Yle paljasti vihdoin, milloin Suomen euroviisuedustaja julkistetaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Yle paljasti vihdoin, milloin Suomen euroviisuedustaja julkistetaan

Suomen tämän vuoden euroviisuedustaja kerrotaan tammikuun 29. päivä. Suomen edustaja matkustaa toukokuussa Israeliin, Tel Aviviin.

Suomen vuoden 2019 euroviisuedustaja julkistetaan tammikuun lopussa. Suomea edusti viime vuonna Lissabonissa Saara Aalto.­

8.1.2019 11:25

Yle on tänä vuonna pysynyt vaitonaisena, mitä tulee euroviisuihin. Nyt he ovat kuitenkin ilmoittaneet Facebook-sivuillaan, että Suomen tämän vuoden euroviisuedustaja julkistetaan tammikuun 29. päivä.

– Glitterpöksyt jalkaan, viisuhuuma alkaa! Suomen euroviisuedustaja julkistetaan 29.1. klo 13!

Tiedossa on ollut, että myös ensi kevään euroviisuihin Suomen edustaja valitaan Ylen kutsumana. Tällä hetkellä Ylen verkkosivuilta selviää, että Suomea tulee edustamaan Ylen valitsema kutsuvierasartisti, jonka edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2. maaliskuuta.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Tel Avivissa 14–18. toukokuuta.

Edellisissä euroviisuissa Suomea edusti Saara Aalto. Tällöin kerrottiin jo marraskuussa, että Suomen euroviisuedustaja kilpailussa on kutsuvieraana Saara Aalto ja että yleisö saa valita kolmesta kisakappaleesta mieluisimman viisuihin.

Israelin edustaja Netta voitti euroviisut vuonna 2018.­

Vuoden 2018 euroviisut voitti Israelin edustaja Netta Barzilai Toy-kappaleellaan, joten vuoden 2019 euroviisut järjestetään Tel Avivissa 14.5.–18.5.

Israelin kisaisännyyttä on myös vastustettu. Esimerkiksi Guardianissa julkaistiin kirje, jossa taiteilijat ja artistit eri maista vaativat järjestämään kisat eri maassa. Allekirjoittajat perustelivat vaatimusta Israelin palestiinalaisia kohtaan tekemillä ihmisoikeusrikkomuksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?