Viihde

Kiinteistövälittäjä Mira Kasslin niitti maailmanmainetta olympiaurheilijana vielä 1990-luvulla – sitten betonirekka ajoi päälle ja muutti kaiken

Julkaistu:

entiset ammatit
Moni tuntee Mira Kasslinin kiinteistövälittäjänä, mutta hän nautti maailmanmainetta jo ennen uraansa kiinteistömaailmassa. Kasslin oli menestynyt huippu-urheilija, joka edusti Suomea olympialaisissa.
Kiinteistövälittäjänä monille tutuksi tullut Mira Kasslin on työskennellyt vuosia bisnesmaailmassa ja yrittäjänä. Mira ja miljoonakodit- ja Diili-sarjoissa nähty Kasslin on kuitenkin luonut aiemmin erittäin menestyneen uran huippu-urheilijana.

Kasslin tunnetaan tv-uransa lisäksi maailmankuuluna ratapyöräilijänä, joka nappasi kilpavuosinaan mestaruuksia ja edusti Suomea olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Kasslin aloitti kilpapyöräilyn 8-vuotiaana, lähti 13-vuotiaana lajin perässä maailmalle, rikkoi samalla ensimmäiset nuorten maailmanennätykset ja aloitti ammattilaisuransa 15-vuotiaana.

– Genetiikkani on sellainen, että olin lahjakas ja määrätietoinen, kunnianhimoinen ja valmis tekemään töitä menestyksen eteen, Kasslin kertoo IS:lle.


Kasslinin vanhemmat tukivat häntä eteenpäin urheilu-uralla ja mahdollistivat kovan treenaamisen ja ammattilaisuran toteuttamisen. Rankka laji vaati täyttä sitoutumista ja Kasslin lopettikin aiemmin harrastamansa pikaluistelun ja koripalloilun ja keskittyi pyöräilyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ennen kaikkea siinä pitää olla itsellä jäätävä tahto ja valmis tekemään töitä. Kun kaverit teki jotain kivaa, menin minä treenaamaan. Omistauduin urheilulle täysin.

Ammattilaisuransa aikana Kasslin kilpaili Atlantan ja Sydneyn olympialaisissa, lajin nuorten ja aikuisten MM-kisoissa ja maailmacupissa, ja sai useita arvokisamitaleja. Hänen lupaava uransa päättyi kuitenkin jo 22-vuotiaana loukkaantumisen seurauksena.

– Lopetin kirjaimellisesti ihan liian aikaisin. Olin vuonna 1997 pahassa kolarissa, jossa betonirekka ajoi Saksassa päälleni. Se oli taitekohta urallani. Ajoin vielä Sydneyn olympialaiset, mutta onnettomuus jäi vaikuttamaan ajamiseeni.

Kasslin muistelee pyöräilyvuosiaan lämmöllä. Hän matkusti kilpaillessaan ympäri maailmaa, tutustui eri kulttuureihin ja sai ystäviä lajin parista eri puolilta maailmaa.

– Opin sen, että mihin tahansa voi mennä, kun on oma itsensä. Suomalaisuus ja rehellisyys ovat valttikortti maailmalla ja sitä kannattaa vaalia ja arvostaa.


Uransa kohokohdikseen Kasslin mainitsee kaksi nuorten MM-kultaansa vuonna 1996.

– Siellä oli tosi kovat vastukset ja oli hienoa, kun pienestä maasta ponnisti sinne. Se huomioitiin myös lajin sisällä.

Urheilu-uransa jälkeen Kasslin työskenteli myynnin johtotehtävissä pankissa, oli mukana perustamassa konttoreita, työskenteli start up- yritysten parissa ja siirtyi myöhemmin kiinteistöalalle. Nykyään hän pyörittää omaa menestynyttä kiinteistövälitysyritystään.

Urheilu on edelleen vahvasti läsnä Kasslinin elämässään. Pyöräily on jäänyt taakse, mutta hän nauttii vuorikiipeilystä ja vaeltaa intohimoisesti.

– Mount Blancin huipulle noustiin viime kesänä. Kilpailen nykyisin vain itseäni vastaan. Vuorikiipeilyssä ei kilpailla toisia vastaan, vaan se koettelee ennen kaikkia omaa henkistä kanttia.

Myös heillä oli ennen arkinen ammatti

 • Iskelmätähti Marita Taavitsainen: kampaaja
 • Laulaja Kasmir: kokki
 • Laulaja, tv-kasvo Sara Forsberg: Halpa-Hallin myyjä
 • Putous-tähti Ernest Lawson: opettaja
 • Iskelmätähti Arja Koriseva: opettaja
 • Duudsonien HP Parviainen: opettaja
 • Laulaja Hanna Pakarinen: trukkikuski
 • Laulaja Jouni Hynynen: koulunkäyntiavustaja
 • Tosi-tv-tähti Cheyenne Järvinen: ruokakaupan kassa
 • Missi Niina Lavonen: asiakkuuspäällikkö pankkialalla
 • Poliitikko Päivi Räsänen: lääkäri
 • Radiojuontaja Juha Perälä: sahatyöntekijä
 • Laulaja Arttu Wiskari: rautakaupanmyyjä
 • Bachelor Juha Rouvinen: mainostoimiston liiketoimintajohtaja
 • Räppäri VilleGalle: ilmastointiasentaja
 • Laulaja Ville Valo: myyjä isänsä pornokaupassa
 • Formula-vaimo ja kotiäiti Minttu Räikkönen: lentoemäntä
 • Huippukokki Tomi Björck: portsari
 • Laulaja Pertti ”Nipa” Neumann: merimies
 • Iskelmätähti Jari Sillanpää: baarimikko
 • Räppäri Spekti eli Samuli Huhtala: sijoitusjohtaja
 • Laulaja Sakari Kuosmanen: kokki

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
   Kotimaa
  3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  4. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  5. Tunti sitten
  6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  9. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  10. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  11. 2 tuntia sitten
  12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  14. Näytä lisää