Aviopari Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen vaihtoivat sukunimensä – kyseessä hyvin harvinainen nimi: ”Pitkä prosessi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aviopari Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen vaihtoivat sukunimensä – kyseessä hyvin harvinainen nimi: ”Pitkä prosessi”

Jutta ja Juha Larm kertovat IS:lle, miten päätyivät valitsemaan harvinaisen nimen yhteiseksi nimekseen.

Tv:stä tutun pariskunnan sukunimi on nykyään Larm.

7.1.2019 20:17

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen yllättivät seuraajansa tammikuisena maanantaina. He vaihtoivat molemmat sukunimekseen Larm.

Jutan Facebook-tilillä lukee: Jutta Larm ent. Gustafsberg.

Juha Rouvisen julkisella Instagram-tilillä puolestaan lukee enää pelkästään hänen uusi nimensä: Ytimekkäästi Juha Larm.

IS tavoitti parin kertomaan nimenvaihdoksestaan. He kertovat, että Larm on Juhan äidin sukunimi.

– Kun menimme naimisiin, oli selvää, että haluamme olla samalla sukunimellä. Sitten sitä siinä pyöriteltiin, että tuleeko minusta rouva Rouvinen vai jotain muuta, Jutta aloittaa.

– Sitten ajattelimme, että Larm on niin kaunis ja harvinainen nimi, että se olisi ihana. Juha kysyi äidiltään, mitä hän ajattelisi, jos ottaisimme hänen nimensä. Hän oli siitä hyvin iloinen, Jutta jatkaa.

Jutan mukaan ”prosessi oli pitkä”, koska Juhan piti ensin vaihtaa oma sukunimensä ja sen jälkeen hän vaihtoi oman nimensä. Tänään maanantaina postiluukusta kolahti iloinen yllätys maistraatista. Kirjeestä varmistui, että Jutankin sukunimi on vihdoin Larm.

Juha sanoo, että he pohtivat myös kokonaan oman sukunimen keksimistä ja käyttöönottamisesta. Se ei kuitenkaan ollut heidän juttunsa.

– Mietimme jopa oman perinnön aloittamista, mutta se tuntui aika teennäiseltä. Tämä äitini nimi sopii hyvin meille, sillä mietin, että ensimmäinen naisonneni oli äitini kanssa. Nyt olen Jutan kanssa onnellinen, hän selittää.

Kuva Jutta ja Juha Larmin häistä Veronasta elokuulta 2018.

Väestörekisterin ylläpitämä verkkopalvelu tietää kertoa, että Larm on hyvin harvinainen sukunimi Suomessa, mutta ei kuitenkaan ainoa laatuaan. 7. tammikuuta kirjatun tilaston mukaan Larmeja on tällä hetkellä yhteensä 79 henkilöä. Heistä miehiä on 40 ja naisia 39 henkilöä.

Palvelun mukaan Larmeja on ollut historian saatossa Suomessa yhteensä 180 henkilöä. Heistä 67 on kuollut ja 34 vaihtanut nimensä.

Tv:stä tuttu pariskunta juhli häitään viime elokuussa Veronassa, Italiassa. Jutta, 44 vuotta, ja Juha, 39 vuotta, pitivät seremonian hyvin yksityisenä. He kutsuivat paikalle vain pariskuntia, ja toivoivat kaikilta vierailta kokovalkoista pukeutumista.

Jutta Gustafsberg on ollut kolme kertaa naimisissa, mikä tarkoittaa sitä, että hänellä on ollut jo neljä sukunimeä. Hänen tyttönimensä oli Virtanen. Vuonna 2002 hän otti ensimmäisen miehensä sukunimen ja totteli nimeä Jutta Jussila. Myöhemmin hän otti toisen miehensä Harri Gustafsbergin sukunimen. Gustafsbergit erosivat vuonna 2011.

Nykyisen puolisonsa kanssa Jutta on ollut yhdessä muutama vuotta. He kihlautuivat syksyllä 2017.

Artikkelia täydennetty lisätiedoilla kello 20.50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?