Viihde

Yle: Jasper Pääkkönen kertoo Golden Globe -kulisseissa siitä, millainen hänen tilanteensa on nyt Hollywoodissa – työtarjouksia tipahtelee syliin

Julkaistu:

golden globet
Jasper Pääkkönen kertoo Ylellä siitä, miten yksi rooli tunnetussa elokuvassa on avannut hänelle paljon ovia Hollywoodissa.
Los Angelesissa, Kaliforniassa jaettiin sunnuntain ja maanantain välisenä aamuyönä elokuva-alan arvostetut Golden Globe -palkinnot.

Suomalaisia gaalassa kiinnosti erityisesti Spike Leen ohjaaman Blackkklansman-elokuvan menestys, sillä suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkösellä oli elokuvassa rooli. Blackkklansman oli Golden Globeissa ehdolla neljässä kategoriassa.

Perinteisesti Golden Globe -ehdokkuudet ovat povanneet ehdokkuutta myös Oscar-gaalassa. Oscar-gaala järjestetään tänä vuonna 24. helmikuuta.
Elokuvan fanien harmiksi Freddie Mercuryn elämästä kertova Bohemian Rhapsody kahmi palkintoja Blackkklansman-tekijöiden nenien edestä. Se ei kuitenkaan vaikuttanut latistavan työryhmän tunnelmia gaalassa kulissien takana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sai uralleen apua Blackkklansman-roolista

Ylen toimittaja Kirpi Uimonen oli mukana Golden Globe -gaalan järjestämisessä. Hän edusti Suomen yleisradioyhtiötä myös toimittajana gaalassa.

Jasper Pääkkönen kertoi gaalan kulissien takana Uimosen haastattelussa siitä, miten hänen näkymänsä ovat parantuneet huimasti Hollywoodin ihmeellisessä maailmassa Blackkklansman-roolin ansiosta.

– Totta kai tuon kokoluokan elokuva, joka saa valtavan määrän huomiota, avaa ovia. Olen jo saanut työtarjouksia, joista olen jo kieltäytynyt, Pääkkönen sanoo.

Hän ei halua vielä puhua ääneen saamistaan ehdotuksista, koska ”suuressa maailmassa” asiat voivat helposti muuttua tai jopa peruuntua. Niistä kannattaa puhua vasta sitten, kun nimi on sopimuksessa.

Pääkkönen toteaa kuitenkin, että hänen uramahdollisuutensa ovat nyt moninkertaisesti paremmat kuin aiemmin.

– Suomalaisen näyttelijän näkökulmasta koko tässä suuren maailman elokuvateollisuudessa pelataan illuusioilla. Kun olen päässyt tekemään yhden elokuvan, tilanne on muuttunut aivan päälaelleen. Yhtäkkiä kaikkien tuottajien ja roolittajien mielestä sä oletkin tosi kiinnostava.

– Sen huomasi jo ennen kuin leffa oli tullut ulos, ennen kuin kukaan oli edes nähnyt, miten näyttelen... Ihan vain sen takia, kun joku oli valinnut sut, antanut sulle hyväksyntänsä, Pääkkönen selittää.Katso haastattelu kokonaan yllä näkyvältä Yle Areenan videolta. Pääkkösen haastattelu alkaa noin viiden minuutin kohdalta.

Yhdysvalloissa uraansa luova Pääkkönen piipahti Suomessa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla presidentinlinnassa joulukuussa. Hänellä oli seuralaisenaan kumppaninsa Alexandra Escat.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
   Kotimaa
  3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  9. 2 tuntia sitten
  10. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  11. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  14. Näytä lisää