Viihde

Malesian kuningas astui yhtäkkiä vallasta – avioitui vain muutama kuukausi sitten salaa Oksanan, 25, kanssa: venäläismissin kohtalo mysteeri

Julkaistu:

Malesian kuningas on luopunut vallasta selityksittä. Huhujen mukaan syynä olisivat terveysongelmat ja salattu avioliitto 25-vuotiaan Oksanan kanssa.
Malesian kuningas, sulttaani Muhammad V luopui sunnuntaina kruunustaan. Kuninkaanpalatsi on pysynyt visusti vaiti siitä, miksi kuningas on äkillisesti päättänyt jättää tehtävänsä.

Uutiset ovat käynnistäneet maailmalla varsinaisen huhumyllyn, sillä koskaan aikaisemmin Malesiassa kuningas ei ole luopunut kruunustaan. Kruunusta luopuminen tapahtui vain viikko sen jälkeen, kun 49-vuotias kuningas palasi sairaslomaltaan.
Huhujen ja kuvien mukaan Muhammad olisi salaa avioitunut sairauslomansa aikana 25-vuotiaan venäläisen kauneuskuningattaren kanssa. Kuningas ja Miss Moskova Oksana Voevodina saivat kuvien ja julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan toisensa marraskuussa.

Morsian pukeutui näyttävään hääpukuun, joka oli kirjailtu hopeisilla koristella. Lehtitietojen mukaan häissä yhdisteltiin perinteisiä malesialaisia ja venäläisiä hääperinteitä.
Malesialaisen uutissivusto Rakyatkun mukaan Oksana kääntyi muslimiksi aviomiehensä tavoin ja käyttää jatkossa nimeä Rihana. Malesian hovi ei ole suostunut kommentoimaan huhuja avioitumisesta, vaikka kuvat hääjuhlasta levisivät julkisuuteen. Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Oksana on tehnyt häiden jälkeen.
Toisin kuin monarkioissa yleensä, Malesiassa kuninkaan arvonimi ei ole perinnöllinen, vaan kuningas valitaan osavaltioiden yhdeksän sulttaaniperheen joukosta kiertävästi. Kausi kuninkaana on viisivuotinen. Muhammad nousi tehtävään vuoden 2016 lopulla, joten hän olisi hallinnut maata vielä kolmen vuoden ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Malesialaiset pitävät kuningasta islaminuskon ja malesialaisten perinteiden keulakuvana. Poliittinen valta on pääministerillä.


Oksana kruunattiin Miss Moskovaksi vuonna 2015 ja hän on voittonsa jälkeen luonut menestyksekästä mallinuraa muun muassa Kiinassa ja Thaimaassa. Oksana osallistui Daily Mailin mukaan myös tosi-tv-ohjelmaan, jossa hän päätyi varsin kiihkeään kanssakäymiseen kanssakilpailijan kanssa.
Hän on kertonut haastatteluissa olleensa nuorempana rämäpäinen poikatyttö, joka rakasti BMX-pyöriä ja skeittaavia poikia. Oksana on kuvaillut innostuneensa kauneuskilpailuista vasta yliopistossa.

– Olin luokan pisin ja hoikin ja olin siitä hieman huolissani. Vasta yliopistossa ymmärsin, että sehän on vahvuuteni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt