opiskelevat, paitsi Rene, jonka aika kuluu lumirinteissä.

Kätfishin ensimmäisiä omia kappaleita on Turistina Hesassa, joka kertoo siitä, miten viisi alkujaan iisalmelaista miestä lähtee ”isolle kirkolle” visiitille. Seuraava luku bändin elämässä onkin ”turistina Aspenissa.”

– Vedimme intensiiviset kolmen päivän treenit jouluna, kun Rene oli kotona käymässä. Muun bändin kanssa ehdimme toki treenata enemmän keikkaa varten. Odotamme reissua suurella innolla.Kuuntele bändin kappale Turistina Hesassa yllä olevasta YouTube-videosta.

Mikä Kätfish?

Alun perin Iisalmelta kotoisin olevien nuorten miesten perustama punkrockyhtye.

Laulu: Riko Rinnekangas

Kitara: Aavee Tikkanen

Kitara/basso: Kristian Ruutala

Basso: Rene Rinnekangas

Rummut: Petu Partanen

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  3. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  4. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  5. Tunti sitten
  6. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  7. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  8. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  9. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  10. 2 tuntia sitten
  11. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  12. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  13. Theresa May toisteli tuttuja asioita puheessaan – labour-johtaja turhautui: ”Tilanne muistuttaa päivää murmelina”
   Ulkomaat
  14. Näytä lisää