R&B-tähti R. Kellylle uusia syytöksiä: naiset kuvailevat tv-sarjassa vuosien alistamista ja pahoinpitelyjä - Viihde - Ilta-Sanomat

R&B-tähti R. Kellylle uusia syytöksiä: naiset kuvailevat tv-sarjassa vuosien alistamista ja pahoinpitelyjä

R&B-tähti R. Kelly esiintymässä vuonna 2013.

Julkaistu: 7.1.2019 2:53

Kuusiosaiseen sarjaan on haastateltu kymmeniä ihmisiä.

R&B-tähti R. Kelly on päätynyt uusien hyväksikäyttö- ja pahoinpitelysyytösten kohteeksi tuoreen tv-sarjan myötä. Amerikkalaisella Lifetime-kanavalla viime viikolla nähdyssä kuusiosaisessa Surviving R. Kelly -sarjassa lukuisat naiset kertovat kokemuksistaan tähden kanssa.

Naiset väittävät laulajan, oikealta nimeltään Robert Sylvester Kellyn, hyväksikäyttäneen, kontrolloineen ja pahoinpidelleen heitä suhteiden aikana. Monet haastatelluista naisista kertovat suhteen Kellyn kanssa alkanee heidän ollessaan vasta teini-ikäisiä. Haastateltaviin kuuluvat lisäksi esimerkiksi #MeToo-liikkeen perustaja Tarana Burke ja laulaja John Legend.

Ohjelmassa myös seurataan naista, joka sanoo yrittävänsä pelastaa 18-vuotiasta tytärtään Kellyn kynsistä. Laulajasta on esitetty vastaavia syytöksiä aiemminkin, sillä maaliskuussa 2018 tuomari syytti häntä seksikultin muodostamisesta ja naisten pahoinpitelystä ja vankeudessa pitämisestä. Väitteitä ruodittiin myös keväällä ilmestyneessä BBC:n dokumentissa.

51-vuotias laulaja on aina kiistänyt häntä kohtaan esitetyt syytökset, eikä häntä vastaan ole käynnissä oikeusjuttuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?