Viihde

Vappu Pimiä haluaa puhua uraäitiyden puolesta: ”Olen ammatillisesti parempi lasten saamisen jälkeen”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Suomen suosituin juontaja Vappu Pimiä ei ymmärrä ajatusta, että lapset tuhoaisivat naisen työuran – päinvastoin.
Vappu Pimiä on ollut Suomen suosituin naisjuontaja jo vuosia. Syksyllä hänet nähtiin juontajana kahdessa suosikkiohjelmassa: Tanssii tähtien kanssa ja Maajussille morsian.

Tänä keväänä hänet nähdään jälleen peräti kahdessa uutuusohjelmassa, ja lisäksi Vappu juontaa Ylellä perjantaina nähtävän Kultainen Venla -gaalan tulevan talk show -kollegansa Marja Hintikan kanssa.

Maanantaina alkava Suhdesoppa on visailuohjelma, jossa neljä toisensa tuntevaa pariskuntaa saapuu studioon vastaamaan heidän kaveriporukkaansa koskeviin kysymyksiin. Vappu juontaa ohjelmaa yhdessä Duudsonien HP Parviaisen kanssa.


– En ole koskaan nauranut kuvauksissa näin paljon. Osallistujat ovat todella rohkeita! Vappu kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helmikuun alussa toteutuu jälleen yksi työuran unelmista, kun Vappu saa oman Vappu ja Marja Live -talk show’n Ava-kanavalle yhdessä Marja Hintikan kanssa.

Aitoudestaan Vappu saa paljon palautetta sosiaalisessa mediassa, jossa hän on hyvin aktiivinen.

– Saan päivittäin kommentteja siitä, miten hienoa on, että näytän arkeni sellaisena kuin se on, koska moni näyttää Instagramissa vain siloteltua elämää. Ehkä se on myös syy oman arkeni paljastamiseen. Haluan tuoda esiin sen, ettei tv-juontajan työ tee elämästä yhtään glamourimpaa kuin muillakaan. Elän ihan tavallista lapsiperheen arkea.

Vapulla onkin yhdenlainen missio: hän haluaa olla esimerkkinä siitä, että 40-vuotias nainen voi yhdistää tasapainoisesti niin perhe- kuin työelämän.

– Saan tosi paljon kommentteja siitä, että miten on mahdollista, että olet äiti, mutta teet uraa koko ajan. Moni nainen kuvittelee edelleen, että pitää valita joko ura tai lapset. Se on niin vanhakantainen ja typerä ajatus. Lapsista saa tosi paljon voimaa, ja olen itse ammatillisesti parempi lasten saamisen jälkeen.


Kahden alle kouluikäisen tytön äiti myöntää rehellisesti, ettei arki ole aina yhtä juhlaa. Yöunet jäävät välillä lyhyiksi, ja vastuuta ja tekemistä on töiden lisäksi paljon. Vappu on usein myös perheen arjen pyörittäjä, koska aviomies tekee pitkää päivää pörssiyhtiön toimitusjohtajana.

Mutta Vappu kokee saaneensa lasten myötä paljon enemmän kuin menettäneensä.

– Äidiksi tultuani olen oppinut suuntaamaan katseeni entistä enemmän omasta navasta muihin ja suhtautumaan muiden tilanteisiin ihan toisella tavalla.

Lue uudesta Tv-lehdestä koko haastattelu ja katso, mitkä kiinnostavat sarjat alkavat tv:ssä tänä keväänä! Lehti on myynnissä 10.–16.1. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digilehden voit lukea täältä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  3. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  4. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  5. Tunti sitten
  6. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  7. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  8. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  9. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  10. 2 tuntia sitten
  11. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  12. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  13. Theresa May toisteli tuttuja asioita puheessaan – labour-johtaja turhautui: ”Tilanne muistuttaa päivää murmelina”
   Ulkomaat
  14. Näytä lisää