Viihde

360-video paljastaa, miltä ylistetyt Amos Rex -installaatiot oikein näyttivät – katso, mitä varten Helsingissä paleltiin satojen metrien jonoletkassa

Julkaistu:

amos rex -hässäkkä
Jäikö Massless-taidenäyttely näkemättä? Virtual Traveller -palvelussa tehty video paljastaa, millainen kohuttu taidenäyttely oikein oli.
Tammikuun ensimmäisinä päivinä Helsingissä Lasipalatsin edustalla valui eteenpäin ennennäkemätön jono. Kansalaiset jonottivat innoissaan katsomaan Kollektiivi teamLabin ylistettyä Massless-näyttelyä.

Kehutun näyttelyn viimeinen aukiolopäivä oli eilen, sunnuntaina 6. tammikuuta. IS kertoi perjantaina 4. tammikuuta, että jonoletka taidemuseoon oli alkuillasta yli 330 metriä pitkä.

Massless-näyttely koostui neljästä tilasta, joissa katselija sai nauttia muun muassa valoilla, äänillä ja kosketusteknologialla luoduista taideinstallaatioista.

Lasten keskuudessa erityistä suosiota vaikutti nauttivan huone, jossa sai itse värittää eläinkuvan. Värittämisen jälkeen kuva skannattiin ja väritetty eläin lähti kipittelemään kuin elävänä huoneen lattioille ja seinille. Kun eläintä kosketti, se hajosi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy


Katso yllä näkyvältä videolta pikavilkaisulla, miltä Massless-näyttely näytti kävijän silmin.

Videon kokonaisuudessaan voit katsoa Virtual Travellerin sivuilta tästä linkistä puhelimellasi tai tietokoneellasi.

Helsingin kaupungin ylläpitämä My Helsinki -palvelu julkaisi tänään maanantaina näyttelystä virtuaalisen videon, jossa näyttelyn näkee kokonaisuudessaan.

Video on tehty Virtual Traveller -palvelussa, jonne käyttäjät voivat ladata joka suuntaan kuvaa ottavalla 360-kameralla tehtyjä matkaelämyksiä. Palvelussa voi myös katsoa muiden lataamia videoita.

Radiojuontaja ja yrittäjä Jaajo Linnonmaa oli mukana perustamassa Virtual Traveller -palvelua.

– Tähän mennessä videolatauksia on tehty 1000. Eri reissaajia on ollut yli 100 ja videoita on katsottu jo 100 000 kertaa, Linnonmaa kertoo IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt